معرفی 15 نوع موتور جستجو خارجی
15 نوع موتور جستجو خارجی که برای پیداکردن مطالب، سئوی وبسایت، لینک دانلود، تصاویر، ویدیوها و غیره به ما کمک میکنند. در ادامه قصد داریم شما را با نمونههایی از موتورهای جستجوگر خارجی آشنا کنیم.
انواع موتور جستجو خارجی
همانطور که میدانید وظیفه موتورهای جستجوگر پیدا کردن اطلاعات مورد نظر کاربر است؛ اما با استفاده از الگوریتمهایی که هر کدام از موتورهای جستجوگر دارند میتوان به راحتی برای سئو وبسایت خود از آنها استفاده کرد.
موتورهای جستجوگر کلماتی را که شما سرچ میکردهاید را در وبسایتهای مختلف مورد بررسی قرار میدهد، سپس بر اساس آنها رتبه وبسایتها آنها را به ترتیب اولویت به شما نمایش میدهند.
بهترین نوع موتورهای جستجو خارجی
- گوگل (Google)
- اسک (Ask)
- ویکی (Wike)
- بینگ (Bing)
- یاندکس (Yandex)
- یاهو (Yahoo)
- یپ (Yap)
- استارت پیج (StartPage)
- اینترنت آرکایو (Internet Archive)
- بریو (Brave)
- اسلاید شیر (SlideShare)
- سوئیس کاوز (Swisscows)
- وان سرچ (OneSearch)
- داک داک گو (DuckDuckGo)
- بورد ریدر (Boardreader)
گوگل (Google)
گوگل یکی از قدرتمندترین و بزرگترین موتورهای جستجو است که بیشتر از 91 درصد سهم بازار موتورهای جستجوگر را به خود اختصاص داده است.
حتی بیشتر افراد ابتداییترین جستجوهای خود را در فضای مجازی با استفاده از گوگل انجام میدهند. اصلیترین موتورهای جستجوگر برای سئوکاران گوگل است.
مهمترین دلایل موفقیت گوگل اعم از:
- رابط کاربری آسان
- ارائه خدمات مختلف
- تجربه کاربری شخصی سازی شده
- وجود الگوریتمهای پیشرفته برای جستجو کردن مطالبی که نیاز دارید
- وسیع بودن دامنه اطلاعاتی و پایگاههای داده برای جستجو
- هماهنگی و همگام سازی تلفنهای هوشمند با سرویسهای مختلف گوگل
در این میان تمامی افراد میدانند که گوگل از اطلاعات شخصی و عادات کاربران خود طبق جستجوهایی که انجام میدهد به منظور تبلیغات هوشمند و هدفمند در دسترس شرکتهای بزرگ تبلیغاتی قرار میدهد.
البته به غیر از گوگل میتوانید از سایر موتورهای جستجوگر دیگر استفاده کنید که از بابت خیالتان راحت باشد.
اسک (Ask)
اسک یکی از 15 نوع موتور جستجو خارجی است. با استفاده از این جستجوگر خارجی شما میتوانید اطلاعات مورد نظر خود را توسط پرسش و پاسخ که بین کاربران وبسایتها انجام شده است جمع آوری کنید.
ویکی (Wike)
موتور جستجو خارجی ویکی به شما در پیدا کردن نتایج جمعی کمک میکند.
در واقع ویکی برای نمایش دادن نتایج سرچ توسط کاربران خود از موتور جستجوگر گوگل کمک میگیرد.
بینگ (Bing)
یکی از 15 نوع موتور جستجو خارجی، موتور جستجوی بینگ است که متعلق به شرکت مایکروسافت است.
موتور جستجو بینگ موفق شده است که نزدیک به 3% از سهم بازار موتورهای جستجوگر را از آن خود کند. این جستجوگر از جهات مختلفی نسبت به گوگل عملکرد مناسبتری دارد.
از مزایای این موتورجستجوگر میتوان به:
- رابط کاربری گرافیکی بهتر برای جستجوی تصاویر
- قابلیت جمع آوری امتیاز توسط جستجوهایی که انجام میدهید همچنین استفاده از آنها در فروشگاههای مایکروسافت و ویندوز
- تجربه کاربری برای جستجوی ویدیوی، فاقد هر گونه تعصبی بر روی یوتیوب
یاندکس (Yandex)
از این نوع موتور جستجو تنها 45% از کاربران کشور روسیه استفاده میکنند. البته کشورهایی نظیر قزاقستان، اوکراین، ترکیه، بلاروس نیز از طرفداران یاندکس هستند.
طبق بررسی آمارها و گزارشهای انجام شده در این باره حدوداً 1% از سهم بازار را به خود اختصاص میدهند. مهمترین ویژگی یاندکس وجود مرورگر اختصاصی است.
یاهو (Yahoo)
یاهو تقریبا 1.5% از بازار موتورهای جستجو را سهیم است.
شایان ذکر است در گذشته یاهو بیشترین سهم را در بازار داشت؛ اما به دلیل سرویس ایمیلی که ارائه میکرد و با آن میتوانست با افراد غریبه چت کند با روی کار آمدن سرویس ایمیلی جی میل (Gmail) شرکت گوگل و پیام رسانهای موبایل، یاهو کم کم سهم خود را در بازار از دست داد.
