مزایای تجارت الکترونیک نسبت به خرده فروشی سنتی

مزایای تجارت الکترونیک

در حال حاضر با توجه به پیشرفت فناوری‌ها و دنیای دیجیتال و الکترونیک، بسیاری از صاحبان کسب و کار به سمت دنیای آنلاین روی آورده‌اند.
با توجه به تقاضای روزافزون و نیاز بیش از حد مردم به این بخش، دور از ذهن نخواهد بود که این روش تا چه حد می‌تواند به افزایش موفقیت شما کمک کند.

مزایای تجارت الکترونیک نسبت به خرده فروشی سنتی

مهم‌ترین مزایای تجارت الکترونیک نسبت به خرده فروشی سنتی عبارت است از:

  1. غلبه بر محدودیت‌های جغرافیایی
  2. مشتریان جدید به دست آورید
  3. کاهش هزینه‌ها
  4.  یافتن سریع محصولات
  5. صرفه جویی در زمان و هزینه
  6.  امکان مقایسه
  7. استفاده از تخفیفات
  8. دریافت اطلاعات فراوان
  9.  ایجاد ارتباط هدفمند
  10. خدمات شبانه روزی
  11.  بازار فروش محصولات

در ادامه هر یک از مزایای تجارت الکترونیک را توضیح خواهیم داد.

1. غلبه بر محدودیت‌های جغرافیایی

اگر یک فروشگاه فیزیکی دارید، احتمالا محدود به منطقه‌ای که در آن هستید، قادر به ارائه خدمات می‌باشید.
با این حال طراحی سایت به شما کمک می‌کند تا نه تنها شهری که در آن زندگی می‌کنید، بلکه در ابعاد وسیع‌تر، محصولات خود را به تمام مردم کشور و یا بسیاری از نقاط جهان معرفی کنید.
امروزه ظهور تجارت الکترونیک در تلفن‌های همراه تمام محدودیت‌های باقیمانده را برطرف کرده است.

2. مشتریان جدید به دست آورید

در خرده فروشی‌های سنتی، نیاز به ارتباط مستقیم با مشتریان خود خواهید داشت.
این در حالی است که می‌توانید به کمک دنیای اینترنت، فروشگاه‌های تجارت الکترونیک خود را کنترل و مدیریت کنید.
تنها کافی است که افراد به کمک موتورهای جستجو آن چیزی را که در پی آن هستند، وارد کنند، آنگاه می‌توانند در کسری از زمان به وبسایت شما منتقل شوند.
افزایش بازدیدکنندگان از وبسایت‌ها می‌تواند نقطه عطفی در مشاغل تجارت الکترونیک باشد، در نهایت متوجه خواهید شد که به مرور مشتریان شما نیز افزایش می‌یابند.
با این حال لازم است از نقشه راه تجارت الکترونیک به خوبی آگاهی داشته باشید.

تجارت الکترونیک

3. کاهش هزینه‌ها

یکی از محسوس‌ترین مزایای تجارت الکترونیک کاهش هزینه‌های آن است.
بسیاری از صاحبان مشاغل ترجیح می‌دهند تا بخشی از این هزینه‌های کاهش یافته را در قالب تخفیف به مشتریان خود ارائه دهند. برخی از دلایل این کاهش هزینه‌ها نسبت به خرده فروشی سنتی به شرح زیر است:
تبلیغات و بازاریابی: افزایش ترافیک در موتورهای جستجو می‌تواند به بهبود کسب و کار شما کمک کند. پرداخت هر کلیک و ترافیک در رسانه‌های اجتماعی می‌تواند نسبت به تبلیغات در روش خرده فروشی سنتی مقرون به صرفه باشد.
پرسنل: اتوماسیون پرداخت وجه، صورتحساب، مدیریت موجودی و سایر فرایندهای عملیاتی باعث کاهش تعداد کارمندان مورد نیاز برای راه‌اندازی کسب و کار تجارت الکترونیک خواهد شد.
مکان فیزیکی: کسانی که کسب و کار خود را به صورت آنلاین اداره می‌کنند، نیازی به یک مکان فیزیکی نخواهند داشت.
بنابراین نیازی به پرداخت اجاره ماهیانه نیز نخواهد بود. از آنجایی که این بخش می‌تواند هزینه‌های قابل توجهی را به خود اختصاص دهد، حذف آن به معنی صرفه جویی در هزینه‌ها خواهد بود.

4. یافتن سریع محصولات

اهمیت تجارت الکترونیک در دنیای امروزی بسیار زیاد است، به کمک تجارت الکترونیک، نیازی نیست تا سبدهای خرید را در فروشگاه به هر طرف بچرخانید تا محصولات خود را بیابید.
در وبسایت‌هایی که وجود دارد، تنها کافی است کلمه مورد نظر خود را وارد کنید و یا از طریق منوی کاربری به بخش خرید منتقل شوید.
آنگاه در سریع‌ترین زمان و به دور از مشکلاتی که هنگام خرید فیزیکی ممکن است پیش بیاید، قادر خواهید بود کالای خود را تهیه کنید.

