خرید نکردن از فروشگاه اینترنتی یک کابوس همگانی
فروشگاه اینترنتی یکی از آن دسته چیزهایی است که همه به آن فکر میکنند. بعضی از افراد فکر میکنند اجناسی را که در فروشگاه فیزیکی خود داریم میریزیم در فروشگاه اینترنتی و مردم هر جا که نباشند در اینترنت حضور فعال دارند و این اجناس را میبینند و آن را میخرند و همچنین ما میتوانیم از این نوع بازاریابی پول بدست بیاوریم.
این دسته از خیالها را همه ما زمانی که میخواهیم سرمایهگذاری روی ساخت یک فروشگاه اینترنتی انجام دهیم در سر داریم این موضوع را فکر میکنیم که ممکن است شب بخوابیم و صبح بیدار شویم به هزار کالا را فروخته باشیم و همچنین میلیونها تومان پول در حساب خودمان ذخیره کرده باشیم؛ اما این موضوع همیشه اینگونه نیست و ما با بیماری سختی به نام خرید نکردن از فروشگاههای اینترنتی رو به رو هستیم.
فروشگاهها جنس خودشان را به صورت خردهفروشی به مردم میفروشند و عملاً فروشگاههای تکفروشی هستند. اولین دلیل خرید نکردن از فروشگاه اینترنتی شما هم اینجا معلوم میشود. در بسیاری از موارد فروشنده و سرمایهگذار چندان اطلاعاتی از اینکه مشتری او چه شخصیت و چه سلیقهای دارد ندارد. در ابتدای کار اطلاع مشتری را در نوع بازاریابی خود قرار میدهند و برخی هم فراتر میرود و برای انواع مشتری نیز برنامهریزی میکند.
برخی از بازههای زمانی دستیابی به مشتری را قرار میدهند. فارغ از اینکه برای هر یک از انواع مشتری باید زیرساختهای خاصی را فراهم کرد. یک نوع مثالی که در این زمینه وجود دارد شرکت همکاران سیستم است که یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده انواع نرمافزارهای مالی و اداری در ایران است. شما در همکاران سیستم باید به شرکتهای خدمات بدهید که نیازمند یک پروژه حسابداری پیچیده هستند. این شرکتها باید محاسبات حقوق و دستمزدها و ممیزیهای مالیاتی خودشان را در نظر بگیرند و آنها را به قصد انجام بدهند و گزارشهای مالی را برای طیف گسترده از کاربران درون و بیرون شرکت ارسال کنند.
این دسته از شرکتها که با کسبوکارهای خود مانند یک مغازه یک شرکت چند نفرِ یا حتی یک کلینیک پزشکی کوچک بدون خدمات پاراکلینیکی هستند بسیار متفاوت هستند و همچنین پروسه بازاریابی و پشتیبانی از مشتری با یکدیگر بسیار متفاوت است. از همین رو سیستمهای حسابداری خودشان را برای مشتریان بزرگ بهینهسازی کردند و برای مشتریهای کوچک سیستم جدید و همچنین شرکتهای جدیدی تأسیس کردند.
گام اول مشتری را شناسایی کنید
با چه نوع کسبوکاری دارید را کنار بگذارید و باید درباره فروش اینترنتی به نکات ریزی توجه کنید. نکاتی که در اول کار چندان مهم جلوه نکند اما به شما تضمین میدهم اگر تمام آنها را به خوبی انجام دهید حتما دلیل خرید نکردن از فروشگاه اینترنتی خود را در آنها پیدا میکنید.
فروشگاه فیزیکی و فروشگاه مجازی اقیانوس بسیار بزرگی از تفاوتها هستند.
در فروشگاههای فیزیکی گاهی ما با ایجاد محدودیتها میتوانیم جنس خود را به فروش برسانید اما اساس کار در فروشگاههای مجازی با ایجاد گزینههای بیپایان انتخاب به ایجاد فروش میکرد چیزی شبیه مگامالها که هر چه در آن بگردی باز هم به پایان میرسید.
