بازاریابی رویداد یا ایونت مارکتینگ چیست؟

بازاریابی رویداد

بازاریابی رویداد یا ایونت مارکتینگ در مورد فرایند جلوه دادن یک محصول یا خدمات خاص با هدف انتشار و نفوذ سازمان با مخاطبان موردنظر می‌باشد. رویدادها به طور آنلاین و آفلاین، شراکتی یا اسپانسرینگ عمل می‌کنند. این نوع فعالیت به تدریج به عنوان یک روش فوق‌العاده در بازاریابی درونگرا یا برونگرا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اهمیت بازاریابی رویداد

در دنیای امروزی که قدرت انتخاب خریداران بیشتر شده است بازاریابان بایستی از هر فرصتی استفاده کنند تا بتوانند ارتباط، اعتماد و حس نیت خود را به دیگران ثابت کنند. امروزه مصرف‌کنندگان نیز نیاز به راهکارها و پیشنهاد‌های مختلفی هستند تا بتوانند از بین چندین مورد انتخاب کنند و تصمیم نهایی را بگیرند. این رویدادها فرصت بسیار مناسب و خاصی است که در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد تا از نزدیک با برندهای مختلف روبرو شوند.

تاثیرات بازاریابی رویدادها

مهم‌ترین و اثربخش‌ترین بازاریابی رویدادها افزایش ماندگاری ذهنی است. از آنجایی که تاثیراتی که هر رویداد با هدف برگزاری آن می‌گیرد اما تمامی شرکت‌ها تمایل دارند تا رویداد آن‌ها تنها یک صحنه تبلیغاتی برای محصولات یا خدمات آن‌ها باشد. از همین رو رویدادها به خوبی می‌توانند تصویر قدرتمند و ماندگاری از شرکت را در ذهن مخاطبان خود تصویرسازی کند. با استفاده از رویدادها می‌توانید اجازه دهید تا مردم با شرکت شما ارتباط برقرار کنند و از این جهت تجربه روبرو شدن با محصولات و خدمات شما را داشته باشند و از این طریق می‌توانند ارتباطات منسجم‌تر با پتانسیل خرید فراهم کنید.
کلیه رویدادها از نظر برگزاری مشابه همدیگر نیستند. بلکه برخی از شرکت‌ها رویدادهای زنده برگزار می‌کنند و بعضی دیگر با استفاده از ترکیب تکنیک‌های بازاریابی دیجیتال، با برگزار کردن رویدادهای آنلاین مخاطبان خود را با محصولات و خدمات مشغول می‌کنند. شاید برایتان شگفت‌انگیز باشد که بدانید با تحقیقات صورت گرفته‌ شده، شرکت‌های بزرگ تنها ⅕ بودجه بازاریابی خود را به بازاریابی رویدادها اختصاص می‌دهند.

4 علت برای استفاده از بازاریابی رویدادها

شرکت‌های مختلفی به دلایل متعددی در برگزاری رویدادها مشارکت می‌کنند.

1. برندینگ و آگاهی

اصلی‌ترین و مهم‌ترین دلیلی که یک کسب‌ و کار تجاری یک رویداد را برگزار می‌کند، ایجاد برند خودش است. بازاریابی رویدادها این امکان را برای شرکت شما ایجاد می‌کند تا هویت برند خود را ترویج کنید. با استفاده از رویدادهای ارزش‌های عالی به‌دست‌آمده و نام، ایده و اندیشه خود را با مخاطبان اصلی به اشتراک بگذارید. در نظر داشته باشید معمولا اصحاب رسانه تمایل به حضور در رویدادهای در زمینه صنعت هستند و برگزارکننده یک رویداد باید برای پوشش خبری مراسم از آن‌ها روزنامه‌نگاران و سردبیران را دعوت کند تا در رویداد حضور داشته باشند.

2. تولید سرنخ

از دلایل مهم دیگر که یک کسب‌ و کار اقدام به برگزاری یک رویداد می‌کند تولید سرنخ است. برای این منظور با ایجاد و برپایی جمعی از مخاطبان شما در این رویداد برای شرکت شما این امکان را فراهم می‌کند تا تعاملی سازنده با مخاطبانتان برقرار کنند تا به محصولات و خدمات شما علاقه‌مند شوند.
در سال‌های اخیر استفاده از رسانه‌های اجتماعی در کنار تعاملات چهره به چهره با مخاطبان از جایگاه و منزلت بیشتری برخوردار است. اطمینان حاصل کنید که از شبکه‌های اجتماعی به خوبی استفاده می‌کنید و برای هر رویداد خود هشتگ مختص آن را استفاده نمایید. مخاطبانتان تمایل بیشتری دارند تا با کلیدواژه‌های خاص، ساده‌تر شما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنند.

