بازاریابی بشارتی چیست؟

بازاریابی بشارتی

یکی از نمونه‌‌های بارز و پیشرفته تکنیک‌های بازاریابی دهان به دهان به نام بازاریابی بشارتی است که شما می‌توانید به صورت رایگان با مشتریان خود تعامل کنید. زیرا مشتریان شما هستند که می‌توانند اعضای خانواده و دوستان خود را موجاب کنند تا از محصولات و خدمات استفاده کنند.
در حقیقت در این نوع روش از بازاریابی که به منظور بازاریابی با دستیابی به خبر‌های خوب و مسرت بخش که عمدتا ریشه‌ی مذهبی دارد، لذا ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که این بشارت چه ارتباطی می‌تواند با بازاریابی داشته باشد؟
در این نوع از بازاریابی مشتریان به دلیل داشتن اعتقادی که به یک نوع کالا یا خدماتی دارند انگیزه لازم برای موعظه کردن دیگران به منزله‌ی ترغیب کردن آن به خرید را پیدا می‌کند به این وسیله به عنوان بشارت دهنده یا مبشر برند تبدیل می‌گردد.
در این شیوه بازاریابی بشارتی که یکی از تاثیرگذارترین روش‌ها برای فروش محسوب می‌شود چرا که افرادی که می‌شناسید بیشتر معتقد هستند که از نقدها و بررسی‌‌های صادقانه از محصولات متنوع که به عنوان بازاریابی بشارتی مطرح می‌شود و علت آن عدم وابستگی مالی به تولیدکننده و انگیزه‌‌های غیر تبلیغاتی مخاطبان خود را به خرید محصولات مجاب می‌کنند.

بازاریابی بشارتی نسبت به سایر انواع بازاریابی‌‌های دیگر مثل بازاریابی اینترنتی از بودجه کمی برخوردار است. در حقیقت تنها موضوعی که کسب و کار باید بر روی آن متمرکز باشد افزایش کیفیت محصولات و خدماتی است که ارائه می‌شود تا باعث جذب و ترغیب مشتریان گردد. چنانچه که شرکتی به ارائه کیفیت محصولات و خدمات خود متعهد نباشد بعید نخواهد که تحت تاثیر عوامل منفی بازاریابی بشارتی قرار بگیرد.
به این منظور برخی از افراد تجربیات ناخوشایند شان را با اطرافیان خود در میان خواهند گذاشت در نتیجه در دیگر میل به خرید نخواهند داشت این مسئله به مرور زمان باعث می‌شود که کسب و کار شما شکست بخورد به ویژه زمانی که یک مشکل یا اعتراض در رسانه‌‌های اجتماعی مانند یک ویروس عمل می‌کند. در برخی از مواقع دیده شده است که بازاریابی بشارتی با مشارکتی اشتباه گرفته می‌شود در صورتی که این دو نوع از بازاریابی به منزله‌ی جذب مخاطب و ترغیب آن عمل می‌کنند. در واقع در بازاریابی بشارتی انگیزه‌‌های مناسب و کافی برای توصیه به سایرین بر پایه‌ی اعتقاد و باور شخص توصیه کننده ایجاد می‌شود و نه به دلیل دریافت پول یا پاداش. هدف غایی توصیه کننده یا بشارت دهنده تنها سود رساندن به دیگران است.

مبداء و پیدایش بازاریابی بشارتی

شاید برایتان جالب باشد که بدانید پدر بازاریابی بشارتی کیست؟ گای کاوازاکی یکی از مدیران با سابقه‌ی طولانی شرکت اپل است. وی در کتاب ” هنر آغاز کردن و چگونگی به جنون کشاندن رقبا” از نیرو‌های محرکه بازاریابی بشارتی و تمایل مردم به بهتر ساختن جهان بیان می‌کند. در واقع مشتریان به دلیل باور و اعتقاداتی که دارند در صدد ترغیب دیگران به استفاده از محصولات یا خدمات مورد نظر خود می‌باشند.

