بازاریابی داخلی در سازمان چه نقشی دارد؟

چگونه به فروشندگان درباره آنچه می‌فروشند آموزش دهیم؟

در سال‌های گذشته دنیای بازاریابی تغییرات چشمگیری کرده است که با توسعه و گسترش تکنولوژی‌های دیجیتال و اینترنت هدایت شده است. البته این به این معنا نیست که بازاریابی سنتی جایگاه خودش را از دست داده است اما با پیشرفت‌های جدید در حوزه بازاریابی همراه با استراتژی‌های جدید روزبه‌روز باعث گسترش و توسعه آن گردیده است.

استراتژی‌های بازاریابی

ممکن است که برای شما هم اتفاق افتاده باشد که با رویدادهای جدید بازاریابی، اصطلاحات و استراتژی‌های فعلی آن آشنایی داشته باشید مانند:

1. بازاریابی درون‌گرا

در بازاریابی درونگرا جذب مشتریان توسط محتوای مفید و با افزایش ارزش در هر مرحله از سفر خرید او صورت می‌گیرد. با استفاده از بازاریابی درون‌گرا مشتریان بالقوه می‌توانند توسط شبکه‌هایی همچون وبلاگ، موتورهای جستجو و شبکه‌های اجتماعی شما را دنبال کنند.

2. بازاریابی برونگرا

در واقع این نوع بازاریابی نمونه‌ای از بازاریابی سنتی است که در آن یک سازمان پیام خود را به سوی مخاطبان خود می‌فرستد. با استفاده از بازاریابی برونگرا بیشتر می‌توانید بر روی شکل‌های سنتی بازاریابی و تبلیغات مثل تبلیغات تلویزیونی، نمایش‌های تجاری، رادیویی، تماس‌های فروش و غیره تمرکز داشته باشد.

3. بازاریابی بر مبنای حساب

بازاریابی بر مبنای حساب یکی از استراتژی‌هایی است که در بازاریابی بسیار حائز اهمیت است و مرتبط به بازاریابی برای یک سازمان خاص می‌باشد. در برخی از مواقع فرد دیگری با یک پیام یا محتوای شخصی است. تفکری که وجود دارد این است که هر چقدر هدف‌گذاری صحیح باشد می‌توانیم به نتایج مطلوب‌تر و بهتری دست پیدا کنیم.

چند نوع از بهترین استراتژی‌های بازاریابی که افراد می‌توانند در آن به موفقیت برسند شامل اینفلوئنسر مارکتینگ، افیلیت مارکتینگ و بازاریابی خارجی است.

در واقع یکی از اصلی‌ترین و عظیم‌ترین اشکال بازاریابی، بازاریابی داخلی است. این نوع بازاریابی برای شرکت‌های B2B بسیار مناسب می‌باشد آن‌ها می‌توانند از این طریق سرنخ‌های خود را افزایش دهند و نظر مشتریان بیشتری را به سوی خود جلب کنند.

استراتژی‌های بازاریابی

تعریف بازاریابی داخلی

بازاریابی داخلی نوعی تبلیغ اهداف، محصولات، ماموریت و خدمات یک شرکت یا سازمانی برای کارمندان خود می‌باشد. در واقع این شرکت محصولات و خدمات و برند خود را برای کارکنان خود بازاریابی می‌کند. در حقیقت شرکت شما به جای فروش به مردم یا مصرف‌کنندگان بالقوه در عوض محصولاتش را به کارکنان خود می‌فروشد. هدف اصلی از این کار بهبود مشارکت کارمندان در داخل، بالا بردن دسترسی بسیاری به برند و اینکه کارکنان بتوانند برای مشتریان بالقوه خود ارزش قائل شوند و چشم‌انداز شرکت خود را باور داشته باشند و آن را درک کنند.

بازاریابی داخلی بر مبنای ایده است که نه تنها بتواند نگرش مشتریان را نسبت به یک شرکت برحسب محصول یا خدمات بلکه بر اساس تجربه کلی آن‌ها با شرکت است. این به این معنا است که تعامل مشری با کارکنان در قسمت‌های مختلف یا دیدگاه تعامل آنلاین با کارکنان توسط شبکه‌های اجتماعی، ایمیل، انجمن‌ها و سایر موارد دیگر صورت گیرد.

