اهمیت کاریزما در موفقیت کسب‌وکار

اهمیت کاریزما در موفقیت کسب‌وکار

شاید برای شما هم این سؤال پیش آمده باشد که کاریزما یعنی چه در واقع این یک هنر بازاریابی است که می‌توان گفت یک فن مذاکره است. کاریزما از طریق رفتار، اعمال و واژه‌ها افراد را جذب خود می‌کند و بر روی احساسات آن‌ها تأثیر می‌گذارد. در فضای کسب‌وکار و تجارت هم افرادی هستند که می‌توانند با استفاده از تکنیک کاریزما با دیگران ارتباطات عمیق‌تر و قوی‌تری برقرار کنند و بر روی آن‌ها تأثیر بگذارند.

کاریزماتیک چیست؟

کاریزماتیک به افرادی گفته می‌شود که می‌دانند چطور از طریق کاریزما بر روی مشتریان خود تأثیر بگذارند و آن‌ها را به خود جذب کنند.

کاریزما یا کاریزماتیک بودن یک صفت است. در طول تاریخ یک سری از رهبرانی بودند مانند مارتین لوتر کینگ، گاندی، اوباما که به عنوان کاریزماتیک شناخته می‌شدند.

در فضای کسب‌وکار نیز افرادی دارای خصوصیات کاریزماتیک بودند مانند استیو جابز، بیل گیتس، ایلان ماسک این افراد حتی بعد از فوتشان تأثیرات زیادی بر روی افراد مختلف گذاشتند و اکنون هم می‌گذارند و در آینده هم خواهند گذاشت.

احتمالاً در خیلی از مواقع در زندگی برای ما اتفاق افتاده باشد که برخی از افراد در همه حال به ما احساس توانمندی می‌دهند. چنانچه که توجه کرده باشید آن‌ها معمولا در نقش‌های معلم، مدیر، مشاوره و غیره بودند که باعث شدند در زندگی ما تأثیرات زیادی بگذارند.

خصوصیات افراد کاریزماتیک

  • برقراری ارتباط
  • صحیح بودن زبان بدن
  • رفتار بالغانِ داشتن
  • خودساخته بودن
  • داشتن احساس فروتنی
  • دلسوز بودن
  • خوب گوش دادن
  • داشتن اعتمادبه‌نفس
  • کنترل کردن خود

برقراری ارتباط

یکی از ویژگی‌های مدیر کاریزماتیک داشتن مهارت بالا در ایجاد و برقراری ارتباط با دیگران (چه به شکل گروهی و یا انفرادی) این خصوصیت به کارکنان کمک می‌کند تا در شرایط نامساعد انگیزه داشته باشند و در شرایط سهل نیز حالشان مطلوب باشد.

خودساخته بودن

معمولا رهبران کاریزماتیک بر روی شخصیت و ویژگی‌های خود کار می‌کنند. آن‌ها از یک سری توانایی و ویژگی برخوردار هستند که هیچ‌گاه از یادگیری و رشد فردی ناامید و دلسرد نمی‌شوند.

ویژگی افراد کاریزماتیک

صحیح بودن زبان بدن

یکی از ویژگی‌های شاخصی که در تمامی افراد کاریزماتیک به وضوح مشخص است. زبان بدن گرم است که راحت و مثبت است. زمانی که با شما صحبت می‌کنند به خوبی با شما ارتباط چشمی برقرار می‌نمایند و لبخند می‌زنند و با اشتیاق تمام خودشان را به سایرین معرفی می‌کنند تا ارتباطاتشان را توسعه و گسترش دهند.

رفتار بالغانِ داشتن

یک رهبر کاریزماتیک به صورت کاملاً آگاهانه و هوشمندانه رفتار می‌کند. معمولا این افراد حرف‌های بی‌معنا و پوچ نمی‌زنند و دارای کوله باری از تجربه هستند. در واقع یک مدیر کاریزماتیک در کلیه شرایط به صورت بالغانِ رفتار می‌کند و کاملاً می‌داند بر روی کلمات و واژه‌هایی که به کار می‌برد تسلط و اشراف دارد.

 

داشتن احساس فروتنی

از ویژگی‌های دیگر افراد کاریزماتیک تواضع است این افراد برای تک تک زیردستان خود ارزش و احترام قائل هستند. در اکثر مواقع با دقت به صحبت‌های تمامی کارمندان خود گوش می‌دهند و نگرانی‌ها و دغدغه‌های آن‌ها را جدی می‌گیرند.

ویژگی دیگری که مدیران کاریزماتیک دارند این است که به هیچ وجه کارمندان خود را دست کم و ضعیف نمی‌دانند و به آن‌ها می‌گویند که چقدر حضورشان در شرکت آن‌ها با ارزش و کلیدی است. این نوع رفتارها موجب خواهد شد تا آن‌ها دارای کارکنان زیاد و وفادار باشند که در همه حال با او همراه و هم قدم هستند.

دلسوز بودن

یک مدیر کاریزماتیک موفق، با افرادی که در پیرامون آن هستند همدلانه برخورد می‌کند. در بیشتر مواقع کاریزماتیک بودن صرفاً سودی ندارد. فراموش نکنید که زمانی که به جایگاه و سمتی دست پیدا کردید افراد بی‌دلیل شما را دنبال کنند.

داشتن خصوصیت کاریزماتیک در افراد همراه با صداقت داشتن، صبوری و دلسوزی است.

