بازاریابی ویروسی چیست و انواع آن
شاید در ابتدای امر زمانی که صحبت از بازاریابی ویروسی میشود شما تعجب کنید و یا در وهله ی اول فکر کنید که این نوع بازاریابی یک بازاریابی مضر و نامطلوب است اگر چنین فکر میکنید سخت در اشتباه هستید، زیرا این نوع از بازاریابی نیز یک از انواع بازاریابی است که میتواند بسیار موثر و مفید باشد.
در این گفتار قصد داریم که شما را بیشتر با این نوع بازاریابی آشنا کنیم.
بازاریابی ویروسی چیست؟
امروزه با پیشرفتها تکنولوژیها و نرم افزارهایی که ایجاد شده است دریافته ایم که این نوع از بازاریابی یکی از روشهای موثر و سودمند امروزی است از طریق اینترنت و خدمات پست دیجیتالی کار میکند.
به بیان دیگری منظور از بازاریابی ویروسی این است که افراد را برای انتقال دادن پیام بازاریابی به سایر مشتریان خود تشویق میکند و باعث رشد و ترقی در نمایش و نفوذ پیام به سایرین میشود.
در این خصوص دو نوع دیدگاه و نگرش وجود دارد عبارت است از:
این نوع بازاریابی به این صورت عمل میکند که میتواند با هزینههای ی که تقریباً معادل صفر است مشتری جذب نماید.
برای این که ارتباط میان افراد از شکل بازاریاب، مصرف کننده به سمت و سوی مصرف کننده، مصرف کننده شیفت پیدا کند میتواند بیشترین قدرت را در فروش محصولات و افکار به وسیله بازاریاب به مشتری انجام نمیگیرد، در ضمن نیز میتواند به وسیله ی مشتری به مشتری این کار به خوبی انجام شود.
مزیتهای بازاریابی ویروسی
در عصر جدید روشهای مختلفی در بازاریابی به ویژه بازاریابی ویروسی وجود دارد که میتوانید با استفاده از این نوع روشها اعم از شبکههای اجتماعی، تلگرام، اینستاگرام، اینترنت و سایر موارد و نرم افزارهای دیگر از این دست حرکت کنید.
امروزه شما میتوانید به راحتی با طراحی سایت با دیگران ارتباط پیدا کنید.
هر فردی میتواند در کوتاهترین زمان ممکن از یک روز با تعداد کثیری از افراد ارتباط بگیرد و هر یک از افراد نیز میتوانند با تعداد نفرات بیشتری نیز ارتباط برقرار کنند.
نتایج این ارتباطات یک هرم ارتباطی را به وجود میآورد که ظرف مدت یک روز میتواند ساخته شود، این موضوع بر روی شبکه نقش بسزایی دارد.
با عضویت افراد در این شبکهها آنها میتواند هرمهای بزرگ تری بسازنند و در مدت زمان کمتری نیز تعداد کل به صورت تصاعدی بالا میرود.
اقدامات شرکتها برای انگیزه دادن به مشتریان
خدمات یا مفاهیم ارزشمند
سرگرمیها مانند انیمیشن، کارت پستال و سایر موارد دیگر
احساس تشخیص به دلیل همراه داشتن نام و نشان تجاری شرکت
تشویق مالی در شکل و ساختار رقابت و مسابقه یا برنامه حق و حساب
انواع مختلف بازاریابی ویروسی
با شناخت از بازاریابی ویروسی و نحوهی کار کردن با این نوع از بازاریابی باید بدانید که این نوع از بازاریابی که خود انواع مختلفی دارد اعم از:
- بازاریابی ویروسی ارزشی
- بازاریابی ویروسی حیله ای
- بازاریابی ویروسی حیاتی
- بازاریابی ویروسی مارپیچی
- بازاریابی ویروسی ناخوشایند
در ادامه هر یک از موارد فوق را توضیح خواهیم داد.
1. بازاریابی ویروسی ارزشی
در این نوع از بازاریابی به این شکل عمل میکند که شما میتوانید با کمک گرفتن از تجربیات افراد که در این زمینه کار میکنند استفاده کنید و یا با آنها شریک شوید.
