اهداف بازاریابی تجارت خود را تعیین کنید

وجود چشم انداز و اهداف در بازاریابی اینترنتی و یا حتی سنتی به شما کمک می‌کند تا حرکت رو به جلو داشته باشید. وجود هدف در هر کسب و کار مهم است، به این دلیل که می‌تواند به شما نشان دهد آیا مسیر درستی را برای حرکت انتخاب کرده‌اید و یا از بیراهه آمده‌اید. از طرفی به لطف هدف و برنامه‌ریزی قادر خواهید بود نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنید و برای هر یک از چالش‌های پیش رو، چاره‌ای اتخاذ کنید. به طور معمول آن‌ها باعث می‌شوند که اندازه‌گیری موفقیت به دست آمده آسان بوده و برنامه تنظیم شده در زمان معین قابل دسترسی باشد. برای دستیابی به نتایج مطلوب، تنها کافی است اهداف بازاریابی خود را به شکل دقیق و فرموله درآورید. به عنوان مثال تعیین کنید که “سهم بازار برای شما در شش ماه آینده 10% افزایش خواهد یافت.”

تاثیر تغییرات جمعیتی بر اهداف بازاریابی

با ظهور هر چه بیشتر رسانه‌های اجتماعی و تسلط روزافزون فناوری‌ها، بسیار مهم و حائز اهمیت است که مخاطبان خود را منطبق با روشی که برای آن‌ها اهمیت دارد و بیشتر نسبت به آن تمایل دارند، مورد خطاب قرار دهید و با ایشان ارتباط برقرار نمایید.

انواع اهداف بازاریابی

در نظر داشتن برنامه و یا استراتژی بازاریابی از هر جهت به مواردی نیاز دارد. این موارد عبارتند از:

  1. سهم بازار
  2. سود
  3. ارتقا
  4. رشد

در ادامه هر یک از موارد را بررسی خواهیم کرد.

1. سهم بازار

این بخش بازار مورد نظر شما را به خوبی تعیین می‌کند، به نحوی که می‌توانید هزینه‌های تبلیغات را تنها صرف همین بخش کنید. این کار می‌تواند یک روش مناسب برای اندازه‌گیری، مقایسه هزینه تبلیغات در برابر سایر محصولات و مواردی از این دست باشد.

2. سود

این مورد میزان درآمد مورد انتظار شما را بر اساس استراتژی تبلیغاتی که تعیین کرده‌اید نشان می‌دهد.

3. ارتقا

این بخش شامل تبلیغات تجاری و بازاریابی آنلاین و یا تبلیغات در فروشگاه است. ارتقا می‌تواند میزان مطلوب آگاهی دیگران از محصولات و یا خدمات شما باشد.

4. رشد

میزان تجارت فعلی شما به مرور زمان رشد کرده و گسترش می‌یابد. میزان آن با توجه به مشارکت مصرف کننده و اشتراک آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی به کمک یک دسترسی کلی، قابل اندازه‌گیری خواهد بود.

شناسایی چهار عامل موثر

محصول، قیمت، مکان و کانال‌های توزیع، چهار عامل موثر در بازاریابی آنلاین و حتی سنتی به شمار می‌آیند. تمام این عوامل بر روی فروش محصولات و ارائه خدمات تمرکز دارند.
به عنوان مثال برای قیمت لازم است هزینه‌ها را بررسی کنید و اینکه آیا نیاز به اصلاح دارند و یا خیر، در این صورت می‌توانید اهدافی که نیاز به تعدیل دارند را بررسی کنید.
برای مکان، می‌توانید به بازاریابی مکان و بازار هدف خود توجه داشته باشید، در مورد بحث ارتقا و یا کانال‌های توزیع، هر آن چیزی که می‌تواند محصول شما را ارتقا داده و آن را به مشتریان معرفی کند، نیاز به شناخت خواهند داشت و در مورد محصول، لازم است که آن را به خوبی بشناسید و نیاز مشتری به آن را درک کرده باشید.
روش‌های زیادی وجود دارد که به واسطه هر کدام از آن‌ها قادر خواهید بود وبسایت و رسانه‌های اجتماعی خود را مدیریت کنید. بسیاری از این شبکه‌ها نیاز به سرمایه‌گذاری و هزینه‌های آنچنانی ندارند و برای شروع بسیار مناسب خواهند بود.
رسانه به شما این امکان را می‌دهد که کاربران را مورد خطاب قرار دهید و به کمک در دست داشتن استراتژی‌های فروش، آن چیزی را که به آن نیاز دارند، به او ارائه دهید.
در کنار این موارد می‌توانید اهداف بازاریابی خود را به کمک ابزارهایی که وجود دارد، اندازه‌گیری کنید و در عین حال به بهبود تجربه کاربری مخاطب کمک کنید.

