15 مهارتی که یک کارشناس فروش باید بیاموزد
15 مهارتی که یک کارشناس فروش باید بیاموزد تا بتواند از این طریق سطح مکالمات خود را با مشتریها به صورت چشمگیری افزایش دهد. در این گفتار قصد داریم تا در خصوص مهارتهای یک کارشناس فروش و پشتیبان وبسایت یا هر فردی که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم با مشتریان در ارتباط است بپردازیم.
مهمترین مهارتهای خدمات مشتریان
- مهارت توجه
- معرفی محصول
- مدیریت زمان
- انتقال صحیح پیام
- مهارت شکیبایی
- تمرکز کردن بر اهداف
- استفاده از ادبیات مثبت
- مهارت خواندن مشتری
- حفظ خونسردی
- مهارت بازیگری
- متقاعدسازی
- سرسختی و اشتیاق به انجام کار
- کسب رضایت و اعتمادسازی مشتری
- اشتیاق به یادگیری
- کنترل موارد غیرقابل پیش بینی
1. مهارت توجه
یکی از 15 مهارتی که یک کارشناس فروش باید بیاموزد، مهارت توجه است. باید به صحبتهای مشتری به خوبی گوش بدهد. این مهارت برای ارائه نمودن خدمات صحیح و مناسب بسیار حائز اهمیت است.
یک بازاریاب باید علاوه بر اینکه به ادبیات و عبارتهایی که مشتریان برای توصیف مشکلات خود بازگو میکنند باید توجه کند همچنین باید مراقب بازخوردهایی که از دیگران دریافت میکنند باشند.
2. معرفی محصول، 15 مهارتی که یک کارشناس فروش باید بیاموزد
کارشناس فروش موفق کسی است که شناخت کامل و جامعی از محصولات و خدمات شرکت داشته باشد؛ زیرا بدون شناخت محصولات و خدمات نمیتوانید زمانی که مشتری با مشکلی مواجه میشود به او کمک کنید.
3. مدیریت زمان
با توجه به اینکه همیشه تاکید بر این موضوع بوده است که باید زمان طولانیتری را با مشتری برای از بین بردن مشکلاتش اختصاص دهید؛ اما برای این موضوع نیز اندازهای وجود دارد و شما باید نیاز مشتریان خود را با روشی ایده آل و کارآمد برطرف کنید.
زمانی که متوجه شدید که راهکاری برای حل مشکل مشتری ندارید و از دست شما خارج است میبایستی از این مهارت استفاده کنید. کارشناس فروشی که این مهارت را داشته باشد میتواند از فردی که در مورد این مشکل تخصص و مهارت دارد کمک بگیرید و آن را برطرف کند.
4. انتقال صحیح پیام
در صورت بروز مشکل سریع اقدام به برطرف کردن آن نمایید. مشتریان نیازی ندارند که به قصه زندگی شما نگاه کنند یا اینکه روزتان را چطور گذراندهاید. نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که مشتریان چه برداشتی از عادات ارتباطی شما دارند. به همین دلیل مراقبت باشید زمانی که یک موقعیت را زیر سوال میبرید جوانب احتیاط را رعایت کنید.
5. مهارت شکیبایی، 15 مهارتی که یک کارشناس فروش باید بیاموزد
شکیبایی یکی از مهمترین مهارتی که یک کارشناس فروش باید بیاموزد، میباشد. شکیبایی علاوه بر اینکه برای ارتباط با مشتریان مهم است برای کسب و کارهای بزرگ نیز اهمیت فوقالعادهای دارد. به اثبات رسیده است که همیشه خدمات کند؛ اما مناسب همیشه از خدمات سریع بهتر است.
چنانچه که دائماً با مشتری در ارتباط هستید، زمانی که آنها نگران و دستپاچه نزد شما میآیند حتما شکیبا باشید. زمان مناسبی را برای درک آنچه که آنها نیاز دارند صرف کنید. مشتریان تمایل دارند که خدمات شایستهای دریافت کنند تا اینکه کارشان نیمه تمام بماند و یا با عجله خارج شوند.
6. تمرکز کردن بر اهداف
تمرکز بر اهداف به کارشناس فروش این اطمینان خاطر را میدهد که بسیار مهم است. معیار ارزیابی رضایت مشتری میتواند به کسب و کارها کمک کند تا رهنمودهایی را برای کارکنان ایجاد کند تا برای اداره کردن مشتریان به صورت جزئی آزادی بیشتری به عمل آورد؛ لذا میتوانید از راهکارهایی که در اولویت و ساختار یافته هستند برای مشکلات عمده و پیش پا افتاده استفاده کنید.
7. استفاده از ادبیات مثبت
یکی دیگر از مهارتهایی که یک کارشناس فروش باید بیاموزد این است که توانایی ایجاد تغییرات مثبت در کلمات در حین گفتگو با مشتریان را داشته باشد. در واقع تاثیرات بسزایی در رضایت مشتری به ارمغان خواهد آورد. زبان و ادبیات مهمترین بخش از فرایند متقاعد سازی به خصوص بین مشتریان در مورد شرکت شما مطابق با نوع ادبیاتی که به کار میبرید برداشتهایی خواهید داشت.