این نوع شیوه بازاریابی به این صورت عمل میکند که یک محصولی که به مشتری معرفی میشود بعد از مصرف مشتری و رضایت او از مصرف این نوع محصول او نیز آن را به دیگران معرفی میکند تا آن را امتحان کنند.
مسئلهای که وجود دارد این است که باید محصولی که تولید میشود دارای کیفیت فوق العاده باشد با بتواند دیگران را به خود جذب کند همچنین بد نیست از این در بازاریابی خود از این جمله استفاده کند که “این محصول را برای دوستان و آشنایان خود نیز به صورت رایگان ارسال کنید” این مسئله به هیچ عنوان باعث نمیشود که محصول شما ویروسی شود در ضمن آنها تنها به استفاده کنندگان اجازه میدهند تا مجددا از محصولات شما استفاده کنند و آنها را به سایرین نیز پیشنهاد دهند.
2. بازاریابی حیلهای
یکی دیگر از روشهای بازاریابی ویروسی، ویروسی حیلهای است که با تشویق دیگران تلاش میکند که محصولات خود را بفروش برساند.
یک فرد تلاش میکند تا فرد مقابل خود را مجاب کند تا محصول را مصرف نماید چون که زمانی فرد دوم محسول را خریدار نمود باعث میشود که فرد اول پاداشی کسب کند.
در این روش میبایستی در ذهن استفاده کننده احساس ارزشمند بودن به وجود بیاید و اعتماد کند که محصولات با کیفیت و مرغوب هستند اما در این میان ممکن از برخی از مصرف کنندگان نیز از همین محصولات استفاده کنند ولی رضایت نداشته باشند در این حالت فروشنده باید روحیه ریسک پذیری و خطر پذیری داشته باشد.
راهکارهای افزایش فروش اینترنتی در این مسیر به شما کمک میکند.
همچنین اگر محصولی که در دست بازاریاب فروش است خیلی از کیفیت خوبی برخوردار نباشد علاوه بر این که پاداشی دریافت نمیکند بلکه باعث واکنشهای شدید و بدی از سوی مصرف کنندگان در معرض فروش میشود.
3. بازاریابی ویروسی حیاتی
در این نوع از بازاریابی ویروسی حیاتی یا زنده گفته میشود که افراد قصد دارند تا در تجربیات خود را با افراد دیگری شریک شوند که نیاز به چنین محصولاتی دارند.
فردی قصد دارد که تجربیات خود را با فرد دومی شریک شود و فرد دوم محصولی به غیر از این نیاز دارد، در این صورت شخص مصرف کننده بایستی این احساس را در خود ایجاد کند که با تجربه و محصول ارزشمند که دارد علاوه بر این که میتواند در افراد ایجاد تغییر در خود شخص شود در ضمن علتهای ی نیز برای ارسال آن به اشخاص دیگر نیز داشته باشد.
4. بازاریابی ویروسی مارپیچی
برخی از افراد هستند که قصد دارند که در تمامی تجربیات شاد و لذت بخش خود با دیگران شریک باشند، این افراد میتوانند تجربیات خود را با فرد دومی در میان بگذارد، به این دلیل که او تصور میکند که فرد دوم نیز مانند خودش احساس شاد و جالبی نسبت به آن موضوع دارد. لیکن با توجه به این نکته که این محصولات و کالاهای اجباری مناسب این طبقه نخواهند بود.
5. ویروسی ناخوشایند
یکی از روشهای بازاریابی در جهان وجود دارد که یک سری از افراد هستند برای این که بخواهند مشتریان را به سمت خود جذب کنند ،در مورد تجربیات منفی و سخت خود از کالا یا محصولی به مشتریان خود هشدارها و نکاتی را میگویند تا آنها این محصولات را امتحان کنند و خود به بد بودن یا بی کیفیت بودن و سایر عناصر و ویژگیهای یک محصول نامرغوب و بی کیفیت آشنا شوند.
بعد از این که این شناخت کافی از معایب محصولات به دست آورند باید تمامی تلاش خود را به کار بگیرند تا بتوانند آنها را رفع کنند و تمامی نکات منفی محصول را به نکات مثبت تبدیل نمایند تا زمانی که محصولات به دست مشتریان میرسد تماماً رضایت کامل را داشته باشند.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.