برنامهریزی تجارت الکترونیک
پس از آنکه تحقیقات لازم را برای تنظیم یک برنامه انجام دادید، زمان آن فرا رسیده است که اقدامات مورد نیاز را برای تدوین برنامه استراتژی خود به کار بگیرید.
برنامهریزی تجارت الکترونیک
اقدامت لازم برای برنامهریزی تجارت الکترونیک عبارت است از:
- تعیین اهداف
- بدانید که چه چیزی شما را منحصر به فرد میکند
- به یک برند تجاری قوی تبدیل شوید
- بهینه سازی
- ایجاد محتوای تعاملی
- به کارگیری رسانههای اجتماعی
در ادامه هر یک از مراحل برنامهریزی تجارت الکترونیک را توضیح خواهیم داد.
1. تعیین اهداف
مهمترین بخش برنامهریزی تجارت الکترونیک این است که اهداف خود را مشخص کنید.
پس از به پایان رساندن تحقیقات، زمان آن فرا رسیده است که نقاط ضعف و قوت و زمینههای فرصت را شناسایی کنید.
توجه به این مسیر باعث میشود تا بتوانید مسیر شخصی خود را تعیین کنید و در طی آن حرکت نمایید، آنگاه متوجه خواهید شد که استراتژیهای شما بهتر از سایرین در جریان است.
لازم است اهدافی که در نظر گرفتهاید، قابل دستیابی و منطقی باشند. به همین منظور به این نکات توجه داشته باشید:
1- موقعیت فعلی خود را در بازار بررسی کنید تا قادر به تعیین اهداف واقعی باشید.
2- به کمک دریافت گزارش از هر واحد، رشد خود را بررسی کنید و آن را به روز نگه دارید، به کمک این کار اهداف قابل دستیابی و چالش برانگیز را مشخص نمایید.
3- اهداف خود را با ماموریت و چشم اندازی که در نظر گرفتهاید، تطبیق دهید.
4- بیش از 2 تا 5 هدف اصلی را انتخاب نکنید.
5- بپذیرید که گاهی اوقات، شکست لازمه یادگیری است.
6- نقاط عطف هدف را مشخص کنید.
2. بدانید که چه چیزی شما را منحصر به فرد میکند
اگر میخواهید قدرت خود را در بازار تقویت کنید، لازم است که گزارههای فروش شما بی نظیر باشند.
درک اینکه چه مواردی شما را ممتاز میسازد، با محتوایی که ایجاد میکنید ارتباط تنگاتنگی دارد. این ارتباط به قدری مهم است که میتوانید به واسطه آن و با استفاده از تقویت راههای آن، بهتر از همیشه عمل کنید.
بهتر است در این مسیر با چالشهای تجارت الکترونیک آشنا باشید.
3. به یک برند تجاری قوی تبدیل شوید
پا گذاشتن در عرصه تجارت الکترونیک هر چند میتواند سرگرم کننده باشد، اما گاهی مشکلات متعددی سر راه شما قرار خواهد گرفت.
برندسازی میتواند یکی از قویترین داراییهای باشد که شرکت شما در اختیار دارد. هر چه که اعتبار برند شما بیشتر باشد، مخاطب اعتماد بیشتری نسبت به آن خواهد داشت. در صورت موفقیت قادر خواهید بود تا وفاداری مشتری را در همه زمینهها به دست آورید.
بهتر است تاثیر برند خود را در این زوایا نیز بررسی کنید:
1- لوگو
2- طراحی وبسایت
3- تبلیغات بازاریابی
4- کارت ویزیتها و ایمیلها
5- آگهیها
6- طراحیهای بسته بندی
7- پروفایلهای شبکههای اجتماعی
درخور شرایطی که در آن به سر میبرید و با مخاطب خود در تماس هستید، بهتر است نگاهی به اثرگذاری برند خود داشته باشید، تا به این درک دست یابید که دیگران درباره شما چگونه صحبت میکنند.
اگر در کنار نام تجاری شما، چندین برند و نام فرعی نیز وجود دارد، لازم است به حقوق صاحبان سهام آنها نیز توجه کنید.
4. بهینه سازی
بدون شک طراحی سایت شما بیش از یک صفحه اصلی است.
اگر سایت شما به هم ریخته و ناموزون باشد، به طور خودکار خریداران بالقوه خود را از دست خواهید داد.
