بازاریابی تعاملی یا اینتراکتیو مارکتینگ چیست؟

بازاریابی تعاملی یا اینتراکتیو مارکتینگ چیست؟

اینتراکتیو مارکتینگ که به بازاریابی تعاملی نیز شهرت دارد در تقابل با بازاریابی سنتی می‌باشد. تصور کنید که شما مقابل تلویزیون نشسته‌اید تبلیغ برند معروفی را تماشا می‌کنید. پس از تمام شدن تبلیغ تمایل دارید که با مسئولین شرکت ارتباط برقرار کنید سوال کنید که تا چه میزانی کیفیت محصولاتشان مطلوب یا بد است. ممکن است کمی دشوار باشد که روشی را جستجو کنید که صدای شما به گوش مسئولین برند برسد. از سوی دیگر تصور دارید که صاحب یک برند فضایی را برای شما آماده کرده است که شما می‌توانید به این وسیله نظرات و دیدگاه‌ها، احساسات و خواسته‌های خود را با آن‌ها به اشتراک بگذارید. شما کدام روش را بیشتر می‌پسندید؟

چنانچه که با برندی روبرو شدید که از روش دوم استفاده می‌نماید بدانید که آن برند از بازاریابی سنتی گذر کرده است و در حال استفاده از بازاریابی تعاملی یا اینتراکتیو است.

نتایج دریافت شده حاکی از این مسئله است که 55 درصد از افراد تمایل دارند با برندها و شرکت‌هایی که به محصولاتشان تمایل نشان می‌دهند مذاکره کنند. 89 درصد از این افراد مطرح کرده‌اند که اگر بتوانند دیدگاه‌های خود را در مورد محصول یا برند بدهند بیشتر از قبل به آن برند وفادار می‌مانند. در صورتی که به دنبال راهکاری هستید که بتوانید نزدیک بر 89 درصد وفاداری مخاطبان به برندتان را بالا ببرید پس در ادامه گفتار با ما همراه باشید.

بازاریابی تعاملی یا اینتراکتیو مارکتینگ

این نوع بازاریابی یک روش ابداعی از بازاریابی است که در آن کاربران می‌توانند با در اختیار داشتن محتوای شما ارتباط برقرار کنند. در این روش از بازاریابی هر برند با توجه به حرکت هر مشتری و مخاطب، پاسخ می‌دهد. در بازاریابی تعاملی برندها به صورت خلاقانه‌تری عمل می‌کنند و داستان‌های بهتری مطرح می‌کنند و از این طریق کاربران بیشتری جذب می‌کنند. با توجه به تفاوت‌هایی که بین بازاریابی تعاملی و بازاریابی برونگرا وجود دارد این است که در بازاریابی تعاملی در آن مشتریان و برند با یکدیگر گفتگو می‌کنند.

بازاریابی تعاملی به مشتریان این اجازه را می‌دهد تا به رشد و گسترش محصول و برند مورد نظر شما کمک کنند این موضوع موج می‌شود که 10 تا 12 بار بیشتر از سایر انواع بازاریابی موثر واقع شوند.

هر چه مشتریان در فضاهای مجازی درباره یک برند صحبت کنند در وبسایت‌ها، شبکه‌های اجتماعی، فیلم‌ها و ایمیل‌هایشان از یک کالا یا شرکت حرف بزنند بیشتر امیدها و افکارشان را به آن شرکت انتقال می‌دهند موجب رشد و شناخته شده نام آن برند می‌شوند.

انواع مختلف بازاریابی تعاملی یا اینتراکتیو مارکتینگ

بازاریابی تعاملی اهداف مختلفی را دنبال می‌کند. در حقیقت بازاریان ممکن هستند با استفاده از محتوای بکر و مفید مثل داستان‌سرایی، محتوای شخصی‌سازی شده، اطلاعات لایه‌ای همچنین تعامل دو طرفه با مشتریان خود ارتباط برقرار نمایند.

انواع مختلف بازاریابی تعاملی یا اینتراکتیو مارکتینگ 

در تمامی این دست از محتوا هدف بر مبنای این است که محتوایی تعامل برانگیز و متناسب با نیاز مشتریان ایجاد کنید؛ اما هر کدام از این نوع محتواها چه مفهومی را دنبال می‌کنند؟

1. داستان‌سرایی تعاملی

بازاریابان با افزودن یک انیمیشن یا اینفوگرافیک و پست وبلاگی محتواهای جدید خلق می‌کنند. به این صورت که محتواهای طولانی را می‌شکنند و به شکل یک سرگرمی که موجب انتشار بیشتر محتوا شود.

2. محتوای شخصی‌سازی شده

هنگامی که شما شناخت کافی از شخصیت محتوای برند خود داشته باشید این توانایی را دارید تا محتوایی تولید کنید که بیشترین تاثیر را برای شما ایجاد کند. هنگامی که بتوانید چنین محتوایی تولید کنید، مخاطبان بیشتری با شما ارتباط می‌گیرند و محتواهای شما را منتشر می‌کنند.

3. اطلاعات لایه‌ای

امروزه یکی از نگرانی‌ها و اولویت‌های بسیار مهم کارشناسان بازاریابی آموزش دادن به مخاطبان است. بازاریابی تعاملی یا اینتراکتیو مارکتینگ راهکاری هوشمندانه برای فراهم کردن محتوا به شکل لایه‌لایه‌ای است. در این نمونه توزیع محتوا در هر درس به شکل مجزا و به تدریج افزوده می‌شود. به این صورت که مخاطبان را به تدریج به خود وابسته می‌کنند.

