کاربردهای بازاریابی تهاجمی در دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی تهاجمی

محیط کسب و کار سازمان‌ها مشابه میدان مبارزه است به این صورت که یکی حمله می‌کند و دیگری دفاع می‌کند. برای مبارزه باید بازار را انتخاب کنید یا میدان جنگ، اگر شما بودید کدام را انتخاب می‌کردید؟
در صورتی که انتخاب شما بازار باشد باید بگویم که با روش‌ها و تکنیک‌های بازاریابی آشنایی ندارید. در صورتی که میدان جنگ را انتخاب کردید می‌توان گفت که شما کاملاً با معنا و مفهوم رقابت کاملاً آشنا هستید.
بازار فضایی است که در آنجا افراد با هم رقابت می‌ کنند و همچنین با رقابت در کسب و کارها و سازمان‌های مختلف که هر کدام قسمتی از آن را در اختیار دارند. از آنجایی که بازار محدود است، افراد و جامعه کسانی هستند که قادر خواهند بود که به آن‌ها خدمات ارائه کنند از آنجایی که تمامی بازارها خیلی قدرت و ظرفیت بالایی ندارند که بتوانند به عنوان نمونه 10 نوع کسب و کار و شرکت در آن‌ها فعالیت کند و به آن‌ها سرویس دهند.
در بازارهای خاص و بازار هدف تعریف شده است که یک یا دو نمونه از کسب و کار می‌تواند در لیگ اصلی بازی کنند و سایر کسب و کارهای مرتبط نیز در بهترین شرایط نیز می‌توانند از کنار آن‌ها عبور کنند هر چند در یک دوره زمانی کوتاه که باشد در هر بازاری که تصورش را بکنید تنها یکی دو برند است که به خاطر می‌ماند.
با توجه به ظرفیت بازار و تعداد کسب و کارها بازاریابی می‌تواند متفاوت باشد به ویژه در زمینه‌هایی که بازار بین المللی برای آن‌ها وجود دارد احتمال دارد که تعداد برندهای بیشتری بتوانند در بازار خودنمایی کنند به عنوان مثال می‌توان صنعت خودروسازی را مثال زد.
همانطور که می‌دانید بازار محدود است و برای همه فضاها نمی‌توان از آن استفاده کرد و کسب و کارها برای فروش، به دست آوردن سهم بازار، بالا رفتن سود و سرمایه و در پایان برندسازی نیاز به رقابت دارد تا بتواند به صورت رقابتی کار کند، بازار معنایی ندارد.
سازمان‌ها در این نوع بازارها دو رویکرد دارند رویکرد اول حمله و رویکرد دیگر دفاع است.

روش‌های کلی برای بازاریابی تهاجمی و دفاعی

به صورت کلی می‌توان گفت که برای پایداری و دوام بازار می‌توان از دو تکنیک استفاده کرد به این صورت که باید یا حمله کرد و به صورت تهاجمی عمل نمایید یا باید از خود دفاع کرد. منظور از دو اصطلاح حمله و دفاع این است که حمله یعنی برای به دست آوردن سهم بیشتر بازار است و از سوی دیگر حفظ بازار فعلی است.
این نوع روش و تکنیک بیشتر بسته به نوع سازمان و شرکت‌ها متفاوت است به عنوان نمونه می‌توان کسب و کارهایی را مثال زد که با استراتژی تهاجمی می‌توانند بیشتر در بازار حضور داشته باشند و آن را توسعه دهد. کسب و کارهایی که تازه کار هستند نیز در همان ابتدای امر برای به دست گرفتن بازار تمامی تلاش و کوشش خود را انجام می‌دهند.
در کسب و کارهایی که از طریق اینترنت انجام می‌شود تمامی قوانین و مسائل مربوط به بازار سنتی وجود دارد به عنوان نمونه کسب و کار و اپلیکیشن‌هایی که شما در سیستم عامل اندروید فعالیت می‌کنند و بازار هدف کاربران این سیستم عامل است. یک اپلیکیشن مشابه در سیستم عامل آی او اس وجود دارد.
اگر بخواهیم یک تعریف سنتی از روش‌های بازاریابی تهاجمی و دفاعی داشته باشیم باید بگویم که انواع مدل‌های دیجیتال مارکتینگ و کسب و کارهای اینترنتی می‌توانید استفاده کنید.

بازاریابی تهاجمی چیست؟

بازاریابی تهاجمی در واقع همان بازاریابی حمله یا بازاریابی دفاعی است همچنین می‌توان گفت که روش‌های حمله و دفاع در تعریف کلی بازاریابی تهاجمی خلاصه می‌شود.

بازاریابی تهاجمی چیست؟

بازاریابی حمله چیست؟

منظور از بازاریابی حمله این است که شما برای به دست آوردن سود بیشتر باید بیشتر تلاش و پشتکار داشته باشید. مشاغلی که در این نوع از بازاریابی فعالیت می‌کنند با استراتژی‌ها و پلن‌هایی می‌توانند مشتریان خود را افزایش دهند و محصول و خدمات‌شان را به افراد بیشتری عرضه کنند که حاصل آن به سود و درآمد بیشتری دست پیدا کنند.
بازاریابی حمله می‌تواند در مقیاس‌های بیشتری قرار بگیرد به عنوان نمونه می‌توان کسب و کارهای بزرگی که می‌توانند با پیشرفته کردن و توسعه دادن فعالیت‌های خود از آن‌ها استفاده کنند و همچنین ممکن است که یک کسب و کار کوچک نیز در شروع کار خود دست اقداماتی را انجام دهد که بتواند در صنف خود ارتقا یابد.

