بررسی بازاریابی آفلاین و تاثیرات آن در فضای کسب و کار
اصطلاح بازاریابی آفلاین معمولا به روشهایی تعلق میگیرد که در آن از نوعی استراتژی بازاریابی استفاده میشود که در آن تبلیغات یک محصول خاص از طریق کانالهای آفلاین مانند تبلیغات تلویزیونی، رادیویی، بیلبورد تبلیغاتی، روزنامه و مواردی مانند آن انجام میشود.
به طور کلی روش آفلاین نوعی بازاریابی است که در آن تبلیغات در انواع مختلف انجام میشود، به معنی بهتر انواع روشها به جز بازاریابی آنلاین در آن جریان دارد. این نوع بازاریابی همان روش سنتی است که قبل از ورود اینترنت و تعریف بازاریابی آنلاین مورد استفاده قرار میگرفته است و همچنان نیز توسط بسیاری از شرکتهای بزرگ و کوچک به کار گرفته میشود.
امروزه مردم با انواع مختلفی از روشهای بازاریابی آفلاین روبه رو هستند و انواع آن را در روزنامه و یا تلویزیون مشاهده میکنند. این تبلیغات میتواند به صورت مستقیم و یا در قالب یک پروژه مشارکتی انجام گیرد.
با گذشت زمان و قبل از ورود بازاریابی آنلاین این روش رشد زیادی پیدا کرد و افراد بسیاری برای دستیابی به اهداف خود از آن استفاده کردند.
هدف اصلی بازاریابی آفلاین این است که با دستیابی به تعداد بیشتری از مشتریان، محصولات و خدمات یک سازمان به آنها معرفی شده و به فروش برسد.
البته که این روش کاملا بستگی به شرکتی دارد که محصول خود را تبلیغ میکند. امروزه بسیاری از شرکتها در کنار بازاریابی آنلاین خود از روشهای آفلاین استفاده میکنند که به واسطه آن میتوانند محبوبیت برند خود را افزایش دهند و فروش محصولات خود را نیز گسترش دهند. این منجر به افزایش درآمد و در نتیجه حداکثر شدن حاشیه سود خواهد شد.
امروزه بازاریابی آفلاین نه تنها توسط مشاغل تجاری بلکه توسط کسب و کارهای غیر تجاری مورد استفاده قرار میگیرد. این محصولات توانستهاند بدون استفاده از هیچ بستر اینترنتی در سطح گسترده محصولات و خدمات خود را تبلیغ کنند. با این حال از آنجایی که روشهای متعددی در این زمینه وجود دارد، لازم است که شرکتها برای استفاده از این شیوه ابتدا یک بستر مناسب برای آن ایجاد کنند تا در آن محصولات خود را تبلیغ کنند، آنگاه میتوانند اطمینان حاصل کنند که افراد بیشتری از آن آگاه میشوند.
اگر پیش از بازاریابی آفلاین بتوانید برنامهریزی مناسبی انجام دهید، میتوانید اثربخشی رویکرد خود را چند برابر افزایش دهید. هر چند که امروزه بازاریابی آنلاین بیش از گذشته رواج یافته است، با این حال این بدین معنی نیست که بازاریابی آفلاین نمیتواند موثر عمل کند. بسیاری از مشاغل وجود دارند که همچنان بدون روشهای آنلاین محصولات خود را عرضه میکنند. هر چند که امروزه برای باقی ماندن در دنیای رقابت آگاهی از تاثیرات بازاریابی آنلاین نیز لازم و گاهی ضروری است.
نمونههای بازاریابی آفلاین
بازاریابی آفلاین به منظور پشتیبانی برای شرکتهای تجاری آنلاین و آفلاین به شکل کاملا موثری عمل میکند. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که بازاریابی آفلاین میتواند تاثیر مثبتی بر مجموعه بزرگی از جمعیت بگذارد.
این روزها و از زمانی که بازاریابی آنلاین به یک بستر قدرتمند برای رونق در کسب و کار تبدیل شدهاند، بسیاری از کسب و کارها از ترکیبی از روشها برای تبلیغ محصولات خود استفاده میکنند.
به عنوان مثال در حال حاضر شرکت خودروسازی فورد، نه تنها از رسانههای آفلاین مانند تلویزیون و روزنامهها برای معرفی محصولات خود استفاده میکند، بلکه در کنار آن از رویکردهای بازاریابی آنلاین نیز بهرهمند میشود تا اطلاعات بیشتری از خودروها را در اختیار مخاطبان قرار دهد.