4 علت برای استفاده از بازاریابی رویدادها

3. درگیر شدن با مشتریان و فروش مجدد به آن‌ها

به صورت منحصر به‌ فرد رویدادها مشارکت مشتریان را به همراه دارد که این توانایی را دارد تا در کنار داشتن تعاملی مثبت به ایجاد وفاداری آن‌ها حرکت کند. از همین رو تمامی بازاریابان به خوبی مشرف هستند که شرکت قادر است بیشترین بازگشت سرمایه را به مجموعه خود با استفاده از حفظ، نگه داشت و رشد مشتریان خود داشته باشد. مشکل بسیار بزرگی که وجود دارد این است که بتوانید از میان دغدغه‌های روزمره مشتریان توجه آن‌ها را به خودتان جذب کنید.

در رویدادها شما از این شانس برخوردار هستید تا به مشتریان خود فروش مجدد محصولات و خدمات خود را عرضه کنید که شاید آن‌ها کاملا شناختی در مورد آن نداشته باشند و یا نیاز خرید آن را احساس نکنند. البته می‌توانید با نیازهای جدید آن‌ها نیز آشنا شوید. کار ساده‌ای است که مخاطبان رویداد خود را به رویدادهای آتی نیز دعوت کنید و با قشر خاصی رویدادهای مختلفی را برگزار کنید. نکته قابل‌توجهی که باید در نظر داشته باشید این است نباید مخاطبان جدید خود را فراموش کنید.

4. آموزش

اغلب مردم زمانی به رویدادها توجه می‌کنند که بخواهند شبکه‌سازی کنند یا بخواهند رویدادها را بیاموزند. اهمیتی ندارد که رویداد شما چیست و چه رویدادی را برگزار می‌کنید بلکه آنچه بسیار اهمیت دارد نوع محتوا و دانش با ارزشی است که در رویدادهای خود به مخاطبان ارائه می‌کنید بسیار حائز اهمیت است.

انواع نمونه‌های بازاریابی رویدادها

انواع نمونه‌های بازاریابی رویدادها

رویدادها به شکل‌های مختلفی در مکان‌های متفاوت و به صورت آفلاین و آنلاین برگزار می‌شود. از متداول‌ترین مدل‌های برگزاری یک رویداد شامل:

رویدادهای آنلاین

در رویداد آنلاین که از طریق یک رابط بر مبنای یک بستر وب، برگزارکننده را به مخاطبان خود وصل می‌کند. انواع مختلفی اعم از رویدادهای مجازی، وبینارها و جریان مستقیم است. بیشتر رویدادهای آنلاین قیمت مناسب‌تری نسبت به سایر رویدادهای دیگر دارد و این امکان و قابلیت را ایجاد می‌کند تا با مخاطبان خود با هر گستردگی جغرافیایی بتوانید ارتباط برقرار کنید.

رویداد مجازی

در این نوع رویداد شرکت‌کنندگان در نقاط مختلفی از دنیا به بازدیدکنندگان از یک رویداد مجازی و در حال برگزاری توسط بستر وب دعوت می‌کنند.

رویداد مستقیم

در این نوع رویداد شرکت‌کنندگان می‌توانند یک رویداد آفلاینی که در حال برگزار است را با سیستم خود مشاهده کنند. این روند از طریق یک وب کم ساده یا سیستم‌های پخش مجهز و پیشرفته قابل‌اجرا و برنامه‌ریزی است.

وبینار

منظور از وبینار سخنرانی‌ها، کارگاه‌های آموزشی و گفتگوها است که توسط وب به شکل مجازی برگزار می‌شود. این دست از رویدادها توسط برنامه‌ریزی‌های قبلی و یا به شکل دوره‌ای برگزار می‌شود و زمان آن نیز معمولا بین 30 تا 60 دقیقه است. وبینارها فرصتی ایجاد می‌کنند تا تعامل بین شرکت‌کنندگان ایجاد شود. فرصتی ایجاد می‌کنند تا به بحث و گفتگو درباره موضوع ارائه‌شده با استفاده از کنفرانس مبنی بر بستر وب انجام شود. وبینارها به شکل کاملا تعاملی می‌باشند و این قابلیت را دارد که شرکت‌کنندگان بتوانند سوالات خود را از ارائه‌دهنده بپرسند و پاسخ آن‌ها را دریافت کنند.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.