روش‌های حمله

  • حمله رو در رو
  • حمله چریکی
  • حمله از راه فرعی
  • محاصره
  • حمله جناحین

برای بازاریابی حمله چند روش وجود دارد. سازمان‌ها و کسب و کارها می‌توانند با به کار بردن چندین تکنیک بازار هدف مورد نظر خود را در دست بگیرند و به آن حمله کنند.

1. حمله رو در رو

یکی از نخستین و جدی‌ترین روش‌ها برای بازاریابی حمله‌ای این است که شما می‌توانید مستقیماً بازار هدف مورد نظر خود را از رقبای خود بگیرید و به آن حمله کنید این نوع روش در بین کسب و کارها و سازمان‌ها بسیار بزرگ متداول است و چندان برای کسب و کارهای کوچک کارایی ندارد.
علت بی فایده بودن این نوع مدل از بازاریابی برای راه اندازی کسب و کارهای کوچک این است که شما از بودجه و درآمد مالی خوبی برخوردار نیستید. زمانی که می‌خواهید به یک بازار ورود پیدا کنید برای آن‌ها سودی نخواهد داشت و احتمال شکست خوردن شما بیشتر خواهد بود.

2. حمله چریکی

دومین استراتژی که می‌توانید برای این که بتوانید بازار هدف خودتان را در دست بگیرید این است که حمله چریکی یا همان گوریلا مارکتینگ و یا هر روشی که برای خدمات و محصولات شما ارزش افزوده به وجود آورده است ایجاد نمایید و تعداد مشتریان جدیدی را جذب کنید که بتوانید مقابل گسترش بازار کسب و کار رقیب شما را بگیرند شما می‌توانید بدون این که به صورت مستقیم حمله کنید قسمت‌های جدیدی از بازار را از خود بگیرید.
استراتژی حمله چریکی مشابه محاصره عمل می‌کند زیرا در آن خلاقیت و نوآوری بسیار اهمیت دارد در این نوع از تاکتیک تمامی افراد خلاق یک شرکت یا کسب و کار باید به دنبال روش‌هایی هستند که بتواند سهام بیشتری از بازار را از دست رقبای خود بگیرند این کار موجب می‌شود که هزینه‌های زیادی نخواهند بابت آن بپردازنند.
به کار بردن شرکت‌های خلاقی که تبلیغاتی از جمله بازاریابی جنس رایگان و بازاریابی درونگرا به کسب و کار کمک می‌کند که کم کم بازار هدف و کسب و کار بزرگی را بتوانند در دست بگیرند و بدون آن که بخواهند با یک حمله رو در رو با هزینه‌های زیادی این کار را انجام دهند.

حمله چریکی

3. حمله از راه فرعی

زمانی که شما می‌خواهید اقدام به راه اندازی کسب و کار کنید و جایگاهی در بازار پر رقابت باز کنید. در اوایل کار ممکن است شما توان تکنیکی برای حمله را نیز نداشته باشید و در مدل حمله از راه فرعی، شما می‌توانید بدون این که مستقیماً به بازار وارد شوید هدف رقیب و اعلام حمله، برای کسب و کار خود کار می‌کنید. لیکن در شرایط فعلی رقیت و بازار هدف مورد نظر خود نیز توجه کنید. در واقع شما اکنون در وضعیت حمله قرار ندارید و می‌توان گفت که به نوعی شما در حال بروز شدن برای رقابت با سایر رقبای خود در آینده‌ای نه چندان دور هستید.

4. محاصره

یکی از روش‌های هوشمند برای کسب و کارها محاصره است شما با استفاده از این استراتژی می‌توانید با سایر کسب و کارها حمله کنید و در صورتی که برخی از کسب و کارها توانایی حمله به طور مستقیم را ندارند می‌توانید با به وجود آوردن ویژگی‌ها و خلاقیت‌هایی در محصولات و خدمات آن‌ها از رقیب خود پیشی بگیرید به وجود آوردن ویژگی‌های رقابتی در این مورد بسیار حائز اهمیت است.
از آنجایی که می‌توان گفت با داشتن خلاقیت و نوآوری می‌توان خدمات و کالاهای با ارزش‌تری را اضافه کرد و روز به روز بر تعداد کثیری از مشتریان افزود همچنین می‌توان با توسعه و گسترش دادن بازار کسب و کار و ایجاد رقابت بین رقبای خود بازار را در دست گرفت در این روش شما می‌توانید بدون این که مستقیماً حمله کنید بسیاری از بخش‌های جدید بازار را در دست بگیرید.

5. حمله جناحین

یکی از استراتژی‌هایی که وجود دارد حمله جناحین است که شما می‌توانید نقطه ضعف مدل هوشمندانه‌ای است که می‌توان حمله رو در رو با بازارهای کسب و کار داشته باشید همچنین می‌توانید در کسب و کار‌های خود با به کار بردن تکنیک‌های تحلیلگران، نقطه‌های کسب و کارها و سازمان‌های رقبای خود را شناسایی کنید.
با توجه حمله از جناحین که احتمال دارد بر روی هر کسب و کاری به ویژه کسب و کارهایی که کمپانی‌ها یا سازمان‌های بزرگ پاسخی ندهند، لذا می‌توان گفت که با استفاده از این روش شما می‌توانید با خیال آسوده بسیاری از کسب و کارهای نو و جدیدی ایجاد نماید. امروزه با ایجاد بسیاری از کسب و کار‌هایی که در فضای اینترنت و آنلاین ایجاد شده است و بسیاری کسب و کارهای را می‌بینیم که در محیط اینترنت کار می‌کنند و اقدام به طراحی سایت می‌کنند.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.