راهنمای جامع برای تدوین کمپین بازاریابی
چگونه میتوانیم یک کمپین بازاریابی موفق را برنامهریزی کنیم و آن را اجرا کنیم؟ اگر شما به تازگی کسبوکار خودتان را شروع کردهاید و پاسخ به این سؤال را نمیدانید بهتر است در این مقاله با ما همراه باشید. این مقاله یک راهنمای کامل برای تزیین کمپین بازاریابی است و میتواند به شما کمک کند که بهترین کمپین راهاندازی کنید و در زمینه دیجیتال مارکتینگ موفقیت چشمگیری را به دست بیاورید.
کمپین با زاریابی چیست؟
کمپین بازاریابی سازمان یافته تلاشهای استراتژیک برای اینکه اهداف خاص شرکت مانند افزایش آگاهی مخاطبان از یک محصول جدید یا گرفتن بازخورد بیشتری ارتقا یابد. هدف اصلی این کمپینها معمولاً دسترسی به مصرفکنندگان از راههای مختلف است. راههای دسترسی به مصرفکننده شامل ترکیبی از رسانهها مانند ایمیل یا استفاده از تبلیغات چاپی، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی پرداخت هزینه به ازای هر کلیک و رسانه اجتماعی است.
کلمه کمپین به معنای یک سری از عملیات مرتبط به یکدیگر است برای اینکه یک نتیجه خاص به دست بیاید. کمپینهای بازاریابی موفق از یک موضوع مداوم پیروی میکند و روی یک ایده یا هدف واحد متمرکز میشود. در کمپینها تبلیغات میتوانند جنبهای از یک استراتژی بزرگتر برای بازاریابیهای مختلف باشند؛ بنابراین تمرکز بر روی این کمپینها به معنای تلاش بازاریابی برای رسیدن به یک هدف واحد است.
برنامهریزی برای تدوین کمپین بازاریابی
این مرحله برای اثربخشی فعالیت بازاریابی شما بسیار مهم است. مرحله برنامهریزی تعیین میکند آیا کمپین شما میتواند موفق عمل کند یا خیر؟ نکاتی که درباره برنامهریزی در کمپین بازاریابی که وجود دارد که عبارتند از موارد زیر به آنها را بررسی میکنیم.
هدف و مقصود کمپین شما چیست؟
بهتر است این مورد را کمی سادهتر شروع کنیم. چرا شما میخواهید این نوع کمپین را اجرا کنید؟ چه چیزی را میخواهید در کمپین خودتان معرفی کنید؟ هدف کلی شما از به وجود آمدن این کمپین چیست؟
اگر شما در تعیین هدف کمپین خود مشکل دارید بهتر است اهداف کلی خودتان را شروع کنید تا با جزئی کردن آنها به اهداف کوچکتر که مربوط به کمپین شما میشود، برسید. موارد زیر اهدافی هستند که معمولاً شرکت با از آنها برای اینکه بتوانند یک کمپین بازاریابی برپا کنند، استفاده میکنند.
- تبلیغ یک محصول یا خدمت جدید
- افزایش آگاهی مخاطبان از برند
- جمعآوری بازخورد مشتریان یا محتوا
- پول درآوردن
- افزایش تعامل شرکت با کاربران
- تبلیغ یک رویدادی که ممکن است در آینده برگزار شود
چگونه میزان موفقیت کمپین خودتان را اندازهگیری کنید؟
پاسخی که برای این سؤال وجود دارد متناسب با هر کسبوکار میتواند متفاوت باشد. شما ممکن است با معیارهایی مانند نرخ باز کردن ایمیل، میزان لایکها در شبکههای اجتماعی، میزان پیش سفارشهای محصول یا تمام مواردی که برای موفقیت شما وجود دارد را بسنجید.
تمامی این پاسخها تماماً به هدف اصلی که شما برای پرداخت تبلیغات خود در نظر دارید بستگی دارد. در ادامه به چند نمونه از معیارهای اندازهگیری میزان موفقیت کمپینهای بازاریابی، اشاره میکنیم:
- برای تبلیغ محصول یا خدمات جدید: میزان پیش سفارش، پیشفروش و فروش
- برای افزایش آگاهی از برند: تمایلات، کامنتها و اشاره مطبوعات
- برای جمعآوری بازخورد از مشتری یا محتوا: کامنتها و میزان تعاملات
- برای تولید درآمد: میزان فروش
- برای تقویت مشارکت کاربران: میزان تعاملات اجتماعی آنها با شما
- برای تبلیغ یک روز در آینده: میزان فروش بلیط، رزرو و کامنتها در شبکه اجتماعی
اگر کمپین شما از چندین روش متفاوت مانند رسانههای اجتماعی، پیامهای مستقیم و تبلیغات رادیویی استفاده میکند، باید معیار سنجش میزان موفقیت خودتان را در هر روش به صورت جداگانه پیشبینی کنید و این روش را به صورت خاص انتخاب کنید.
