تاثیر بازاریابی احساسی در به دست آوردن قلب مخاطب

بازاریابی احساسی

در دنیای شلوغ بازاریابی اینترنتی برای موفقیت نیاز به مولفه‌هایی دارید که به واسطه آن بتوانید برند خود را برجسته و در ذهن مخاطب ماندگار کنید. امروزه بازاریابی احساسی یک روش قدرتمند و موثر است که به شما در این راستا کمک خواهد کرد. بازاریابی احساسی همان چیزی است که به واسطه آن می‌توانید به قلب مخاطب نفوذ کنید و اطمینان داشته باشید که او شما را به یاد خواهد آورد. امروزه برندهای زیادی وجود دارند که به جای روش‌های قدیمی در بازاریابی آنلاین، از روش بازاریابی احساسی استفاده می‌کنند.

منظور از بازاریابی احساسی چیست؟

بازاریابی احساسی به مجموعه‌ای از تلاش‌های بازاریابی آنلاین و تبلیغات اطلاق می‌شود که در درجه اول از احساسات استفاده می‌کند تا مخاطب برندتان را به خاطر بیاورد و در نتیجه برای خرید شما را انتخاب کند. در این روش به طور معمول از احساسات فردی مانند خوشبختی، غم، عصبانیت یا ترس برای ایجاد یک واکنش مناسب از مصرف کننده استفاده می‌شود.
بازاریابی احساسی داستانی را روایت می‌کند که از نظر انسانی، شخصی و احساسی با مخاطب ارتباط برقرار می‌کند. به کمک بازاریابی احساسی می‌توان روابط معناداری را برای مخاطب خود ایجاد کنید که منجر به ماندگاری برند شما می‌شود. در نتیجه می‌توانید در این مسیر از رقبای خود سبقت بگیرید. گسترش سیستم عامل‌ها و دیجیتال مارکتینگ به این معنی است که مصرف‌کنندگان امروزه به برندها و محصولات بیشتری دسترسی دارند، بنابراین لازم است در بازاریابی آنلاین هوشمندانه‌تر عمل کنید تا بتوانید در این بازار به رقابت بپردازید هرچند بازاریابی عاطفی یک استراتژی است با این حال لازم است برای این کار اصالت و صداقت را در نظر بگیرید.
مسئله‌ای که لازم است در این مسیر به یاد داشته باشید این است که چهار احساس اصلی یعنی شادی، غم، ترس، عصبانیت یا حتی انزجار از جمله مواردی هستند که می‌توان به کمک آن‌ها به مخاطب نزدیک شوید.

احساسات

مهم‌ترین دلیل آن این است که احساسات مانند رنگ‌ها عمل می‌کنند و هر فرد واکنش خاصی نسبت به رنگ دارد. مثلا در تبلیغ یک محصول صنعتی برای مخاطب خود همواره نمی‌توانید احساس شادی و خوشی را هدف قرار دهید. به همین دلیل لازم است در این راستا از بازاریابی و تولید محتوا، رسانه و گرافیک‌های موثر استفاده کنید تا بتوانید حتی الامکان به درستی عمل کنید. تاثیر بازاریابی محتوا بر روی مخاطبان را دست کم نگیرید.

چرا بازاریابی احساسی به شکل موثر عمل می‌کند؟

بازاریابی احساسی مربوط به اولین برداشت‌های مخاطب نسبت به هر پیام است. به عنوان مثال یک تجارت جدید با دو روش برای تبلیغات آنلاین آن را در نظر بگیرید. اگر یکی از آن‌ها تنها در مورد محصول صحبت کند و دیگری در نهایت باعث خنده و یا گریه شما شود کدام یک از آن‌ها بیشتر شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟ طبیعی است که پاسخ گزینه دوم است.
پاسخ مخاطب در عرض چند ثانیه شکل می‌گیرد این مسئله در مورد اولین تصویر از یک محصول یا مارک تجاری نیز وجود دارد. به همین دلیل است که بازاریابی احساسی می‌تواند به شکل‌گیری این تصور کمک کند. به عبارت بهتر اگر از آن به خوبی استفاده کنید کمپین بازاریابی آنلاین شما می‌تواند به شکل موثر در ذهن مخاطب باقی بماند.