4. تعامل دو سویه

با استفاده از روش‌هایی مثل طرح تست و سوال، ویدیوها و بازی‌های تعاملی موجب ایجاد تجربه‌های بسیار جالب و مثبت نزد مخاطبان می‌گردد.

مزیت‌های اینتراکتیو مارکتینگ یا بازاریابی تعاملی

در حال حاضر مصرف‌کنندگان این توقع را دارند که برندها پیشروتر از خواسته‌ها و نیازها همچنین انتظارات آن‌ها گام بردارند. بازاریابی تعاملی در این مسیر تاثیر بسزایی بر روی بازاریابان و برندها می‌گذارد. از طریق بازاریابی تعاملی، برندها و سازمان‌ها می‌توانند نیازهای مشتریان خود را بهتر متوجه شوند. اینتراکتیو مارکتینگ سبب پایین آمدن ریسک و بالا رفتن فروش می‌شود؛ زیرا نتایج آن تحت تاثیر شناخت نیازها، خواسته‌ها و رفتارهای مشتریان است.

مزیت‌های اینتراکتیو مارکتینگ یا بازاریابی تعاملی 

با استفاده از شخصی‌سازی بازاریابی تعاملی شما می‌توانید مشتریان بالقوه خود را سریع‌تر و آسان‌تر شناسایی کنید و آن‌ها را به مشتریان خریدار تبدیل نمایید در نهایت درآمدتان را افزایش دهید. شما می‌توانید با استفاده از بازاریابی تعاملی میزان رضایت مشتریان خود را بالا ببرید همچنین هزینه‌های بازاریابی را نیز کاهش دهید.

روش‌های اجرایی بازاریابی تعاملی یا اینتراکتیو مارکتینگ

یکی از نمونه‌های شاخص اجرایی بازاریابی تعاملی در سال‌های گذشته معرفی کفش آدیداس -1 از طریق برند آدیداس بود. این شرکت با استفاده از روش‌های اینتراکتیو مارکتینگ موفق شده تا رکورد فروش کفش‌های رانینگ را بشکند.

زمانی که آدیداس -1 معرفی شد خود به عنوان کفشی انقلابی به شمار می‌آمد. زیرا فناوری‌های جدیدی در آن استفاده می‌شد مانند سنسورهای مکانیسمی که بعد از هر اقدام بالشتک کفش را با پا تنظیم می‌کرد. با توجه به اینکه آدیداس این کفش را نمی‌توانست با تبلیغات معمولی به فروش برساند در همین زمان تصمیم گرفت که از طریق بازاریابی تعاملی برای فروش کفش اقدام نماید.

در ابتدای برنامه بازاریابی، تحلیل و بررسی‌های کاملی از اطلاعات مشتریان صورت می‌گیرد برای آنکه اطلاعات مرتبط به این مشتریان را جمع‌آوری نماید وب‌سایتی طراحی شد که در آن بالغ‌بر 250 جفت از کفش‌هایش را داخل سایت پیش‌فروش کرد. برخی از مشتریان وفادار آدیداس در کل دنیا موفق شدند که این کفش را تهیه کنند. آدیداس در مقابل این پیش‌فروش از افراد تقاضا کرد تا در مورد اولویت‌ها و تجربیاتشان از برند با آن‌ها صحبت کنند.

روش‌های اجرایی بازاریابی تعاملی یا اینتراکتیو مارکتینگ 

این برند با استفاده از اطلاعات جمع‌آوری شده از این کمپین متوجه گردید که باید به چه نحوی به تبلیغات خود در فضای اینترنت سمت‌وسو دهد. به این ترتیب در وبسایت‌های بزرگ مانند یاهو تبلیغات آغاز شد. ایمیل‌های همراه با جزئیات و اطلاعات محصول برای مشتریان برند آدیداس ارسال گردید. وبسایتی هم مخصوص ارائه اطلاعات و فناوری‌های این کفش ایجاد گردید.

هدف اصلی از تمامی این اقدامات این است که تمامی مشتریان از خصوصیات این کفش جدید مطلع شوند. با انجام چنین روش‌هایی، آدیداس موفق شد تا کنجکاوی مشتریان را در مورد این کالای جدید بیشتر از قبل برانگیزد و آن‌ها را نیز به سوی جستجو برای یافتن اطلاعات بیشتر در مورد این محصول کند. نتایج حاکی از این است که تنها در هفته اول برگزاری این کمپین 500 هزار نفر برای کسب اطلاعات به وبسایت رسمی آدیداس مراجعه کرده بودند.

بنابراین با استفاده از استراتژی‌های صحیح و درست، از شناخت و تحلیل دقیق مخاطبان همچنین نظرسنجی از آن‌ها می‌توان بازاریابی تعاملی را برای هر نوع محصولی ایجاد نمود.

نتیجه‌گیری

چندان مهم نیست که شما از چه نوع روشی برای ایجاد بازاریابی تعاملی استفاده می‌کنید، نکته مهمی که وجود دارد این است که اینتراکتیو مارکتینگ به شما در پیاده‌سازی موفق‌تر کمپین ها کمک می‌کند. لازم نیست که برای بازاریابی تعاملی هزینه سنگینی صرف کنید بلکه در شما می‌توانید از آن به عنوان یک استراتژی موفق در کمپین‌های آینده برند خود استفاده کنید.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.