گروه هدف شما چه کسانی هستند؟
بخش مهمی در برنامهریزی و تدوین کمپین بازاریابی پخش مخاطبان هدف است؛ زیرا همسوئی شما با مخاطب است که میتواند باعث موفقیت روش بازاریابی یا حتی فروش در کمپین را مشخص کند.
اولین قدم برای پاسخ به این سؤال این است که مرحله خرید از کمپین شما در کجا قرار دارد؟ آیا شما قصد دارید که مشتریهای جدیدی را وارد کنید یا اینکه میخواهید از مشتریهایی که در کمپین شما وجود دارد بازخوردهای خوبی به دست بیاورید؟ آیا روی مارک تجاری فعلی خودتان بازاریابی میکنید یا در کل یک هویت جدیدی را برای برند خود معرفی میکنید؟
پیام بازاریابی شما متناسب به اینکه مخاطب کمپین شما در چه مرحلهای از خرید است آیا آگاهی دارد یا در مرحله ملاحظه یا تصمیمگیری است متفاوت خواهد بود. با توجه به این نکته بسیار مهم یک کمپین بازاریابی میتواند شامل همه افرادی که در مراحل مختلف هستند، باشد. به عنوان در حالی که کمپین شما ممکن است مشتریان فعلی را هدف قرار داده باشد ممکن است باعث شناساندن نام تجاری شما به مصرفکنندگان جدید نیز باشد.
برای تعیین گروه از چه فاکتورهایی میتوانید استفاده کنید؟
در مرحله بعد بهتر است علایق و مشکلات مخاطب خودتان را در نظر بگیرید. در اینجا چند سؤال بسیار مهم وجود دارد که بهتر از شما از خودتان بپرسید تا بتوانید مخاطب خودتان را بهتر بشناسید.
- منافع عمومی مخاطبان من چیست؟
- چه منابعی را بیشتر مطالعه میکنند؟
- چه برنامههای تلویزیونی را بیشتر از هم مشاهده میکنند؟
- آنها وقت آزاد خودشان را چگونه میگذراند؟
- مخاطبان آنلاین ما چقدر است؟
- برای چه منظور از اینستاگرام یا فیس بوک و شبکههای اجتماعی دیگر استفاده میکنند؟
- آیا آنها درگیر شبکههای اجتماعی هستند یا فقط آنها را در چند دقیقه در روز مرور میکنند؟
- چه نوع محتوایی میتواند توجه به مخاطبان من را به خود جلب کند؟
- آیا آنها به پیامهای فروش مستقیم پاسخ میدهند یا ترجیح میدهند محتوای دیگری به دستشان برسد؟
مفهوم کمپین شما چیست؟ چه کسی و چگونه میخواهد کمپین شما را اجرایی کند؟
بهتر است در این زمان درباره شکل ظاهری یک کمپین بازاریابی خوب صحبت کنیم. کمپینهای بازاریابی معمولاً به صورت منحصربهفرد هستند. آنها مانند یک مأموریت درست نیاز به یک بینش و یک هویت بصری دارند. کمپینهای بزرگ از نظر بصری و خلاقیت زیربنای از نام تجاری اصلی را به یدک میکشند. آنها با برند تجاری اصلی سازگار هستند اما هویت خودشان را نیز حفظ میکند.
برخی از مشاغل هستند هنگام تعریف کمپینهای بازاریابی معمولاً از یک گروه داخلی استفاده میکنند و برخی دیگر که این کار را به شرکتهای دیگری میسپارند. استخدام یک نیروی متخصص یا پیمانکار برای تکمیل بخش خاصی از پروژه یکی دیگر از روشهای تعیین مجری کمپین است.
متناسب به اهدافی که هر کمپین تبلیغاتی برای خود دارد، توصیهای که ما به شما میکنیم این است که در گروههای داخلی شروع کنید و از آنجا به جلو بروید.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.