8. مهارت خواندن مشتری، 15 مهارتی که یک کارشناس فروش باید بیاموزد
کارشناسان فروش همیشه با مشتری روبرو نیستند بلکه ممکن است تنه صدای او را شندیده باشند یا حتی صدای آن هم نشنیده باشند. اما این مسئله شما را مجاب نمی کند که اصول اولیه روانشناسی رفتاری و توانایی خواندن حالت روانی فعالی مشتری را ندانید.
این بخش مهمی از فرایند شخصی سازی است که نیاز به شناخت مشتریان برای ایجاد یک تجربه شخصی با آن ها است. در صورتی که شما بتوانید نشانه های حالتهای فعلی مشتری را از جمله شکیبایی، شخصیت و غیره را به خوبی تشخیص دهید می توانید تعامل مثبت و بهتری با مشتریان خود داشته باشید.
9. حفظ خونسردی
بهترین کارشناس بازاریاب بایستی مهارت حفظ خونسردی را کسب کند. او نباید اجازه دهد که مشتری عصابی آرامشش را برهم بزند. در واقع او موظف است که در مقابل مشتری که تصور می کند با این مشکل کسب و کارش نابود می شود مانند کوه محکم و استوار باشد.
10. مهارت بازیگری
گاهی اوقات برای شما هم پیش آمده است که با افراد سمی و اعصاب خوردکن مواجه میشوید که به هیچ عنوان نمیتوانید آنها را راضی کنید. کارشناس فروش حرفهای مهارت بازیگری را برای حفظ کردن سلامت و شخصیت خود دارد.
11. متقاعدسازی، 15 مهارتی که یک کارشناس فروش باید بیاموزد
کارشناسان فروش با تجربه و موفق میدانند که بیشتر پیامهایی که از مشتریان خود دریافت میکنند از روی کنجکاوی در مورد محصولات شرکت است تا اینکه مشتری واقعا قصد خرید داشته باشد. به خصوص زمانی که ایمیل شما در وب سایت شرکت در اختیار مشتریان قرار میگیرد.
برای داشتن مهارت بهتر باید تا حدودی در مهارت متقاعدسازی تبحر داشته باشید تا بتوانید مشتریان علاقهمند و مشتاق را به خوبی قانع کنید تا از محصولات شما خرید کنند.
12. سرسختی و اشتیاق به انجام کار
زمانی که قصد دارید خدماتی را به مشتریان خود ارائه دهید اخلاق کاری و اشتیاق به انجام کار بسیار مهم است. بیشتر داستانهای به یادماندنی در مورد خدمات مشتریان از طریق کارمندانی به وجود آمدند که با وجدان کاری و آینده نگری مشکلات موجود در سازمانشان را برطرف کرده اند.
مشتریان شما هم انسانهایی هستند که با تلاش بیشتر تاثیرات بسزایی بر روی شما خواهد گذاشت.
13. کسب رضایت و اعتمادسازی مشتری
این مهارت به شما کمک خواهد کرد که بتوانید گفتگوها و مذاکرات خود را به اتمام برسانید و در مشتریان خود این احساس را ایجاد کنید که همه چیز به راحتی قابل حل است. پیش از هر چیزی مشتریان تمایل دارند که به مشکلات شما رسیدگی کنند.
به همین دلیل زمانی را که برای این کار اختصاص میدهید و مشتریانتان را مطلع میکنید که تمامی موضوعاتی که مطرح نمودهاید کاملا حل شده باشد.
اشتیاق شما برای انجام دادن این کار 3 نکته بسیار مهم را به مشتری منتقل میکند:
- اهمیت دادن به رفع مشکلات
- تا وقتی مشکلی برطرف نشود به تلاش خود ادامه خواهید داد.
- مشتری تشخیص میدهد که مشکل از بین رفته است یا نه.
- زمانی که شما مشتریانتان را به جایی برسانید همه چیز مرتب و رضایت بخش است آن زمان کارتان را به نحو احسن انجام دادهاید.
14. اشتیاق به یادگیری، 15 مهارتی که یک کارشناس فروش باید بیاموزد
یکی از مهارتهای ضروری ایجاد اشتیاق به یادگیری است. افرادی که در پی افزایش مهارت نیستند از سایر افرادی که مهارتهایشان را ارتقا میدهند عقب خواهند ماند.
15. کنترل موارد غیرقابل پیش بینی
در برخی از مواقع دنیای خدمات مشتریان شما را به شدت غافلگیر میکند. ممکن است مشکلی که شما با آن دست به گریبان هستید به صورت خاصی در برنامههای شرک مطرح نشده باشد. یا شاید مشتری آن طور که شما انتظارش را دارید واکنشی نشان نمیدهد. هر مسئلهای که وجود داشته باشد سریع فکر کنید و تصمیم بگیرید؛ اما خوب است که است در چنین مواقعی رهنمودهایی برای خودتان اتخاذ کنید.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.