به این ترتیب اگر بازدیدکنندگان نتوانند به خوبی آنچه را که میفروشید، درک کنند، به راحتی شما را ترک خواهند کرد. هر چه قدر که صفحات آنلاین شما از نظر تجربه کاربری بهینه شده باشند، ارزش بیشتری را برای او به ارمغان خواهند آورد، در نتیجه آنها با رغبت بیشتری در آن باقی میمانند، این مسئله به ترافیک وبسایت و در نهایت بازخورد موثر آن کمک میکند.
کافی است اطمینان حاصل کنید که وبسایت شما جایی است که مشتری مایل است در آن باقی بماند، نه تنها به این دلیل که نیم نگاهی به آن بیندازد، بلکه به این خاطر که به اطلاعاتی که ارائه میدهید نیاز دارد.
لازم است بدانید که یک علم و متدولوژی کامل در پس طراحی وبسایت وجود دارد، به این معنی که دقیقا بدانید دکمهها و تصاویر را در کدام قسمت قرار دهید، چه محتوایی به بهترین شکل کار میکند، کدام رنگها احساسات را به شکل واقعی منتقل میکنند و مواردی از این دست.
5. ایجاد محتوای تعاملی
اگر مطالبی درباره بازاریابی و تولید محتوا در عرصه تجارت الکترونیک خوانده باشید، به احتمال زیاد به این مطلب برخورد کردهاید، که “محتوا پادشاه است”.
محتوا همان چیزی است که مخاطب شما را به سمت خود جلب میکند، به این دلیل که گوگل برای جستجوی کلمات کلیدی و هدایت کاربران شما به سمت سایت و صفحات شما، از این طریق اقدام میکند.
با این وجود بهتر است بدانید که تنها محتوا کفایت نمیکند، بلکه این داشتن محتوای باکیفیت و سازگار با هدف است که مهم و قابل توجه است.
مطالب و عناصری که استفاده میکنید، برای پرورش مشتریان و هدایت آنها به مسیرهای خرید، مهم است، اما برای انجام این کار به شکل موفق، نیاز است که بدانید چه محتوایی را در چه زمانی استفاده کنید.
این بخش به همین نکات ختم نمیشود، خریداران تنها منحصر به کسانی نیست که محتوای مفید را دوست دارند، به عبارت بهتر تولید محتوای مناسب برای استراتژی سئوی شما بسیار نیاز خواهد بود.
6. به کارگیری رسانههای اجتماعی
زمانی که قدم به دنیای تجارت الکترونیک میگذارید، درک میکنید که توزیع مطالب به اندازه محتوا اهمیت دارد. اهمیت تبلیغات در تجارت الکترونیک بسیار زیاد است.
به همین دلیل لازم است که از فرایند رسانههای اجتماعی آشنا باشید و در راستای اهداف خود از آنها استفاده کنید.
در دنیای رسانههای اجتماعی بسته به شبکهای که در آن مشغول به فعالیت هستید، لازم است یک استراتژی کلی را اتخاذ کنید.
به عنوان مثال نحوه بازاریابی در فیسبوک با لینکدین متفاوت خواهد بود.
به این دلیل که هر کدام از آنها سایتهایی با اهداف مختلف هستند که میتوانند در انعکاس پیام شما به شکل متفاوت عمل کنند.
یکی از کلیترین روشهای بازاریابی شبکه های اجتماعی استفاده از عناصر بصری مانند تصاویر است. پست کردن تصاویر مرتبط با مطالب، میتواند به درگیر شدن مخاطب کمک کند. زمان بندی، یکی دیگر از عناصری است که از اهمیت فوق العادهای برخوردار است.
بسته به صنعتی که در آن مشغول هستید، میتوانید از هر یک از شبکههای اجتماعی درخور اهدافی که در نظر دارید، استفاده کنید.
در کنار تمامی این مسائل بهتر است از گزارشهایی که میتواند به شما کمک کند غافل نشوید. اعداد و ارقام نتایج را با وضوح بیشتری بیان میکنند.
در نتیجه به کمک این اندازه گیریها قادر خواهید بود که بازخوردها را بررسی کنید و زمینههای ضعف را بهبود دهید. تمامی این مسائل میتواند تلاشها و ارزشهای بازاریابی شما را تثبیت و موثر کند.
علاوه بر موارد عنوان شده تکنیکها و چند گام موثر در استراتژی تجارت الکترونیک وجود دارد که میتواند به شما کمک کند تا در این مسیر موفق عمل کنید، به این معنی که کسب و کار خود را در دنیای تجارت الکترونیک گسترش دهید و به اهدافی که در نظر دارید، دست یابید.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.