بازاریابی شبکه‌های اجتماعی چیست؟

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی چیست؟

سال‌هاست است که شبکه‌های اجتماعی وارد عرصه دنیای دیجیتال شده‌اند. استفاده از این شبکه‌ها خیلی زود استفاده انسان‌ها را از اینترنت تغییر داد. در واقع شبکه‌های اجتماعی برای برخی از افراد جایگزین وب‌گردی و سایت‌ها شده‌اند و سهم زیادی از استفاده اینترنت را به خود اختصاص داده اند.

پتانسیل بالای شبکه‌های اجتماعی، توجه کسب و کارها را نیز به خود جلب کرده است. می‌توان گفت، بسیاری از اقتصادهای بزرگ توانسته‌اند، از طریق همین شبکه‌ها، از یک تجارت کوچک آغاز کرده و جایگاه مستحکمی در اقتصاد برای خود دست و پا کنند.

امروزه تعداد زیاد و متنوعی از شبکه‌های اجتماعی وجود دارد، و با پیشرفت و گسترش گوشی‌های هوشمند و ساده شدن دسترسی به آن‌ها، بازخورد بعضی از این شبکه‌ها را میلیاردی کرده است. این میزان از نفوذ شگفت‌انگیز این شبکه‌ها، باعث شده مسیر و استراتژی فوق العاده مناسبی برای پیشرفت کسب و کارها باشد.

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، یکی از شاخه‌های بازاریابی دیجیتال است که با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و تولید محتوا به بازاریابی و فروش می‌پردازد، به وسیله شبکه‌های اجتماعی می‌توان اقدام به برندسازی کرد و حتی ترافیک بازدید از سایت را افزایش داد وجذب مشتری نمود و در نتیجه، فروش محصولات و یا خدمات را افزایش داد.

در حال حاضر تعداد زیادی از کسب و کارهای ایرانی نیز وجود دارند که باکمترین هزینه، از شبکه‌های اجتماعی برای پرش و تاثیرگذاری خودشان استفاده کرده و به سود زیادی دست پیدا کرده‌اند.

فعالیت تجاری با این شبکه‌ها، به وسیله انواع تولید محتوا (متنی، صوتی، تصویری، ویدئویی) صورت می‌پذیرد، اما راه ساده‌تری نیز برای دیده شده هم در آن‌ها وجود دارد که تبلیغات است. استراتژی این شبکه‌ها بر مبنای مشارکت مخاطبین و کاربران و اشتراک‌گذاری محتوا در آن‌ها است.

محتوایی که در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارید باید جذاب و مرتبط وکیفیت بالایی داشته باشد، تا توسط کاربران دیگر به اشتراک گذاشته بشود و دیده شود.

مزیت‌های بازاریابی با شبکه‌های اجتماعی چیست؟

بسیاری از افراد ساعت‌های زیادی از زمان خود را درشبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند. ساختار این شبکه‌ها بر پایه یک ارتباط دوسویه با مخاطبان است، که باعث تاثیرگذاری محتوا و بازریابی موثرتر است، به همین دلیل بازریابی در این رسانه‌ها از اهمیت فوق العاده‌ای برای کسب و کارها برخوردار است.

به طور کلی مزیت بازاریابی با شبکه‌های اجتماعی به این قرار است:

  • افزایش آگاهی از برند شما
  • افزایش بازدید از سایت شما
  • بهبود رتبه‌بندی در موتورهای جستجو و تاثیرگذاری سئو
  • افزایش آمار تبدیل مخاطبان و دنبال کننده‌ها، به مشتری
  • رفتارشناسی مشتریان

مزیت‌های بازاریابی با شبکه‌های اجتماعی چیست؟

  • افزایش رضایت و وفاداری مشتریان
  • بهبود اعتبار برند وکسب و کار شما
  • هزینه بازاریابی نسبتا کم و به صرفه است
  • کسب بانک اطلاعات و آمار، از بازار و مشتریان
  • رهبری افکار مشتریان و بازار
  • تحلیل روش رقبا و یادگیری از آن‌ها
  • ایجاد ارزش افزوده
  • امکان راه اندازی رایگان کمپین در این شبکه‌ها
  • دسترسی به صدها نقد و بررسی در مورد برند شما
  • ارتباط دو سویه و موثر با مشتریان

مهم‌ترین اصول برای تهیه و تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی چیست؟

تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی باید به صورت اصولی و استاندارد انجام گیرد، تا بتواند روی مخاطبان هدف تاثیرگذار بوده و آن‌ها را جذب نماید. از نکاتی که باید در تولید محتوا به آن توجه نمایید به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

  1. برنامه ریزی برای تولید محتوا و منظم بودن در انتشار محتوا
  2. درج محتوای دقیق و اطلاعات واقعی و مفید در تولید محتوا
  3. استفاده از محتوای متفاوت، جذاب و خلاقانه و سرگرم کننده در تولید محتوا
  4. محتوای دوطرفه برای ارتباط مستقیم با کاربر برای پاسخ دهی، فوروارد کردن، نظر دادن و … .
  5. آموزش استفاده از محصول و دادن اطلاعات و آگاهی از محصولات در تولید محتوا
  6. راهنمایی برای چگونگی خرید محصولات شما در تولید محتوا

