9 عنصر بازاریابی غیر اخلاقی

9 عنصر بازاریابی غیر اخلاقی

9 عنصر بازاریابی غیر اخلاقی از اعمال و رفتارهایی هستند که در چند دهه گذشته روزبروز اهمیت فوق العاده‌ای بر روی دنیای کسب و کار ما گذاشته‌اند علاوه بر اینکه به عنوان یک معیار عملی توسعه زیادی یافته اند، زیر شاخه‌های مختلفی نیز در کنار آن ایجاد شده‌اند که با گذشت زمان هر کدام وزن عملی قابل ملاحظه‌ای پیدا کرده‌اند.

در حال حاضر هنوز برخی از افراد از واژه بازاریابی به درستی استفاده نمی‌کنند به عنوان مثال: برخی از برداشت‌های اشتباهی که نسبت به این نوع فعالیت وجود دارد عبارت است از:

  • ویزیتوری که بدون دانش و مهارت و تنها با پیگیری و پشتکار باید موفق به فروش محصول یا سرویسی شود.
  • افرادی که تحت تاثیر قرار دادن مخاطبان هر محصول یا خدماتی را به فروش می‌رسانند.

این نوع دیدگاه به بازاریابی ممکن است برای چند نوع محصول محدود با توجه به شرایط خاص بازخورد نسبی و قابل ملاحظه‌ای داشته باشد؛ اما اصلا پایدار و قابل اتکا برای مدیران کسب و کار به ویژه در فضاهای رقابتی و شفاف نیست.

استفاده از بازاریابی که تخصص کافی در این خصوص ندارد یا روش‌های نامناسب بازاریابی عملا یکی از انواع ضد تبلیغ جدی برای شرکت‌ها به حساب می‌آید. در صورتی که در نگاه اول صرفه جویی در هزینه به حساب می‌آید؛ اما با یک نگاه عمیق‌تر به سهولت می‌توان هزینه‌های پنهان بیشتری را در آن مشاهده کرد.

از جهتی نیز برخی از بازاریابان موفق، با داشتن مهارت‌های ارتباطی بالا قادر هستند تا از هر نوع دروغ یا اغراق و وسیله‌ای برای فروش محصول یا خدمات خود استفاده کنند. بازاریابان غیراخلاقی از روش‌های مختلفی برای پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کنند و مدام به دنبال بروزرسانی روش‌ها هستند.

9 روش بازاریابی غیر اخلاقی

  1. بزرگنمایی و گفتن دروغ‌های بزرگ
  2. استفاده از لوگو و لیستی از مشتریان ساختگی
  3. آمار و ارقام بی‌سند
  4. استفاده از نام‌های جعلی و پرکاربرد
  5. ساختن القاب توجه برانگیز
  6. رتبه‌ها، مقام‌ها و افتخارات ساختگی
  7. بین المللی صحبت کرد
  8. رعایت نکردن شرایط و زمان مناسب
  9. رنگ‌آمیزی نادرست

1. بزرگنمایی و گفتن دروغ‌های بزرگ

برخی از بازاریابان از طریق بزرگنمایی کردن خودشان را به سایرین معرفی می‌کنند به قدری که شک و تردید به آن‌ها مشکل‌ساز شود. هر زمان که تحت تاثیر قابلیت‌های عجیب و دست نیافتنی فردی قرار گرفتید باید احتیاط کنید که در تله این دسته از افراد نیافتید.

بزرگنمایی و گفتن دروغ‌های بزرگ

2. استفاده از لوگو و لیستی از مشتریان ساختگی

متاسفانه در ایران کسی به خاطر اینکه اسمش در لیست مشتریان ساختگی قرار گرفته است شکایت نمی‌کند. بیشتر افراد و شرکت‌ها به راحتی با کپی کردن لوگوی شرکت‌های معتبر و بزرگ نام آن‌ها را در لیست مشتریان خود جای می‌دهند و با استفاده از اعتبار لوگوی مشتریان به کار شرکت و کار خود اعتبار می‌دهند.

3. آمار و ارقام بی‌سند، 9 عنصر بازاریابی غیر اخلاقی

بیشتر افراد عادت دارند که بدون سند و مدرک، آمار یا اطلاعاتی را ارائه دهند که ذهن شنونده را به نحوی تحت تاثیر قرار دهد. بهترین راهکار برای فرار از این نوع بازاریابی غیر اخلاقی درخواست سند‌های معتبر در زمان دریافت هرگونه اطلاعات و آمار مهم.