خوب گوش دادن

رهبران کاریزماتیک کاملاً می‌دانند که چگونه به حرف شما گوش کنند. زمانی که با آن‌ها صحبت می‌کنند حواسشان معطوف به جایی دیگری نیست و تنها شما مرکز توجه آن‌ها هستید. مدیر کاریزماتیک با دقت و علاقه زیاد به حرف‌های شما گوش می‌دهد و تنها شما نیستید که صحبت می‌کنید بلکه او با شما گفتگو می‌کند.

داشتن اعتمادبه‌نفس

شاید برایتان جالب باشد که بدانید کاریزما بودن همراه با اعتمادبه‌نفس معنا و مفهوم پیدا می‌کند. این دست افراد با این ویژگی‌ها در اغلب موارد نیمه‌پر لیوان را مشاهده می‌کنند و اصلاً به خودشان سخت نمی‌گیرند، بلکه کاملاً متوجه می‌شوند که چقدر با خودش حالش خوب است و احساس شرمندگی و سرزنش ندارد.

خصوصیات افراد کاریزماتیک

کنترل کردن خود

یک مدیر کاریزماتیک محبوب به خوبی می‌داند که کارمندانش دائماً به او توجه می‌کنند و آن را زیر نظر می‌گیرند؛ بنابراین بهترین راهکار این است که پیش از همه خودش روی خودش کنترل داشته باشد و با دقت و به صورت ریزبینانِ رفتارهای خود را زیر نظر بگیرد.

چگونه کاریزماتیک باشیم؟

برای اینکه بدانید که چطور می‌توانید کاریزماتیک بود بایستی به این 3 موضوع توجه کنید:

  1. ساده و آسان شرح دادن
  2. آموختن مهارت داستان‌سرایی
  3. تحت تأثیر قرار دادن احساسات افراد

ساده و آسان شرح دادن

در صورتی که شما مدیر یک شرکت یا سازمانی هستید باید این توانایی را داشته باشید تا بتوانید مسائل را به ساده‌ترین شکل ممکن برای طرف مقابل خود شرح دهید. در این راستا می‌توانید از روش‌های داستان‌سرایی تا درک موضوع برای مخاطب استفاده کنید تا به راحتی بتواند این مسئله را درک کند.

آموختن مهارت داستان‌سرایی

افراد کاریزماتیک، با داستان‌های جذاب و فوق‌العاده جمع را رهبری می‌کنند. از توانایی‌هایی که افراد کاریزماتیک دارند این است که آن‌ها می‌دانند که باید به جای اینکه از کلمات شاید، ممکن است، امیدوارم باید کلماتی همچون حتما، قطعاً و بی شک استفاده کنند.

تحت تأثیر قرار دادن احساسات افراد

افراد کاریزماتیک معمولا بر روی احساسات افراد تأثیر می‌گذارند.

ایجاد احساس ارزشمندی در افراد

برای اینکه طرف مقابل شما احساس ارزشمندی و مهم بودن داشته باشد در هنگام صحبت کردن با او به این شیوه رفتار کنید:

ایجاد احساس ارزشمندی در افراد

در پایان جملات خود را با لحنی آرام مطرح کنید.

پیش از گفتن جمله ای تنها 2 ثانیه تامل کنید.

در صورتی که سرتان را به نشانه تاکید حرف‌های مخاطب تکان می دهید این کار را به آرامی انجام دهید.

حضور کامل و 100 درصدی داشتن

براساس مطالعات و تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه هاروارد تقریبا 47 درصد از ذهن افراد در حال پرش است. داشتن حضور کاملاً و 100 درصدی به این معنا است که شما از لحظه لحظه ای که می گذرد با خبر باشید، هر اتفاقی که برای شما رخ می‌دهد توجه کنید و تمرکز خود را از دست ندهید.

شنونده خوب و کنجکاو باشید

زمانی که فردی با ما صحبت می‌کند باید بدانید که باید کاملاً به صحبت‌های او گوش دهید و تنها تظاهر نکنید که دارید به صحبت‌های آن گوش می دهید یا فقط منتظر باشید که صحبت‌های او تمام شود این کار اصلاً درست نیست. بهتر است که چند ثانیه تامل کنید سپس از او سؤال کنید و خودتان را کنجکاو و مشتاق نشان دهید.

استفاده از زبان بدن افراد کاریزماتیک

برای ایجاد و برقراری یک ارتباط خوب و موثر لازم است که خودتان را جای طرف مقابل بگذارید تا متوجه شوید که از بیرون از ماجرا به چه صورتی است. ممکن است در ابتدا کمی باورش برایتان مشکل باشد، اما اگر خوب یاد بگیرید که چگونه می‌توانید از بدنتان استفاده کنید این تکنیک بسیار به کارتان می آید.

  • هنگام صحبت کردن با طرف مقابل صاف بایستید و قوز نکنید.
  • یک مقدار به طرف سمت مقابل خم شوید.
  • با استفاده از حرکات دست موضوعات را توضیح دهید.
  • قیافه جدی و سخت به خود نگیرید، سعی کنید که لبخند به لب داشته باشید و برای تایید کردن صحبت‌های طرف مقابل خود سرتان را تکان دهید.
  • حتما هنگام صحبت کردن با طرف مقابل خود تماس چشمی داشته باشید.
  • هنگام دست دادن به طرف مقابل محکم به او دست دهید.
  • زبان بدن فرد مقابل را تقلید کنید.
  • تقریبا نیم متر با طرف مقابل خود فاصله داشته باشید.
  • هنگام روبرو شدن با فرد تند تند پلک نزنید.

سخن آخر

با استفاده از تکنیک کاریزماتیک شما می‌توانید مشتریان زیادی را به سمت خود جلب کنید و از این طریق فروش خود را گسترش دهید.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.