5. صرفه‌جویی در زمان و هزینه

به کمک تجارت الکترونیک، برای رفتن به فروشگاه مورد نظر خود نیازی نیست تا از مسافت‌های طولانی و پر از ترافیک عبور کنید، می‌توانید همانطور که در منزل خود نشسته‌اید، از سوپرمارکت آنلاین، کالای خود را سفارش دهید. تجارت الکترونیک به شما این امکان را خواهد داد تا تنها با چند کلیک از تمام فروشگاه بازدید کنید و خرید خود را انجام دهید.

6. امکان مقایسه

تجارت الکترونیک امکان مقایسه را آسان می‌کند.
به این معنی که با استفاده از سرویس‌های آنلاین که در این زمینه وجود دارند، می‌توانید چندین کالای یکسان را بیابید، قیمت آن‌ها را با یکدیگر مقایسه کنید و در نهایت بهترین را انتخاب کنید.

تجارت الکترونیک

7. استفاده از تخفیفات

اگرچه بسیاری از فروشگاه‌های فیزیکی نیز امکان تخفیف را هنگام خرید به شما ارائه می‌دهند، با این حال فروشگاه‌های آنلاین نیز محصولات خود را به همراه این ویژگی عرضه می‌کنند. به این معنی که می‌توانید از تخفیفات خرید آنلاین برخوردار شوید.

8. دریافت اطلاعات فراوان

ارائه اطلاعات توسط پرسنل فروشگاه‌های فیزیکی با محدودیت‌هایی همراه است.
به این دلیل که آن‌ها نمی‌توانند تمام وقت خود را برای ارائه اطلاعات چندین محصول صرف کنند. این در حالی است که وبسایت‌های تجارت الکترونیک، اطلاعات اضافی را به راحتی در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. اکثر این اطلاعات توسط فروشنده تهیه شده است و هزینه‌ای برای مخاطب در بر نخواهد داشت.

9. ایجاد ارتباط هدفمند

با استفاده از اطلاعاتی که مشتریان در فرم ثبت نام در اختیار شما قرار می‌دهند، می‌توانید اطلاعات لازم را از آن‌ها دریافت کنید. به کمک این کار برقراری ارتباط و تعاملات سازنده با مخاطب به راحتی انجام خواهد شد.

10. خدمات شبانه روزی

بر خلاف فروشگاه‌های اینترنتی، به کمک تجارت الکترونیک قادر خواهید بود تا به صورت شبانه روزی، خدمات لازم را به مشتریان خود ارائه دهید. این کار می‌تواند تعداد سفارشات دریافتی شما را نیز افزایش دهد.

11. بازار فروش محصولات

یکی از خدماتی که به عنوان ارزش افزوده می‌توانید به مشتریان خود ارائه دهید این است که در کنار ارائه خدمات آنلاین، یک مکان فروش در دنیای فیزیکی فراهم کنید، تا به واسطه آن بتوانند محصولات مورد نظر خود را خریداری کنند.
با توجه به تمام این مسائل، بدون شک متوجه شده‌اید که چرا یک فروشگاه تجارت الکترونیک می‌تواند تا حد قابل توجهی به پیشبرد اهداف شما کمک کند.
از آنجایی که حاشیه سود در این روش نسبت به خرده فروشی فیزیکی، بیشتر است، بسیاری از صاحبان مشاغل ترجیح می‌دهند که در کنار مدیریت فروشگاه‌های فیزیکی خود، به کمک طراحی یک وبسایت نیز محصولات خود را به مشتریان بیشتری معرفی کنند.
با این حال لازم است بدانید که برای ورود به این عرصه لازم است یک برنامه کلی تهیه و تنظیم کنید تا به واسطه آن بتوانید در این مسیر به شکل موفق گام بردارید.
بی توجهی به این مسئله و ورود یکباره بدون آگاهی و اطلاعات لازم، می‌تواند شما را با چالش‌های بیشتری مواجه کند.
لازم است در این مسیر با چالش‌های تجارت الکترونیک آشنا باشید.
اگر تصمیم دارید تا به صورت جدی در عرصه تجارت الکترونیک وارد شوید، بهتر است که به خوبی درباره روش‌های آن تحقیق کنید تا بتوانید تصمیمات مناسب‌تری اتخاذ کنید. شناخت نقاط ضعف و قوت سازمان شما، یکی از مراحل اولیه برای شروع خواهد بود، اگر مایل به انجام آن هستید، صادقانه برخورد کنید و کار را از همین حالا آغاز کنید.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.