8 مدل از انواع بازاریابی را بشناسید

انواع بازاریابی

امروزه برای این که بتوانید به پول و کسب سود بیشتر در جوامع بپردازید نیاز است که شما بیشتر از قبل از در خصوص انواع بازاریابی اطلاعاتی کسب کنید فرقی نمی‌کند که در کدام حیطه و یا بازاری فعالیت می‌کنید نکته‌ی مهمی که وجود دارد این است که شما باید بتوانید حرفه و محصولات خود را به خوبی به دیگران معرفی کنید. برای این که بیشتر درباره انواع بازاریابی بدانید باید بدانید که بازاریابی چیست و چگونه باید از آن استفاده کنید.

بازاریابی چیست؟

تعریفی که می‌توان در مورد بازاریابی انجام دهید این است که بازاریابی یک نوع فعالیت مدیریتی و اجتماعی است که شما می‌توانید از این طریق افراد یا گروه‌هایی را که به وسیله‌ی تولید و مبادله با سایرین در ارتباط هستند و همچنین بسته به نیاز و خواسته‌هایی که دارند برای این که بتوانند تمامی آن‌ها را برآورده نمایند لازم است که شناخت کافی و جامعی از محصولات و کارهای خود داشته باشند تا بتوانند دیگران را جذب نمایند.
در واقع می‌توان گفت که هدف اصلی بازاریابی جذب نمودن مشتریان است که بتوانند محصولات آن‌ها را خریداری کنند و بازار موجود را گسترش و توسعه دهند.

عوامل موثر برای گسترش دادن بازار

عواملی که می‌توان برای گسترش بازار نام برد از جمله:
کالای مورد نیاز مخاطبین
مشتاق بودن مخاطبان برای به دست آوردن محصول و منابع کافی و لازم برای مبادله کالاهای خود با دیگران

انواع بازاریابی

در حال حاضر شیوه‌ها و روش‌های زیادی از بازاریابی در دنیا انجام می‌شود که هر کدام با یک دیگر کاملاً متفاوت است ولی هر کدام یک هدف را دنبال می‌کند و آن نیز جذب مخاطبان و فروش محصولات است.
انواع بازاریابی عبارت است از:

  1. بازاریابی عصبی
  2. بازاریابی سبز
  3. بازاریابی اجتماعی
  4. بازاریابی تلفنی
  5. بازاریابی صنعتی
  6. بازاریابی مستقیم
  7. بازاریابی شبکه‌ای
  8. بازاریابی حسی

در ادامه هر یک از موارد فوق را توضیح خواهیم داد.

انواع بازاریابی

1. بازاریابی عصبی

شاید تعجب کنید که مگر این نوع بازاریابی وجود دارد! باید گفت که بله این نوع بازاریابی که در واقع از دو علم بازاریابی و عصب شناسی با همدیگر ادغام شده است برای انتقال پیام و مفهوم بازاریابی به اشخاص و بالا بردن هر چه بیشتر خرید مشتریان است؛ از این جهت با استفاده از این روش بازاریابی به میزان قابل توجهی بودجه و هزینه بازاریابی و همچنین تبلیغات کاهش پیدا می‌کند به همین علت می‌توان این نوع بازاریابی را در دسته بازاریابی‌هایی که ارزان قیمت هستند قرار داد.

2. بازاریابی سبز

یکی دیگر از انواع بازاریابی که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد بازاریابی سبز است که عملکرد اجتماعی دارد، این نوع شیوه نیازها و خواسته‌های مشتریان را تامین می‌کند و اثرات مخرب و بدی را بر روی محیط اطراف را به کمترین حد ممکن می‌رساند. با وجود فعالیت‌های زیست محیطی که در تمامی فاکتورهای سازمان خیلی کم به آن اهمیت داده می‌شود. همچنین برخی از سازمان‌ها، به دلیل داشتن ویژگی‌های سنتی که برای بررسی موفقیت ابداعات سبز به کار می‌گیرند.
بازاریابی سبز به عواملی از قبیل:
مراقبت از محیط زیست و منابع طبیعی
پیشگیری از گرم شدن زمین
به کار بردن پایدار و مداوم از منابع
کاهش آلودگی‌های صوتی و زیستی و سایر عواملی دیگر می‌باشد.

