بازاریابی و فروش چه تفاوتهایی با هم دارند؟
بازاریابی و فروش دو مفهوم بسیار مهم و کلیدی در فضای کسبوکار است به نحوی که این دو به هم وابسته هستند. در صورتی که بازاریابی کسبوکار به خوبی کار نکند بخش فروش نیز نمیتواند عملکرد مطلوبی داشته باشد در نهایت منجر به از دست دادن تجارت خواهد شد. از همین رو بیشتر کسبوکارها تفاوتی بین بازاریابی و فروش قائل نیستند در صورتی که این دیدگاه کاملا اشتباه است.
اگر در هر نوع کسبوکاری به صورت صحیح بررسی کنیم به خوبی شاهد تفاوتهای فروش و بازاریابی خواهیم شد. اگر شما هم به دنبال یک کسبوکار کوچک هستید؛ اما معمولا نیروهای مختلفی با نگرشها و تجربیات متنوعی برای بخش فروش و بازاریابی در نظر گرفته نمیشود.
در صورتی که هر کدام از این دو مقوله تعاریف و ویژگیهای خاصی دارند، ابزارهای بازاریابی و فروش کاملا با یکدیگر متفاوت هستند و برای هر کدام وظایف خاصی تعریفشده است. این مسئله در سازمانها بزرگ بیشتر به چشم میآید، زیرا سعی میکنند که به هر بخش با دقت هرچهتمامتر نگاه کنند.
بازاریابی و فروش اهمیت بسزایی در رشد و توسعه شرکت دارند و برای جذب مشتریان بیشتر بسیار مؤثر و تأثیرگذار است. هم بازاریابی و هم فروش به تولید لید و بالا بردن درآمد سازمان کمک شایانی میکند. در صورتی که تمایل داشته باشید که تفاوت فروش و بازاریابی را بدانید به صورت خلاصه میتوان گفت که فروش به کلیه فعالیتهایی که به فروش محصولات و خدمات منتهی میشود گفته میشود در صورتی که بازاریابی یک عملکردی است که در آن افراد محصولات و خدمات خود را به سایرین معرفی میکنند و آنها را علاقهمند میکنند تا از آنها خرید کنند.
فواید آگاهی از تفاوتهای بازاریابی و فروش چیست؟
بازاریابی و فروش دو علم کاملا مجزا و متفاوت از یکدیگر هستند. شاید این سؤال برای شما هم پیشآمده باشد که دانستن تفاوت بازاریابی و فروش چه سودی دارد؟ خوب است بدانید که سازمانهایی که دو واحد مجزا برای فروش و بازاریابی دارند توسعه و رشد آنها نسبت به دیگر رقبای خود بیشتر است.
تعریف بازاریابی
بازاریابی به افراد مختلفی نشان میدهد که کسبوکار شما وجود خارجی دارد، همچنین به آنها آموزش میدهد که آیا کسبوکار شما چطور میتواند یک خدمت یا محصول خارجی را به آنها نشان دهد تا از این طریق نیاز و خواستههای آنها برآورده شود.
هر نوع کسبوکاری برای خود یک پلن یا برنامه بازاریابی دارد تا از این راه بتواند صاحبان کسبوکار را توسط این برنامه را در جهت فعالیتهای بازاریابی خودشان رهنمود کند. مطالعات نشان داده است که کسبوکارهایی که مطابق با برنامههای بازاریابی پیش میروند 30 درصد پیشرفت خواهد کرد. تحقیقات بازاریابی، نیازها و خواستههای مخاطبان، مخاطبین و روشهای پاسخگویی یک سازمان به این نیازها را توسط محصولات یا خدمات در برمیگیرد.
در بازاریابی تمامی فعالیتها موجب ایجاد علاقهمندی بین مشتریان و کسبوکار شما خواهد شد. بازاریابان از تحقیقات و بررسیهای بازار کمک میگیرند تا بتوانند علایق مشتریان بالقوه را شناسایی کنند و آنها را درک کنند. بخش بازاریابی در سازمانهای مختلف موظف است که با برگزاری کمپین و کمک گرفتن از روشهای موجود افراد را به برند کسبوکار و محصول یا خدماتی که ارائه میدهند، مشتاق کنند.