یپ (Yap)
یپ از موتورهای جستجو خارجی مخصوصا در زمینه سئو است. این موتور جستجو ساخت کشور Ahrefs است. برای سئو یا بهینه سازی سایتها ابزارهای مختلفی برای سئوکاران ساخته شده است.
از مزیتهای موتور جستجو یپ میتوان به:
- پایگاه داده ای مستقل از گوگل و بینگ
- حفظ حقوق تولیدکنندگان و ناشران مطالب و محتوا
- حفظ حریم خصوصی کاربران
- ارائه نتایج مطابق با موقعیت مکانی کاربران
- پرداخت 90% سود موجود از تبلیغات به ناشران و تولیدکنندگان محتوا
استارت پیج (StartPage)
استارت پیچ، زیر مجموعه 15 نوع موتور جستجو خارجی است که اطلاعات خود را توسط گوگل به دست آورده است با این تفاوت که عادات کاربری شما و پیشینه جستجوی شما را ردیابی و ذخیره نمیکند.
از ویژگیهای مثبت این جستجوگر مجهز به سرویسهای تولیدکننده URL است که نیاز شما را برای استفاده از کوکیها رفع میکند همچنین تنظیمات شما را برای افزایش دادن امنیت و حفظ حریم خصوصی بالا میبرد.
اینترنت آرکایو (Internet Archive)
این نوع موتور جستجو برای جستجوهای قدیمی بسیار خوب است. شما میتوانید با استفاده اینترنت آرکایو ویدیوها، موسیقیها و نرم افزاراهای به جستجو بپردازید.
در واقع این موتورجستجوگر به عنوان یک کتابخانه آنلاین وسیع عمل میکند که میتوانید هر چیز از تصویر گرفته را در آن جستجو کنید.
بریو (Brave)
بریو Brace یکی از 15 نوع جستجو خارجی است که سرعت فوق العاده بالایی دارد. این مرورگر سرعتی بین 3 الی 6 برابر مرورگر کروم را دارد.
امروزه نسخه بتای آن یک جایگزین خصوصی مستقل و هدفمند به جای گوگل است.
از مزیتهای این موتور جستجو عبارتند از:
- جلوگیری از ورود بدافزارها
- مسدود کردن تبلیغات در محتوایی که مشاهده میکنید
- جلوگیری از ردیابی و افشای تجربه کاربری شما
قابل توجه است که با مراجعه به وبسایت Brave.com شما میتوانید مرورگر مخصوص آن را دانلود کنید و از تجربه وبگردی خود در ضمن داشتن امنیت و حفظ حریم شخصی نهایت بهره را ببرید.
اسلاید شیر (SlideShare)
برای ارائه نمودن فایل تجاری نیاز به اطلاعات و منابع دارید اسلاید شیر یکی از بهترین موتورهای جستجو است که به راحتی نیاز شما را برطرف میکند. این جستجوگر با استفاده از اسلایدهای آماده شده فایلهای پی دی اف و کتابهای الکترونیکی را به آسانی پیدا میکند.
از مزایای این موتور جستجو میتوان به: قابلیت ذخیره سازی اسلایدهای پیدا شده و استفاده از آنها برای ساخت اسلایدها استفاده کرد.
بورد ریدر (Boardreader)
اگر قصد دارید که انجمنهای مجازی در زمینه خاصی هستید موتور جستجو بورد ریدر سریع شما را هدایت میکنند.
این نوع جستجوگر با بررسی کردن انجمنهای آنلاین و بررسی فرومها، تابلوهای اعلانات آنلاین انجمنهایی مرتبط با موضوع مورد نظرتان را برای شما جستجو میکند.
سوئیس کاوز (Swisscows)
اگر حریم خصوصی برای شما بسیار مهم است موتور جستجو سوئیس کاوز را به شما پیشنهاد میکنم. از ویژگیهای مثبت این جستجو گر ذخیره نکردن اطلاعات کاربران و عدم ردیابی کاربران است.
کمپانیهای تولیدکننده موتورهای جستجو سوئیس کاوز با استفاده از هوش مصنوعی که برای این جستجوگر طراحی کردهاند به شما این اطمینان را میدهد که به سوالات شما با دقت پاسخ دهد.
وان سرچ (OneSearch)
این موتور جستجو خارجی اطلاعات خودش را توسط گوگل به دست میآورد. تنها با این تفاوت که بدون اینکه عادات کاربری شما و پیشینه جستجوهای شما را ردیابی و ذخیره کند.
مزایای موتور جستجو وان سرچ وجود سرویس تولید کنندهی URL بدون اینکه نیاز به استفاده از کوکیها داشته باشید. همچنین تنظیمات شما را برای افزایش دادن هرچه بیشتر امنیت و حفظ حریم خصوصی ارتقا میدهد.
داک داک گو (DuckDuckGo)
داک داک گو یکی از 15 نوع موتور جستجو خارجی است که مشابه سوئیس کاوز اطلاعات کاربران را ذخیره نمیکند و شما میتوانید با خیال راحت هر مطلبی را جستجو کنید با حفظ حریم شخصی و بدون اینکه اطلاعات کاربری و پیشینه جستجو، میتوانید به سرچ بپردازید.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.