کاربردهای بازاریابی دفاعی در دیجیتال مارکتینگ
بازاریابی دفاعی نقطه مقابل بازاریابی حمله است که یکی از استراتژیهای بازاریابی است که شما میتوانید در زمان مشخص به رقبای خود حمله کنید و بازار هدف خود را در دست بگیرید و کسب و کار خود را گسترش دهید.
استراتژیهای بازاریابی دفاعی
بازاریابی دفاعی شامل روشهای مختلفی است عبارت است از:
- دفاع پیشگیرانه
- موقعیت دفاعی ثابت
- دفاع متحرک
- ضد حمله
- دفاع انقباضی
دفاع پیشگیرانه
این نوع روش دفاعی مشابه روش حمله رو در رو عمل میکند که میتواند به صورت مستقیم بر روی یک بازار حمله کند. با در نظر گرفتن گسترش و توسعه کسب و کارهای دیگر شما متوجه خواهید شد که در آیندهای نزدیک، آن کسب و کار به بازار شما حمله خواهد کرد، بر همین اساس لازم است که تمام نیرو و انرژی خود را صرف کسب و کارهایی کنید که رقبای شما فرصت حمله به بازار شما را نداشته باشند این نمونه از استراتژی دفاع پیشگیرانه به صورت کلی بازاریابی تهاجمی نامیده میشود.
موقعیت دفاعی ثابت
چنانچه که دو روش دفاعی اول و دوم را نتوانید به خوبی انجام دهید یک راه برای این که بتوانید بخش کمتری از بازار را در تهاجم کسب و کار در آینده از دست بدهید، میتوانید از رقبای خود دور کنید. فاصله انداختن به این منظور است که شما باید فاصلهای که بین شما و بازار است را حفظ کنید برای این که رقیب بتواند وارد آن شود.
دفاع متحرک
با توجه به بودجه و رشد و گسترش کسب و کار، شما متوجه خواهید شد که میتوانید در سالهای آینده، آن کسب و کار به بازار شما حمله کند بر همین اساس نیاز است که کلیه قوا و منابع خود را به نحوهی به کار بگیرید که کسب و کار رقبای شما فرصت این که به بازار شما حمله کند را نداشته باشد. این نوع روش دفاع پیشگیرانه در تعریف کلی بازاریابی تهاجمی است.
ضد حمله
زمانی که تیمی در حال حمله کردن است تمامی تمرکزش را بر روی دفاع از دست میدهد تیم همهی تلاش خود را انجام میدهد تا بتواند حمله کند و از این طریق در لاک دفاعی خود فرومیرود. لیکن با برنامه ریزی و ارزیابی دقیق رفتارها و اعمال افراد دریک کسب و کار میتوان به سراغ کسب و کارهایی رفت که میتواند از حمله سایر رقبا پیشگیری کند.
دفاع انقباضی
این روش از انواع روشهای بازاریابی دفاعی است که شما در این روش شکست را قبول میکنید، اما جالب اینجاست که شکست خورده شناخته نمیشوید.
یک مثالی که وجود دارد این است که شما هر زمان که بتوانید جلوی ضرر را بگیرید سود بردهاید. زمانی که شکست را میپذیرید شما بهتر میتوانید برای مراحل بعدی برای رسیدن به موفقیت برنامه ریزی کنید.
منظور از استارت آپ مثالهای مشابهی وجود دارد به این منظور که شما میتوانید کسب و کار جدید و تازهای را که شروع کردهاید و ضرر کردهاید و از آن سودی برای شما حاصل نمیشود باید گفت که هر زمان که جلوی ضرر را بگیرید سود بردهاید.
در این نوع استراتژی دفاعی شما میتوانید شکست را قبول کنید و در عوض این که به سایر بازار هدف بروید و برای این که بتوانید بیشتر رشد و توسعه پیدا کنید با نیچ مارکتینگ بازارهای تازهای را جستجو کنید.
شیوه کسب و کار در محیط رقابت
اغلب کسب و کارها فرقی نمیکند که در فضای اینترنت باشند یا به صورت سنتی باشند معمولا برای کسب درآمد بیشتر و توسعه و گسترش دادن کسب و کارها خود نیاز دارند که با سایر رقبای خود به رقابت به پردازنند. این نوع از رقابتها معمولا به صورتهای مختلف میباشد که از جمله:
- روشهای اکتشافی
- روشهای تدافعی
- روشهای تحلیل کننده
- روشهای عکس العمل
که هر کدام را به صورت جداگانه شرح در زیر شرح میدهیم تا شما بیشتر با این مفاهیم آشنا شوید.
روشهای اکتشافی
در این نوع استراتژی که در واقع به دنبال کشف و وارد شدن به بازارهای پر رقابت جدید است. تعریفی که میتوان از روشهای تهاجمی و روشهای حمله برای شما مطرح کنیم، روشهای اکتشافی است که از نوع هجومی است.
در واقع میتوان گفت که نقش مهاجم، به بازارهای نو و تازه حمله میکند و تلاش میکند که بتواند همیشه کسب و کار خود را توسعه و گسترش دهد. این نوع از روشهای استراتژیک که ریسک بسیار بالایی نیز دارد و هزینههای زیادی را نیز در بر دارد و تمامی کسب و کارها نیز به انجام و پیاده سازی این مدل استراتژی نیستند.
روشهای تدافعی
روش تدافعی به جستجوی ثبات است به این منظور که از دفاع تعریفی از بخش استراتژی دفاعی دارد. برخی از کسب و کارها هستند که تاز ابین روش استفاده میکنند این نوع از کسب و کارها و سازمانها استراتژی اکتشافی و تدافعی پرچم خود را روی آن بازار پایدار و مستحکمتر میکنند.
استراتژی تحلیل کننده
یکی از متداولترین روش هایی که بین کسب و کارها و سازمان است روشهای تحلیل کننده است. در روشهای اکتشافی و تدافعی که بخشهای اصلی بازار هستند و برعکس اغلب شرکتها در حد وسط آن قرار میگیرند.
به این منظور که این نوع شرکتها و بازارها علاقه مند هستند که به بازارهای جدید وارد شوند. با داشتن برنامههای بلند مدت خود به بازارهای جدید حضور پیدا کنند.
روشهای عکس العملی
از ویژگیهای روشهای عکس العملی این است که شما میتوانید با برنامههای مشخصی وارد بازار شوید. اگر در کسب و کار خود از این روش استراتژی استفاده میکنید شما میتوانید با بررسی شرایط و موقعیت بازار تلاش کنید که این توانایی و مهارت را کسب نمایید تا بتوانید در کوتاهترین زمان ممکن بهترین تصمیم را بگیرید.
از این رو شما میتوانید با توجه به تغییرات و شرایط نسبت به مناسبترین واکنشها و عکس العملها را انجام دهید البته میتواند این نوع عکس العملها به صورت اکتشافی یا دفاعی باشد.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.