به صورت کلی تلاش‌هایی که در حوزه بازاریابی داخلی توسط افراد مدیریت منابع انسانی هدایت می‌شود، برای بهتر شدن بازاریابی داخلی، برنامه‌های رهبران بازاریابی برای رسیدن به موفقیت و البته رشد برند بسیار الزامی است.

روش‌های متداول بازاریابی داخلی

بازاریابی داخلی از طریق آموزش و آگاهی به کارکنان در شرکت ایجاد می‌شود این مسئله در درجه نخست به صورت سنتی در دست گروه منابع انسانی خواهد بود.

بعضی از تلاش‌های بازاریابی داخلی از این قرار است:

آموزش دادن به کارکنان درباره اهداف و ارزش‌های شرکت

تشویق بازخورد کارکنان در خصوص سیاست‌ها و رهبری شرکت، ایجاد قابلیت گفتگوی آزاد و قبول هرگونه انتقاد

پرورش ارتباط و همکاری در بین کارکنان

اطمینان یافتن از کارکنان که می‌دانند مشارکت آن‌ها بسیار مهم و برای موفقیت سازمان بسیار ضرورت دارد. آماده کردن محصولات یا خدمات برای کارکنان برای استفاده و مشارکت در مورد آن.
در حال حاضر بازاریابی داخلی گسترده‌تر از این موارد است. با تغییر دادن اندکی از استراتژی‌ها می‌توانید علاوه بر فروش محصولات و خدمات، نیروی کار داخلی را نیز به گروه توسعه بازاریابی و فروش خود تبدیل کنید. حال بیشتر از هر زمان دیگری می‌توانید کارکنان خود را در فرایند بازاریابی و فروش درگیر کنید و به صورت کلی به نتایج مطلوب و موثری در کسب و کار خود دست پیدا کنید.

روش‌های متداول بازاریابی داخلی

بازاریابی داخلی در بهترین شکل ممکن

عامل اصلی نادیده گرفته شدن در بازاریابی و فروش کسب‌وکارها کارکنان هستند. این عامل در سازمان‌های B2B تولید آگهی‌های باکیفیت و یا بستن معاملات بیشتر از همیشه به عنوان یک چالش و مشکل است. همچنین قابل مشاهده است که برند شما به شکل آنلاین سخت‌تر می‌شود؛ زیرا شرکت‌های بیشتری در طول روز محتوا و اطلاعات تولید می‌کنند بسیار سهل‌تر است که در حوزه اطلاعات آنلاین ناپدید شوید.

در سال‌های اخیر با تحقیقات انجام شده دریافته‌اند که 74 درصد از خریداران مطالعات خود را به صورت آنلاین انجام می‌دهند. در این استراتژی فروشنده قرن 21 بایستی تعاملات مشتریانشان را افزایش دهد و سطح گسترده‌ای از تعامل را مورد هدف قرار دهد. بنابراین با استفاده از بازاریابی داخلی برای فروش B2B و مطمئن شدن از درک کارکنان از ارزش و اعتقاد واقعی به سازمان شما بسیار اهمیت دارد. از این طریق نشان می‌دهد که چرا بازاریابی داخلی بایستی فراتر از ابتکارات منابع انسانی باشد.
در واقع کارکنان سازمان شما بایستی به عنوان معتبرترین منبع موجود دیده شوند. به طور کلی سازمان شما این افراد را برای مهارت، اشتیاق آن‌ها و اخلاق کاری نسبت به شغل خود استخدام نموده است. طبق تحقیقات و بررسی‌های انجام شده تقریباً 84 درصد از مردم توصیه‌های دوستان، همکاران و خانواده خود را در مقابل سایر نمونه‌های بازاریابی اولویت قرار می‌دهند.
زمانی که پیام‌های برند از طریق کارکنان به اشتراک گذاشته می‌شود نسبت سایر پیام‌های مشابه دیگری که توسط رسانه‌های اجتماعی رسمی به اشتراک گذاشته می‌شوند بیشتر از 541 درصد افراد می‌رسد.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.