روش‌های مختلف برای تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی

  • محتوای تولید شده توسط کاربران
  • برگزاری لایو یا پخش زنده
  • ساخت ویدئو و ریلز
  • ایجاد رقابت و برگزاری مسابقات
  • برگزاری آزمون‌ها نظرسنجی‌ها
  • پرسیدن سوال از مخاطبان
  • اشتراک‌گذاری نظرات و توصیفات مشتریان راضی
  • استفاده از نقل قول‌ها و نظرات
  • استفاده از وبینارها
  • گذاشتن پست در مورد محصولات
  • همکاری با اینفلوئنسرها (افراد مشهور، محبوب یا تاثیرگذار)

معرفی مهم‌ترین شبکه‌های اجتماعی در حال حاضر

برای آن که بتوانید از شبکه‌های اجتماعی برای بازاریابی استفاده کنید، باید با شبکه‌های اجتماعی و نوع محتوایی که در آن بارگذاری می‌شود آشنا بشوید، در زیر به چند نمونه از مهمترین شبکه‌های اجتماعی دنیا پرداخته‌ایم:

1. اینستاگرام

ایسنتاگرام یک شبکه اجتماعی برای اشتراک‌گذاری تصویری است. و یکی از قدرتمند‌ترین شبکه‌های اجتماعی در حال حاضر است، بیشتر کاربران آن پست‌هایی در مورد مسافرت، مد، غذا، هنر و. . را به اشتراک می‌گذارند.

بازاریابی اینستاگرام

اینستاگرام فیلترهای متنوعی برای ویرایش عکس وفیلم دارد. این شبکه اجتماعی در آغاز فقط برای اشتراک فیم وعکس بود ولی به مرور امکانات خاصی برای تجارت و کسب و کار در این پلتفرم ایجاد شد.

2. واتس آپ

یکی دیگر از انواع شبکه‌های اجتماعی است که برای پیام‌رسانی در کامپیوتر، گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها استفاده می‌شود. و برای ارسال متن، عکس، پیام‌های صوتی و ویدئویی به کاربران دیگر استفاده می‌شود.

3. فیسبوک

بزگترین شبکه اجتماعی در اینترنت، فیس بوک است، این شبکه بیش از ۱.۵۹ بیلیون کاربر دارد. و بهترین شبکه برای ارتباط و تعامل با کاربران سراسر دنیا می‌باشد. بیش از ۱ میلیون برند از این برنامه برا کسب و کار خود استفاده می‌کنند.

4. توئیتر

کاربران این شبکه قادرند تا از ۲۸۰ کاراکتر در پیام‌های متنی خود در این شبکه استفاده کنند. و مجهز به چندین زبان زنده دنیا می‌باشد. کاربران این شبکه می‌توانند متن خود را با دیگر کاربران به اشتراک گذاشته و لایک کنند و کامنت بگذارند. از این شبکه اجتماعی در سال‌های اخیر برای پیام‌های اعتراضی به وسیله هشتگ‌ها و کمپین‌های بزرگ که منجر به تغییر در قوانین می‌شود، استفاده شده است.

5. لینکدین

لینکیدین مشهورترین شبکه اجتماعی برای مناسبات کاری و شغلی حرفه‌ای است. لینکدین مجهز به ۲۴ زبان دنیاست. این پلتفرم برای کسانی که حرفه مشترک دارند و برای نمایش اطلاعات و آمار مربوط به تجارت مفید است.

6. یوتیوب

یوتیوب بزگترین و مهمترین پلتفرم برای اشتراک ویدئو و تماشای آن لاین است. این اپلیکشن، دومین موتور قدرتمند جستجو، بعد از گوگل است و ماهانه یک بیلیون نفر از آن بازدید می‌کنند. این شبکه محبوبیت زیادی در میان اینفلوئنسرها و و دیگر کاربران دارد و پخش تبلیغات قبل از پخش ویدئوها و فیلم‌ها در این شبکه‌ها باعث رونق کسب و کارها شده است.

7. پینترست

این برنامه، نسبت به سایر پلتفرم‌ها جدیدتر است و برای صاحبان تجارت و کسب و کاری که مخاطبان آن زنان هستند، مناسب است، زیرا که بیشتر از نیمی از مخاطبان آن را زنان تشکیل داده‌اند.

بازاریابی پینترست

این اپلیکیشن یکی از بهترین پلتفرم‌های تصویری و بصری برای اشتراک، عکس‌ها، ویدئوها و اینفوگرافیک‌ها و به صورت کلی محتواهای بصری است، و بسیار در میان دانش آموزان و دانشجوها محبوب است، زیرا که در پروژه‌ها و پاورپوینت‌های خود می‌توانند از آن ایده بگیرند.

8. تیک تاک

این پلتفرم یک شبکه اجتماعی بر اساس موزیک ویدئو است و در میان نوجوانان محبوبیت ویژه‌ای دارد. مخاطبان این شبکه اجتماعی می‌توانند ویدئوهایی به مدت 60 ثانیه را در این شبکه بارگذاری کنند، این برنامه بیشتر در قاره آسیا محبوبیت ویژه دارد.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.