مصاحبه که با شراگیم مرادی داشتم نکته جالبی در این زمینه برداشت کردند که عبارتند از در فروشگاه اینترنتی ما نیاز به فرد کلیدی داریم:
- کسی که دیده بیزینسی داشته باشد
- کسی که همه چیز را درباره محصول میداند
- کسی که به مارکت این تسلط کامل دارد
موفقیت و مشکل کسبوکار به این سه مورد بستگی دارد ولی موردی که وجود دارد در یک فروشگاه فیزیکی شما نیاز به مارکت این دارید زیرا در فروشگاه فیزیکی افراد همه محصولات شما را به چشم میبیند و میتوانند انتخاب کنند افرادی که در فروشگاههای این فیزیکی کار میکنند در کار خودشان خوب هستند.
- اول به فکر این سه عنصر اساسی باشید.
- بیزینس دیجیتال مارکتینگ و محصول
- قانون 80/20 و تعریف کالا در یک فروشگاه اینترنتی
بهتر است اول به محصول بپردازیم. شما در ابتدای امر برای تأمین کالاهای فروشگاه اینترنتی خودتان به اسناد حسابداری و انبار خودتان مراجعه در این اسناد هر کالایی که در انبار وارد شده است یک سند خورده است که شما این اسناد را طبقهبندی کرده و موجودی را میتوانید در هر لحظه چک کنید. شما به راحتی میتوانید با انجام این کار دریابید که چند کالا در فروشگاهتان دارید به همان اندازه صفحه خودتان احتیاج دارید محرم به همان اندازه به محتوا و پست شبکههای اجتماعی و تبلیغات نیاز دارید.
شما امکانات و سایز و رنگهای بیشتری در انواع خودتان داشته باشید هستند میتوانید فروش محصولات خود را بالا ببرید.
حالا یک مورد دیگر از محصولاتی که میخواهیم درباره آن بیان کنم 80 درصد محصولات تنها 20 درصد فروش را بر عهده دارد. شما هیچ وقت نمیتوانید تمام محصولات را در فروشگاه به فروش برسانید. این نکته را به خاطر داشته باشید و خودتان را برای فروش تمام محصولاتتان خسته نکنید. 80 درصد محصولات شما هستند و باید سایت شما را پر کنند مانند سیاهی لشگرها یک فیلتر پرت دادن اما نقش چندانی در داستان ندارند و تنها چند نفر نقش اصلی را بر عهده دارند.
به نظر من سوگیری و فعالیت مارکتینگ ما باید بر اساس همین موضوع باشد. اگر میخواهید آفر بدهید و مشتریهای خودتان را عاشق کنید بهتر از حتماً روی 20درصد کالای برتر خوب کار کنید.
روی 20 درصد فکر کنید.
بهتر از انتظارات خودتان را واقعبینانه کنید. خرید نکردن از فروشگاه اینترنتی شما این است که رقیبی بزرگتر دارید رقیبی که در ایران بهترین است. راهکاری که دارید این است که شما باید بالاترین بازدیدها را برای سایت خود داشته باشید. بازدید صفحه شما بیشتر باشد در نتیجه فروش از سایت شما نیز بالا میرود.
در حالت اول کار برای شما بسیار راحت است یعنی 100 نفری که وارد سایت میشوند یک نفر از این 100 نفر خرید میکند اما برای آمار دوم یعنی بازدید از صفحات همیشه باید چند برابر بازدیدکنندگان را داشته باشیم و این موضوع به معنی آن است است که هر بازدیدکننده از سایت شما چندین صفحه را باز کرده است و در همین روند فروش صورت گرفته است.
نکته آخر
بهتر بودن یعنی اینکه شما از تمامی رقبای اصلی و مجازی خودتان بهتر باشید. بهتر است خودتان را به صورت منصفانه با دیگران مقایسه کنید. شاید پدید آوردن یک امکانات روی سایت برای شما مشکل باشد موضوع بهانه حریف ترینکس بهتر است امکانات خودتان را در مقایسه با رقیب خودتان جذابتر کنید.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.