بازاریابی چریکی روشی جذاب در تبلیغات

بازاریابی چریکی روشی جذاب در تبلیغات

بازاریابی یکی از مشاغلی است که بسیار گسترده است و امروزه بیشترین تاثیر را بر روی درآمد و توسعه و رشد کسب و کار دارد. یکی از نمونه‌های بازاریابی به نام بازاریابی چریکی یا بازاریابی پارتیزانی است که یکی از روش‌های تبلیغاتی است که شما می‌توانید با استفاده از استراتژی‌های مختلف و کم هزینه بازاریابی متمرکز شوید از مزیت‌های بازاریابی چریکی این است که شما می‌توانید بیشترین نتیجه از این شیوه بازاریابی کسب نمایید.
برای این که بیشتر با این نوع بازاریابی آشنا شوید به شما توصیه می‌کنیم که در ادامه این گفتار با ما همراه باشید.

بازاریابی چریکی چیست؟

بازاریابی چریکی یا پارتیزانی که می‌توان گفت که این نوع بازاریابی از جنگ چریکی منشاء گرفته است. جنگ‌های چریکی یکی از نمونه جنگ‌هایی بودند که به صورت نامنظم و در هم ریخته که یک سری از روش‌های را با تاکتیک‌های کوچک انجام می‌دادند در واقع نیروهای چریکی غیرنظامیان مسلح می‌نامند. در جنگ‌های چریکی بیشتر از استراتژی‌هایی مانند کمین کردن، یورش‌های غافلگیرانه، خرابکاری عمدی و سایر کارهای دیگر انجام می‌دادند.
بازاریابی چریکی نیز مشابه جنگ چریکی می‌ماند در این نوع بازاریابی از روش‌هایی در صنعت بازاریابی استفاده می‌شود.
در بازاریابی چریکی شما نیاز خواهید داشت که با استفاده از روش‌های نامتعارف و تخیلی تکیه کنید. برای جذب مشتری از روش‌های غافلگیری و اثرگذار استفاده نمایید. با توجه به بررسی‌ها و مطالعاتی که بر این نوع بازاریابی شده است بازاریابی چریکی نسبت به بازاریابی سنتی تاثیر بسزایی بر روی مصرف کننده گذاشته است. این کار بر این اساس است که اغلب کمپین‌های بازاریابی چریکی قصد دارند که بر روی افراد تاثیر لحظه ای و شدیدی بگذارند.
در واقع از مزیت‌های استفاده نمودن از بازاریابی چریکی این است که شما می‌توانید با استفاده از این نوع بازاریابی بر روی کسب و کارهای کوچک بسیار موثر باشید و مشتریان بسیاری را جذب نمایید. با توجه به این که سازمان‌های بزرگ، در ساختار کمپین‌های محلی برای این که بتوانند کار خود را به پایان برسانند و کمپین‌های وسیع از این روش بهره گیری نمایند. به غیر از کسب و کارهای کوچک و بزرگ، افرادی که از این سبک بازاریابی برای یافتن شغل یا کار بیشتر استفاده می‌کنند.
از ویژگی‌های بازاریابی چریکی این است که توانسته است که علاقه بازاریاب‌ها را به خود جلب نماید این به دلیل کم هزینه بودن این روش است که در واقع سرمایه گذاری حقیقی در این شیوه، نیاز به یک سرمایه گذار خلاق و باهوش است. در صورتی که فکری برای به کار بردن از این نوع روش بازاریابی دارید که با قیمت ارزان می‌توانید آن را اجرا کنید و نتایج منحصر به فردی از آن کسب نماید.

ظهور و پیدایش بازاریابی چریکی

شاید برایتان جالب باشد که بدانید که بازاریابی چریکی از چه سالی وارد صنعت بازاریابی شد با توجه به مطالعات و بررسی‌هایی که توسط کارشناسان این حوزه انجام شده است دریافته‌اند که بازاریابی چریکی از سال 4000 سال پیش از میلاد مسیح در مکانی که مصریان از پاپیروس برای نوشتن یادداشت‌های فروش خود و پوسترهای دیواری استفاده کردند، جستجو کرد. در واقع می‌توان گفت که هر چیزی که ما از تبلیغات و بازاریابی سنتی می‌دانیم این است که در این نوع بازاریابی به دلیل این که سال‌های زیادی است که شکل گرفته است اما تا سال 1900 چندان پیشرفت قابل توجهی پیدا نکرده است.
رشد و ارتقای بازاریابی و تبلیغات سنتی در یک زمان مشخص تحقق پیدا می‌کند که هدف اصلی و اساسی آن تبلیغات است که این خود در تمامی انواع بازاریابی کاملاً مشهود است. در این نوع از بازاریابی به جایی این که بخواهید مشتریان خود را سرگرم کنید شما می‌توانید شیوه‌هایی استفاده کردن محصولات و خدمات خود را به آن‌ها ارائه نمایید. در دهه 19960، به دلیل وجود کمپین‌ها بر تبلیغات کمرشکن با هزینه کردن در شبکه‌های مختلف اجتماعی از قبیل رادیو بیشتر متمرکز شوید. با توجه به اثرگذاری بیشتر آژانس‌ها بر روی مصرف کننده با یکدیگر بحث و گفتگویی‌هایی داشتند.
یکی از معایب استفاده نمودن از بازاریابی چریکی این است که مشتری از این که مورد هدف بازاریابی قرار بگیرد خسته می‌شود برهمین زمان آن رسیده است که تغییر فوق العاده‌ه‍ای روی دهد.