چرا به بازاریابی آفلاین نیاز دارید؟
اکنون در دنیایی زندگی میکنیم که سیستم عاملهای آنلاین در این دوره حاکم هستند. از طرفی اولین سوالی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که وقتی اکثر مردم به رسانههای آنلاین دسترسی دارند، آیا واقعا به بازاریابی آفلاین نیاز است؟ پاسخ در سوال نهفته است، به این معنی که هر چند افراد زیادی به رسانههای آنلاین دسترسی دارند، با این حال هنوز هم هستند افرادی که قادر به استفاده از آن نمیباشند. به همین دلیل است که بازاریابی آفلاین میتواند در کنار بازاریابی آنلاین به شکل موثر عمل کند.
آمارهای اخیر نشان دهنده این مسئله است که تنها 48% از کل جمعیت به شکل فعالانه از اینترنت استفاده میکنند، هر چند که این رقم هر روزه در حال افزایش است، با این حال هستند افرادی که از آن محروم هستند.
برای آن دسته از شرکتهایی که مایل هستند بخش بیشتری از مخاطبان را مورد هدف قرار دهند، بازاریابی آنلاین به تنهایی تاثیرگذار نخواهد بود و طبیعی است که در بخشهایی نیاز به استفاده از بازاریابی آفلاین میباشد.
علاوه بر این تحقیقات اخیر نشان داده است که بسیاری از افراد پس از مشاهده یک تبلیغ و شناخت یک محصول به شکل آفلاین یعنی از طریق تلویزیون، مجله و یا بیلبورد به سراغ روشهای آنلاین میرود و پس از آن به دنبال سایت و یا حسابهای کاربری آن محصول در شبکههای اجتماعی میگردد.
این مسئله حاکی از آن است که بازاریابی آفلاین برای بسیاری از شرکتها و مشاغل بسیار مهم است، به این دلیل که به کمک آن میتوانند محبوبیت برند خود را افزایش دهند و در نتیجه محصولات و خدمات خود را به افراد بیشتری معرفی کنند.
مزایای بازاریابی به روش آفلاین
یکی از اصلیترین و مهمترین ویژگیهای ثابت شده در بازاریابی آفلاین این است که به کمک آن تبدیل مشتری به خریدار بسیار آسان میشود، زیرا میتوانند تبلیغات یک محصول و یا یک خدمت را در تلویزیون مشاهده کنند و به آن اعتماد کنند.
این کار باعث میشود که امر تجارت ملموستر باشد، در نتیجه مشتریان نه تنها در وبسایت بلکه در فضاهای دیگری میتوانند محصول مورد نظر را مشاهده و بررسی کنند.
به کمک بازاریابی آفلاین نه تنها نسل قدیمی، بلکه نسل جدیدتری از مشتریان با شما آشنا خواهند شد. امروزه اکثر افرادی که متعلق به نسل جدید هستند از بازاریابی آنلاین استفاده میکنند و با آن ارتباط برقرار میکنند.
راههای بسیار زیادی برای برقراری ارتباط با مشتریان وجود دارد که به وسیله آن شرکتها میتوانند محصولات خود را معرفی کنند. به همین دلیل اگر یک مشتری مجله نخواند میتواند کالای مورد نظر را در تلویزیون مشاهده کند و یا اگر تلویزیون نبیند، بیلبوردهایی که در سطح شهر وجود دارند به این تبلیغات کمک خواهند کرد.
مزایای بازاریابی آفلاین
هر چند که بازاریابی آفلاین مزایای قابل توجهی دارد، اما بدون عیب نیست.
به این دلیل که این روش هزینههای زیادی را به همراه دارد، زیرا نه تنها در یک بستر بلکه لازم است در بخشهای مختلفی برای بازخورد بهتر هزینه شود.
از طرف دیگر برعکس بازاریابی آنلاین در عصر حاضر، ممکن است این روش نیاز به زمان بیشتری داشته باشد و از طرفی دریافت بازخوردها و نتایج حاصل از آن به سادگی قابل پیگیری نباشد.
در نهایت نکتهای که لازم است به خاطر داشته باشید این است که پس از درک و شناسایی هدف خود، برای پیادهسازی و اجرای هر یک از روشهای آفلاین و یا آنلاین اقدام نمایید.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.