4. استفاده از نام‌های جعلی و پرکاربرد

استفاده کردن از نام‌های جعلی موجب خواهد شد تا ردیابی و شناسایی افراد در مراحل ابتدایی برای تحقیق ساده نباشد. در واقع با کمی تحقیق درباره نام و سوابق می‌توان به جعلی بودن آن‌ها پی برد.

5. ساختن القاب توجه برانگیز، 9 عنصر بازاریابی غیر اخلاقی

با استفاده از عناوین ساختگی مثل: خالق استاندارد، مخترع و مبتکر، اولین، بهترین و غیره. منحصر به فردترین عناوین را بر روی تبلیغات خوب بسیار اثربخش می‌کند. البته بیشتر این روش‌های غیراخلاقی به منظور معرفی خود یا محصول خود استفاده می‌شود.

با یک سرچ ساده در اینترنت می‌توانید به درست بودن یا نادرست بودن این ادعای دروغین پی ببرید؛ لذا بایستی به شدت مراقب تله وبسایت‌ها و منابع مرتبط با خود ایشان باشیم؛ زیرا این افراد تله‌های ارتباطی فراوانی را برای تایید درستی ادعای دروغین خود در اینترنت از گذشته ایجاد کرده‌اند. با گذاشتن کمی زمان می‌توانید شانس بیشتری برای یافتن اطلاعات مرتبط را بسیار بیشتر می‌کند.

وجود کلمات کلیدی متفاوت مرتبط با آن شخص یا سازمان یا مسئله‌ای را برای جستجو کردن پیدا کنید و در پایان اگر سند قابل قبولی پیدا نکردید می‌بایستی از آن‌ها اسناد معتبر خارج از اینترنت را درخواست کنید.

6. رتبه‌ها، مقام‌ها و افتخارات ساختگی

امروزه همایش‌ها و برنامه‌های زیادی درباره رتبه، مدال، تندیس و مقام به افراد در ازای پول اعطا می‌شود؛ به همین دلیل در باور کردن القاب، رتبه‌ها و افتخارات به دست آمده باید به میزان اعتبار و نحوه کسب اعتبار توجه داشته باشید.

7. بین المللی صحبت کرد، 9 عنصر بازاریابی غیر اخلاقی

اغلب بازاریابان به روش‌های غیر اخلاقی عمل می‌کنند. از طریق دایره لغات تخصصی، اصطلاحات خاصی که مشتریان با آن‌ها آشنایی ندارند این موضوع را برای مخاطبان خود پیچیده‌تر می‌کنند. برخی از اوقات با میدان دادن شرکت‌ها یا افرادی که از کشورهای دیگر سطح موضوع را بین المللی می‌کند به شکل ناخودآگاه در ذهن مخاطب اعتبار بیشتری برای خود به وجود می‌آورند.

8. رعایت نکردن شرایط و زمان مناسب

بی‌توجهی و کم اهمیت دادن به تبلیغ و اصرار بر روی بازاریابی در شرایط و موقعیت‌های مختلفی یکی از روش‌های بازاریابی غیر حرفه‌ای است. مانند: صدای بلند بلندگوهای وانت‌های دستفروش، برچسب‌های تبلیغاتی درب منازل، کامنت‌های نامناسب در اینستاگرام و فیسبوک و امثال این‌ها.

روش‌های بازاریابی غیر اخلاقی

این دست از بازاریابان غیر اخلاقی تمامی افراد را به شکل مشتریان بالقوه می‌ببینند بدون اینکه توجهی به مخاطب آن‌ها یا علاقه‌ای که دارد یا اینکه با اولین برخورد با تمام تلاش خود سعی در قانع کردن او می‌کنند.

بازاریابی در تمامی این عناصر؛ روندی یک طرفه و ناپایدار دارد که بسیار عجیب است که بیشتر عاملان آن‌ها نمی‌دانند یا اینکه قبول ندارند که روش آن‌ها اگر هم بازاریابی است، بازاریابی غیر اخلاقی و غیر حرفه‌ای می‌باشد. بدون تردید در طولانی مدت حتی برای منافع آن‌ها هم می‌تواند زیان‌آور باشد.

9. رنگ‌آمیزی نادرست

یکی از 9 عنصر بازاریابی غیر اخلاقی، رنگ‌آمیزی نابجا و اغراق‌آمیز است که به هر حال قسمتی از فرهنگ تبلیغات شده است؛ لذا نه تا حدی که بخواهید کلاغ را به جای قناری رنگ کنید و بفروشید. منظور رنگ‌آمیزی جذاب است که یکی از هنرهای بازاریابی غیراخلاقی می‌باشد بدون اینکه توجهی به تناسب آن محصول یا خدماتی که ارائه می‌شوند به کار گرفته می‌شود.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.