10 روش پیدا کردن نیاز مشتریان
10 روش پیدا کردن نیاز مشتریان میتواند به بازاریابان، فروشندگان کمک کند تا کسب و کار خود را رونق بخشند و فروش خود را افزایش دهند. با استفاده از روشهای زیر به راحتی میتوانید به اهداف خود دست پیدا کنید.
تکنیکهای شناسایی نیاز مشتریان
- بررسی تجربیات و سوابق کسب و کارتان
- با دقت مشاهده کردن رفتار اطرافیان خود
- توجه خاص به بازخورد مشتریان
- وارد حوزه مصاحبه شوید
- استفاده از ابزار نظرسنجی از مشتریان
- جدی گرفتن پیگیری مشتریان
- تحقیق کردن در مورد کلمات کلیدی تجارت خود
- بررسی منظم رضایت مشتریان
- ایجاد کردن فرهنگ مشتری مدارانه در کسب و کار خود
- تمرکز بر روی تحقیق در شبکههای اجتماعی
1. بررسی تجربیات و سوابق کسب و کارتان
شما قبل از اینکه یک کارشناس بازاریاب، فروشنده یا کارآفرین باشید خودتان یک مشتری هستید. با توجه به سوابق و تجربیاتی که خودتان به عنوان مشتری هنگام خرید داشتید را یادداشت کنید و تمام فرایندهای تصمیم گیری برای خرید خود را مورد بررسی قرار دهید. این روش برای تحقیق بر روی نیاز مشتریان بسیار مفید و موثر است. میتوانید در حین کار این سوالات را از خود بپرسید:
- چه عواملی انگیزه خریدار را در من ایجاد میکند؟
- چه انتخابهای دیگری داشتم و من یکی از آنها را انتخاب کرده ام؟
- دلیل انتخاب من از بین محصولات مختلف چه بوده است؟
- محصولی که انتخاب کردم به من چه کمکی میکند و چه هدفی را دنبال میکند؟
2. با دقت مشاهده کردن رفتار اطرافیان خود
یکی از سادهترین روشهای درک نیاز مشتریان، رفتار اطرافیان خودتان است که با دقت مشاهده کنید. به صحبتها و رفتارهای آنها را در هنگام خرید دقت و توجه کنید. اطرافیان شما چه اهدافی را دنبال میکنند و برای رسیدن به هدفشان چه نوع محصولاتی را انتخاب میکنند.
در هنگام بررسی رفتارهای اطرافیان خود مشاهده کنید که زمانی که یک محصول یا خدمات با نیازهای آنها همخوانی ندارد چه رفتارهایی از خودشان بروز میدهند. این روش هر چقدر که ساده است؛ اما میتواند برای شروع کار تحقق شما بسیار گره گشا باشد و درک خوبی به ما بدهد. نتایج کلی مطالعات شما بعد از اتمام فرآیند شناسایی نیاز مشتریان به نتایج این روش نزدیک است.
3. توجه خاص به بازخورد مشتریان
توجه خاص به بازخورد مشتریان، یکی از 10 روش پیدا کردن نیاز مشتریان است. هنگامی که مشتریان از طریق اینترنت یا حضوری از شما خرید میکنند. این کار به شما کمک خواهد کرد که نیاز مشتریان را درک کنید و بتوانید بهترین پاسخ را به آن بدهید.
4. وارد حوزه مصاحبه شوید
در حال حاضر از افراد سوال بپرسید. به دنبال مشتریان بروید و مصاحبه را شروع کنید. هیچ شیوهای مانند مصاحبه با یک جامعه آماری از مشتریان نمیتواند شما را به درک نیاز مشتریان نزدیک کند. در فرایند مصاحبه دقت کنید که ارتباط موثرتری با مخاطب برقرار کنید تا پاسخ سوالات شما به طور کامل دریافت کند.
دقت داشته باشید که محصولات شما کدام نیازها را برآورده میکند و کدام یک از نیازها را برآورده نمیکند. یافتن نیازهای برآورده نشده میتواند به بهبود محصولات و خدمات شما کمک کند. قبل از مصاحبه از کارشناسان بازاریاب یک سری سوالات مناسب آماده کنید. موفقیت شما در مصاحبه بستگی به گوش دادن و کیفیت سوالات دارد. با استفاده از این سوالات میتوانید به مسائلی همچون:
- نگرانیهای مشتریان پی ببریم؟
- با مشتریان وارد ارتباط شویم و با آنها احساس نزدیکی و همدلی کنیم؟
زمانی که یک ارتباط نزدیک با مشتری شکل میگیرد. او بسیار راحت است با ما ارتباط برقرار کند و خیلی سریعتر به ما اعتماد خواهد کرد.
با سوالات خود میتوانیم پراکندگیهای ذهنی مشتریان را از بین ببریم و ذهن او را بر روی راهکارهای خودمان متمرکز کنیم.