ظهور و پیدایش بازاریابی چریکی

اهداف بازاریابی چریکی

از هدف‌های بازاریابی چریکی این است که شما می‌توانید از روش‌های نامناسب برای تبلیغات با کمترین هزینه استفاده نمایید. در این زمان پیش از استفاده از بازاریابی چریکی، تلویزیون، رادیو و صنعت چاپ به سرعت در حال توسعه و گسترش است. از همین رو متخصصانی که در زمینه بازاریابی فعالیت می‌کنند با استفاده از استراتژی‌های نو فکر می‌کنند و این امکان را دارند تا بتوانند افراد زیادی را جذب نمایند. بر همین اساس کسب و کارهای کوچک و خرد با تغییر دادن روش‌های تفکر خود را شروع کردند و به روش‌های کاملاً بکر و تازه‍ای روی آوردند که این روش امروزه به نام بازاریابی چریکی نامیده شده است که هم اکنون نیز در حال رشد و پیشرفت است.

انواع مختلف بازاریابی چریکی

بازاریابی چریکی یا پارتیزانی زیر مجموعه‌ی تمامی بازاریابی‌های چریکی خارجی، بازاریابی چریکی تجربی، بازاریابی چریکی داخلی و بازاریابی چریکی کمین رویداد و همچنین است. انواع بازاریابی چریکی اعم از:

  • بازاریابی خارجی
  • بازاریابی چریکی تجربی
  • بازاریابی کمین رویداد
  • بازاریابی داخلی

انواع مختلف بازاریابی چریکی

بازاریابی داخلی

بازاریابی چریکی خارجی یکی از روش‌های بازاریابی چریکی است که شما در این نوع بازاریابی که مانند قرار گرفتن یک شی قابل حذف بر روی یک مجسمه یا قرار گرفتن آن بر روی کارهای هنری به صورت موقت روی پیاده روی‌ها و خیابان‌ها در فضاهای شهر است. افکار گوناگون می‌توانند در این راستا به شما کمک کنند.

بازاریابی چریکی تجربی

در این نوع از بازاریابی شما می‌توانید با استفاده از انواع روش‌های فوق تنها نیاز به روابط عمومی با برند هستید یعنی بالاتر از تماشا، تعامل و تجربه‍ای مشخص برای مخاطب به وجود می‌آورد تا بتواند در خاطر وی برای همیشه به یادگار بماند. در واقع ممکن است که کل ایده‌ها و افکار بازاریابی چریکی مقدار مبهم و پیچیده‍ای باشد.

بازاریابی چریکی کمین رویداد

از دیگر روش‌های بازاریابی چریکی این است که شما در این روش بر اساس بهترین زمان به صورت اختصاصی بر روی اتفاقاتی که کار می‌کنند و همچنین بر اساس افزایش تعداد مشتری‌های یک رویداد مانند کنسرت یا مسابقه ورزشی و نظایر آن از آن بهره برداری نماید. هدف اصلی از این نوع بازاریابی، افزایش محصول یا خدمات است که در یک روش قابل توجه و معمولا بدون اجازه سرمایه گذار خود رویداد است.

بازاریابی داخلی

بازاریابی داخلی نیز از دیگر روش‌های بازاریابی چریکی است که مانند بازاریابی خارجی عمل می‌کند اما یک تفاوت اصلی با این بازاریابی دارد و آن این است که در داخل فضاهایی مانند مراکز خرید، ایستگاه قطار، دانشگاه‌ها انجام می‌شود. در واقع می‌توان گفت که هدف اصلی از این نوع بازاریابی افزایش یک محصول یا خدمات در یک روش منحصر به فرد است که بدون کسب اجازه از سرمایه گذار خود رخ داده است.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.