3. بازاریابی اجتماعی

هدف اساسی بازاریابی اجتماعی به وجود آوردند تغییرات در رفتار افراد است، به نحوی که منفعت خودش و جامعه می‌باشد. از سوی دیگر هدف اصلی از بازاریابی اجتماعی این است که بتواند بر روی رفتارهای فردی مردم و همچنین سطح آگاهی افراد جامعه را افزایش دهد نه تنها فقط به منافع مالی را در نظر داشته باشد. ۶ تاکتیک بازاریابی ارزان در رسانه‌های اجتماعی وجود دارد.

کاربردهای بازاریابی اجتماعی

موارد استفاده از بازاریابی اجتماعی شامل:

  1. بهداشت عمومی
  2. حفاظت از محیط زیست
  3. کاهش صدمات و آسیب‌های سوانح

و سایر موارد دیگر را نیز می‌توان استفاده نمود.

بازاریابی اجتماعی

4. بازاریابی تلفنی

این نوع بازاریابی بسیار متداول است و از گذشته تا به امروز نیز وجود داشته است. اما باید گفت که این مدل از بازاریابی از مهم‌ترین و موثرترین نوع بازاریابی می‌باشد که عبارت است از:
تبلیغات
فروش شخصی یا مستقیم
ترویج فروش
اما باید گفت که این نوع از بازاریابی نیاز به داشتن، دانش روابط عمومی است و افرادی که دارای روابط عمومی قوی هستند می‌توانند در این زمینه موفق شوند.
بازاریابی صنعتی
بازاریابی صنعتی را به بازاریابی مارکتینگ نیز می‌شناسند. این نوع بازاریابی که از جمله فروش محصول یا خدمات یک سازمان به سازمان دیگر است که نظیر تکنیک‌ها و روش‌های ویژه و منحصر به فردی نیز است. یک مصرف کننده محصولات را بر مبنای قیمت، میزان رضایت مشتریان و شرایط موجود در بازار و دیگر واکنش‌های احساسی خریداری می‌نماید، لذا تفاوتی که وجود دارد مشتریان که در حوزه صنعت هستند برحسب قیمت و سود اولیه‌ای که محصولات دارند خرید خود را انجام می‌دهند.

5. بازاریابی مستقیم

زمانی که با مفهوم بازاریابی مستقیم آشنا می‌شویم در می‌یابیم که این نوع بازاریابی به این صورت عمل می‌کند که بازاریاب مستقیما با بازار هدف در ارتباط است و دیگر شخص واسطه‌ای وجود ندارد به این صورت که فرد با کمک گرفتن از وسایل و تجهیزاتی اعم از تلفن، فکس، نامه‌های پستی و غیره اقدام به بازاریابی می‌کند و در حالت رسانه‌ای نیز با استفاده از تبلیغ کردن در مجلات و روزنامه‌ها و همچنین سایر رسانه‌های دیگر مانند رادیو و تلویزیون و غیره انجام می‌دهد.

6. بازاریابی شبکه‌ای

این نوع بازاریابی قدمت چندانی ندارد و اخیراً روی کار آمده است. منظور از بازاریابی شبکه‌ای این است که این نوع بازاریابی یک نمونه از روش فروش است که در آن محصولات و کالاها، بدون این که تبلیغاتی روی آن‌ها انجام شود و با هیچ واسطه‌ای به فروش می‌رسد علاوه بر آن افراد بعد از خرید محصولات قادر خواهند بود که محصولات بازاریابی کنند و سود آن را دریافت نمایند. درآمد حاصل از بازاریابی شبکه‌ای به این صورت است که شما به ازای فروشی که انجام می‌شود، توسط زیر مجموعه کسب می‌کنید.
در صورتی که زیر مجموعه فروشی انجام ندهد شما نیز سودی دریافت نخواهید کرد و تمامی اعضا مانند زنجیره به هم متصل هستند.

7. بازاریابی حسی

در این شیوه از بازاریابی که به صورت یکدست و پیوسته عمل می‌کند. در این مدل از بازاریابی بازار هدف با ارتباط و تعامل داشتن با برندها حاصل می‌شود. در واقع می‌توان گفت که این مدل از بازاریابی به این صورت است که شما می‌توانید با آشنا شدن و تامین کردن به خواسته‌ها و نیازهای مشتریان خود به وسیله شخصیت در برند و همچنین با به وجود آوردند یک حس مثبت در زندگی جلو می‌کند. مجموعه بازاریابی حسی بر مبنای یک ارتباط و سویه‌ای که میان برند و مصرف کننده برقرار می‌کند از این طریق باعث می‌شود که مشتریان یک خاطره و یا یک تجربه جالب و زیبا از این برند برای همیشه در ذهن آن‌ها باقی بماند.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.