وظایف بازاریابان در یک سازمان
در ابتدای امر باید در مورد علایق و سلیقههای مشتریان و مصرفکنندگان تحقیق و بررسی کاملی انجام دهید این مهمترین گام برای واحد بازاریابی است. با این اقدام شما کاملا متوجه خواهید شد تا هدف نیازهای روز بازار چیست.
از دیگر وظایف بازاریابان این است که محصولات جدید، خلاقانه را مطابق با نیازهای روز افراد را تحقق بخشند.
هدف اصلی بازاریابی جذب مشتریان و علاقهمند کردن آنها به برند است در این زمینه بخش بازاریابی باید تبلیغات را در اولویت قرار دهد تا از این طریق برندسازی کند و شناخت مشتریان و مصرفکنندگان را نسبت به برند افزایش دهد.
یک بازاریاب باید از هنر سیاست قیمتگذاری برخوردار باشد. این ویژگی باید به نحوی باشد که محصولات سود زیادی برای سازمان داشته باشد و هم بتواند در فضای رقابت با دیگر محصولات رقابت کند.
به طور کلی میتوان گفت که وظیفه اصلی بازاریاب رفع نیازها و خواستههای مشتریان همچنین به فروش بیشتر شرکت کمک کند.
انواع بازاریابی
همانطور که میدانید همه کسبوکارها نمیتوانند تنها از یک شیوه بازاریابی استفاده کنند و یک استراتژی یکسان داشته باشند. در واقع یک بازاریاب حرفهای باید بتواند تا از جنبههای مختلف به صورت همزمان استفاده کند.
-
بازاریابی محتوا
برخی از متخصصان و استراتژیستها بر این عقیدهاند که تنها شیوه بازاریابی که در دنیا باقیمانده است بازاریابی محتوا است. در این نوع بازاریابی شما میتوانید با استفاده از ابزارهای مختلف مانند کتابهای الکترونیکی، وبلاگ نویسی، پادکست، مجلات و غیره استفاده کنید.
وبلاگ نویسی یکی از بهترین شیوههای بازاریابی است که میتوانید مخاطبان و مشتریان خود را افزایش دهید.
بازاریابی توسط سئو یا بهینهسازی موتورهای جستجو به این شکل که اگر شخصی نوع فعالیت شما را در گوگل سرچ کرد وبسایت شما در صفحه اول نتایج گوگل نشان دهد.
-
ادوردز
یکی از شیوههای بازاریابی توسط موتورهای جستجو است که با پرداخت مبلغی پول به یک مجموعه متخصص در این حوزه میتوانید سایت خود را سریعتر به نتایج بالای سرچ گوگل برسانید. زمانی که مشتریان و کاربران بر روی تبلیغات شما کلیک میکنند شما وظیفه دارند که مبلغی را پرداخت کنید.
امروزه یکی از بهترین و عالیترین شیوههای بازاریابی، بازاریابی شبکههای اجتماعی است مانند اینستاگرام، توییتر، تلگرام است که بسیار پربازدید است در صورتی که موفق شوید در این شبکهها فالوورهای زیادی را به دست آورید میتوانید درآمد و فروش بالایی داشته باشید.
-
بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ
از دیگر بازاریابیهای تبلیغاتی که گروه خاصی از مخاطبان را شامل میشود و موجب جذب شدن آنها به کسبوکار شما میگردد.
-
بازاریابی در رسانههای چاپی
این بخش از بازاریابی بر روی مجلات و روزنامهها تأکید دارد که تا حدی مفید و مؤثر است اما امروزه این نوع بازاریابی تا حدودی منسوخشده است و مانند گذشته طرفداران زیادی ندارد. اگر تمایل به استفاده از این نوع بازاریابی دارید توصیه میشود بیشتر از مجلاتی استفاده کنید که به صورت تخصصی در حوزهای که شما مدنظرتان است بروید. در صورتی که یک مجموعه بازاریابی دارید میتوانید از ترکیب چند نوع بازاریابی مانند بازاریابی محتوا، سئو و شبکههای اجتماعی استفاده کنید تا باعث رشد و پیشرفت کسبوکارتان شود.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.