شناخت اهداف بازاریابی

مواردی وجود دارد که در کنار اهداف بازاریابی، لازم است به آن‌ها نیز توجه کنید.این موارد عبارتند از:

  1. بازار هدف
  2. شناخت برند
  3. افزایش درآمد

در ادامه هر یک از موارد فوق را توضیح خواهیم داد.

1. بازار هدف

بسیاری از کالاها وجود دارند که بیشترین شانس را برای فروش در بازارهای خاص به وجود می‌آورند. با این حال بازار به شکل یکسان و راکد باقی نمی‌ماند، به این دلیل که اغلب با تغییرات قابل توجهی همراه است. به عنوان مثال آمار نشان می‌دهد که بازی‌های ویدیویی اغلب توسط مردانی با سن بین 13 تا 49 سال خریداری می‌شوند، اگرچه به این معنا نیست که افراد خارج از این میانگین از بازی ویدیویی استفاده نمی‌کنند، با این حال نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری صحیح در کدام قسمت‌ها نتیجه بخش خواهد بود. به این دلیل که اعضای این جمعیت فروش بیشتری به همراه خواهند آورد.

2. شناخت برند

تمایز میان اهداف معمولی و اهداف بازاریابی باعث می‌شود تا برقراری ارتباط با افرادی که نیاز به جذب آن‌ها دارید، به سادگی انجام پذیرد. در این میان حتی می‌توانید اشباع بازار را در نظر بگیرید. به این دلیل که در چنین شرایطی رقابت و فضای کمی برای رشد وجود خواهد داشت. در یک بازار اشباع شده، انجام کارهای متمایز و منحصر به فرد برای دستیابی به نتایج مطلوب، بسیار مهم است.

3. افزایش درآمد

بسیاری از کسانی که به بازاریابی آنلاین و سنتی در حال رشد کسب و کار خود هستند، در نهایت به افزایش درآمد شرکت خود نیز فکر می‌کنند. برای رسیدن به این هدف، لازم است که از تمام تکنیک‌های بازاریابی که مخاطبان خاصی دارند نیز استفاده شود.

اهداف بازاریابی در مقابل اهداف فروش

یک اشتباه رایج، اشتباه کردن درباره اهداف بازاریابی و فروش است. هر چند که هر دو با هدف افزایش درآمد کلی در نظر گرفته می‌شوند، با این حال هدف بازاریابی پیام و یا ابزاری است که متخصصان فروش در آن به فروش محصول و خدمات کمک می‌کنند.
به مرور و زمانی که آگاهی درباره نام تجاری شما افزایش می‌یابد، می‌توانید هزینه بیشتری برای تبلیغات در نظر بگیرید و در نتیجه از نفوذ بیشتری برخوردار شوید. به عبارت بهتر می‌توان گفت که هدف بازاریابی در ارتباطات است، در حالی که هدف فروش ایجاد معامله است.
تفکیک این موارد از یکدیگر باعث می‌شود تا بهتر آن را درک کرده و برای آن برنامه‌ریزی کنید. هر کدام از این مسائل می‌تواند به نوبه خود برای کسب و کار شما مفید واقع شود، بنابراین لازم است که ابتدا آن را بشناسید و سپس برای آن‌ها اقدام کنید.
در حال حاضر روش‌های زیادی در دیجیتال مارکتینگ وجود دارد که منجر به برقراری ارتباط موثر با مخاطب و در نتیجه افزایش فروش می‌شود، به همین جهت اگر تلاش کنید به مرور در آن به موفقیت دست خواهید یافت.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.