سوال پرسیدن موجب توجه مخاطب خواهد شد زمانی که توجه مشتری جلب شود نقطه عطف فروش آغاز خواهد شد.
با استفاده از سوال و صحبت کردن میتوان محصولات و خدمات خود را بفروشیم.
5. استفاده از ابزار نظرسنجی از مشتریان
یکی از مفیدترین و موثرترین کارهایی که مشتریان انجام میدهند نظرسنجی است که میتواند در درک نیاز مشتریان به شما کمک کند. برای این منظور میتوانید با استفاده از فرم چاپی یا پیامکی نظر مشتریان خود را جویا شوید تا بهتر بتوانید نیاز او را درک کنید.
در اتمام نظرسنجی میتوانید متوجه شوید که به چه دلیلی محصول را خریداری کردید. علت اینکه به دنبال خرید این محصول آماده است چه بوده و مزایا و معایب آن محصول را مشخص کنید.
6. جدی گرفتن پیگیری مشتریان
زمانی که مشتریان خریدشان را انجام دادند از محصول شما استفاده کردند. در این زمان بایستی پیگیری کنید با او تماس بگیرید و از تجربه و احساس او نسبت به محصول خود مطلع شوید. اطمینان حاصل کنید که فرایند پیگیری مشتریان یکی از اصلیترین و کلیدیترین روشها برای درک نیاز مشتریان است. مشتریان خواستهها و نیازهایشان را در این تماسها مطرح میکنند همچنین مزایا و معایب محصول را مطرح میکنند. البته ممکن است تمامی مشتریان این کار را انجام ندهند؛ اما درصد قابل توجهی از آنها به همین صورت عمل میکنند.
7. تحقیق کردن در مورد کلمات کلیدی تجارت خود
یکی از 10 روش پیدا کردن نیاز مشتریان، تحقیق کردن در مورد کلمات کلیدی تجارت خود است. در گوگل سرچ کنید که مشتریان از چه کلماتی بیشتر استفاده میکنند. با یک بررسی و تحقیق در خصوص کلمات کلیدی میتوانید به نیاز مخاطب خود پی ببرید سپس محصولات و خدماتی را ارائه کنید که با نیاز مخاطبان شما همخوانی داشته باشد.
8. بررسی منظم رضایت مشتریان
یکی از مهمترین روشهای پیدا کردن نیاز مشتریان، بررسی و شناسایی نیاز و خواستههای مشتریان از طریق مدل کانو است. مدل کانو یکی از مناسبترین ابزارهای سنجش رضایت مشتریان است. در این مدل رضایت مشتریان براساس 5 ویژگی سنجیده میشود:
- عملکرد
- معکوس
- ضروری
- بیتفاوت
- جذاب
تلاش کنید از مدل کانو به طور کاربردی برای ارزیابی میزان رضایت مشتریان استفاده کنید. زمانی که به صورت منظم و پیوسته این کار را انجام میدهید میتوانید حداقل تغییرات را در نمودار متوجه شوید و اقدامات لازم را در این رابطه انجام دهید.
9. ایجاد کردن فرهنگ مشتری مدارانه در کسب و کار خود
برای درک بهتر نیاز مشتریان و ارائه بهترین پاسخ لازم است دست مشتریان را باز بگذارید از این طریق آنها نیازشان را به شما خواهند گفت و هم مناسبترین پاسخ را دریافت خواهید کرد. مشتری مداری یکی از موضوعاتی است که به صورت مداوم بر روی آن تاکید شده است. اغلب مشتری مدارهای را کلید وفادار کردن مشتریان میدانند.
در حقیقت فرهنگ مشتری مداری به صورت غیر مستقیم کلید رسیدن به موفقیت در تجارت است. هر چیزی که در کسب و کار نیاز دارید مشتری مداری در برابر شما است تنها کافی است که مشتری را در حول محور توجهات خود قرار دهید.
10. تمرکز بر روی تحقیق در شبکههای اجتماعی
امروزه یکی از اقدامات بسیار مهمی کارشناسان کسب و کار میبایستی انجام دهند، تحقیق بر روی شبکههای اجتماعی است. با دنبال کردن رسانههای اجتماعی مختلف و مشاهده کردن کسب و کارهای موفق متوجه خواهید شد که آنها چطور به این موفقیت دست پیدا کردند.
یکی از مزیتهای بسیار مهم تجارت در شبکههای اجتماعی محدود نبودن آن است در این رسانهها فضا آزاد است و مخاطبان میتوانند با کامنت گذاشتن درباره یک محصول یا خدمات نظر بدهند. شما به راحتی میتوانید رقبای خود را در حوزه کاریتان رصد کنید و با مطالعه کامنتها متوجه شوید که مشتریان واقعا به دنبال چه چیزهایی هستند و چه انتظارات و سطح توقعی دارند.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.