مخاطبان با قلب خود تصمیم می‌گیرند

برای درک بهتر این مفهوم کافی است به جای خریدار فکر کنید. زمانی که قیمت‌ها را باهم مقایسه می‌کنید و اطلاعات کافی از محصولات مورد نظر به دست می‌آورید، در نهایت گزینه‌ای را انتخاب می‌کنید که احساس بهتری نسبت به آن داشته باشید.
به همین دلیل است که امروزه بسیاری از برندها در کمپین بازاریابی آنلاین خود از گزینه‌هایی استفاده می‌کنند که باعث می‌شود محصول آن‌ها منبع بسیاری از احساسات مانند آرامش، خوشبینی و عشق باشد.
مطالعات نشان می‌دهد که مردم برای تصمیم نهایی به احساسات خود متکی هستند نه به اطلاعاتی که از مسئول دریافت می‌کنند. پاسخ‌های عاطفی مشتریان به یک محصول در واقع بر قصد و تصمیم او برای خرید تاثیر می‌گذارد.

قدرت بازاریابی عاطفی در القای تصمیم نهایی

از آنجایی که بازاریابی عاطفی یک ابزار قدرتمند برای القای احساس خرید در مشتری است می‌تواند فعالیت‌های دیگر را تشویق کند که به رشد شغل و برند شما کمک خواهد کرد.

  1. انتشار خبرهای خوب
  2. همدلی و ارتباط به کمک احساس غم و اندوه
  3. تاثیر احساسات تعجب و ترس

در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

قلب

1. انتشار خبرهای خوب

اهمیت استراتژی محتوا در سایت‌های تجارت الکترونیک بسیار زیاد است، از آنجایی که اشتراک‌گذاری موجب افزایش آگاهی از برند شما می‌شود بهتر است بدانید که با انتشار خبرهای خوب با سرعت بهتری می‌توانید به این مهم دست پیدا کنید. مطالعات نشان داده است که اخبار خوب و محتوای مثبت نسبت به هر نوع محتوای دیگر سریع‌تر در رسانه‌های اجتماعی منتشر می‌شوند.

2. همدلی و ارتباط به کمک احساس غم و اندوه

یک مطالعه در سال ۲۰۰۷ نشان داد که احساس همدلی منجر به دوستی و افزایش انگیزه به اقدام از طرف دیگران می‌شود. جای تعجب نیست که سازمان‌های خیریه هنگام درخواست کمک‌های مالی از آهنگ‌ها و عکس‌های غم‌انگیز استفاده می‌کنند تا با برانگیختن احساس مخاطب در این راستا او را در این مسیر همراه کنند.

3. تاثیر احساسات تعجب و ترس

این احساس باعث افزایش وفاداری مشتریان به برند می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از ترس در بازاریابی آنلاین باعث می‌شود تا نام تجاری شما به عنوان یک برند خوب در دنیای تاریک دیده شود. به این معنی که وقتی اوضاع بد می‌شود مصرف‌کنندگان به شما تکیه می‌کنند.
عصبانیت و اشتیاق ما را لجوج می‌کند تنها کافی ست به محتوای ویدیویی درباره مسائل ملی یا مسائل سیاسی نگاه کنید تا لایک‌ها و هزاران هزار اظهار نظر درباره آن را مشاهده کنید. عصبانیت یکی دیگر از احساسات قوی انسان است که باعث الهام بخشیدن به مردم می‌شود تا یک محتوا را به اشتراک بگذارد. بنابراین اگر بتوانید برای انتقال پیام خود به مخاطب و معرفی محصولات خود از این احساس استفاده کنید تا حد زیادی موفق عمل کرده‌اید.

مواردی که عنوان شد تعاریف کلی بازاریابی عاطفی است. این روش نیز استراتژی‌های مخصوص و منحصر به فردی دارد که شناخت آن‌ها به شما کمک می‌کند تا بدانید چگونه می‌توانید این تاکتیک‌ها را برای موفقیت کسب و کار خود پیاده کنید. به عنوان مثال به کمک مسائل روانشناسی و تاثیر آن‌ها در ذهن مخاطب می‌توانید نظر بسیاری از افراد را در بازار هدف به سمت خود جلب کنید. این مسئله امروزه بسیار مهم است، به این دلیل که به کمک آن‌ها قادر خواهید بود مشتریان بالقوه را به مشتریان دائمی و وفادار خود تبدیل کنید.

 

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.