مزیت‌‌های بازاریابی بشارتی

مزیت‌‌های بازاریابی بشارتی

از رایج‌ترین مزیت‌‌های استفاده از بازاریابی بشارتی برای کسب و کارها می‌توان به عواملی مانند:

  1. افزایش و کاهش هزینه‌‌های جذب مشتریان
  2. تبلیغات بی طرفانه با بازاریابی بشارتی
  3. ایجاد یک جامعه فعال و پویا از مشتریان علاقمند و مشتاق
  4. تبدیل شدن بشارت دهندگان به مشاوران رایگان برای برند شما
  5. به وجود آوردن منبعی با ارزش از مطالعات موردی و شواهد و نظرات مثبت برای شرکت شما
  6. زنجیره و روند نهایی بازاریابی بشارتی

در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

1. افزایش و کاهش هزینه‌‌های جذب مشتریان

در حقیقت شما از طریق بشارت دهنده‌‌های محصولات و برند بهترین بازاریاب شناخته می‌شوید. زیرا با توجه به اینکه درآمدی از سوی شرکت شما حاصل نمی‌شود و با توجه به شور و اشتیاق فراوانی که دارید، شک و تردید کمتری نسبت به سخنان آن‌ها ایجاد می‌شود. این به این معنا است که مبشران حقیقی احتمال منحصر به فرد بودن برای تبدیل شدن مشتریان بالقوه به مشتریان بالفعل را دارند همچنین لازم است که کیفیت مشتریان جذب شود، هزینه جذب نیز کمتر خواهد شد.

2. تبلیغات بی‌طرفانه با بازاریابی بشارتی

نظرات شخصی و اشتیاق خود از لحاظ برند و محصولات آن را با دیگران توسط مبشران به اشتراک گذاشته می‌شود همچنین برای شما تبلیغ می‌کنند، لذا به علت بی طرف بودن و نداشتن هیچگونه وابستگی به شرکت شما حرف‌‌های آن‌ها بهتر و بیشتر نظر مشتریان را جذب خواهد کرد. در نهایت می‌توان گفت که بازاریابی بشارتی یکی از بهترین و تاثیرگذارترین انواع تبلیغات به شما می‌رود که می‌تواند مخاطبان را به مشتری نیز تبدیل کند. قدرت این نوع تبلیغات به قدری بالا است که بعضی از برندها موفقیت خود را مدیون بازاریابی بشارتی هستند.

مزیت‌های بازاریابی بشارتی

3. ایجاد یک جامعه فعال و پویا از مشتریان علاقه‌مند و مشتاق

مبشران و مشتریانی که رضایت کافی دارند با دادن پیشنهاد به سایران و جذب کردن آن‌ها به منظور مشتری یا یک مبشر دیگر، توانسته‌اند که جامعه‌ای فعال و مشتاق برند شما ایجاد کنند که از طریق آن سیاست‌‌های بازاریابی و برگزاری رویداد‌های گوناگون را می‌توانید به این جوامع نشان دهید و بیشتر مورد استفاده قرار دهید.

4. تبدیل شدن بشارت‌دهندگان به مشاوران رایگان برای برند شما

مبشران در واقع می‌توانند نقش یک مشاور را داشته باشند و از به هیچ وجه از ارائه توصیه‌ها و افکار سازنده‌ی خود خودداری نمی‌کنند از این سو نیز آن‌ها علاوه بر اینکه کمکی به شرکت و گروه پشتیبانی می‌کنند یک تیم مفید و علاقمند نیز برای برند شما شکل می‌دهند که شما می‌توانید به آن تکیه کنید.

5. به وجود آوردن منبعی با ارزش از مطالعات موردی و شواهد و نظرات مثبت برای شرکت شما

بیان کردن نظرات و انتقادات شما از محصولات و خدمات برای هر کسب و کاری می‌تواند تنها با استفاده از آن باعث می‌شود که شک مشتریان بالقوه‌ی شما نسبت به تعامل یا خرید از بین برود. به خوبی می‌توانید تحقیقات خود را انجام دهید همچنین می‌توانید با مبشران نیز ارتباط برقرار کنید بدون اینکه نیاز باشد با شما تماس گرفته شود و شما می‌توانید پاسخ سوالات خود را به صورت صادقانه دریافت کنید.

6. زنجیره و روند نهایی بازاریابی بشارتی

با توجه به دارا بودن انواع بازاریابی می‌توان یک نقطه آغاز و یا یک نقطه پایان برای آن مشخص کنید، در صورتی که در این نوع از بازاریابی شما می‌توانید تحت عنوان یک قالب یک زنجیره نهایی به حیات خود ادامه دهید به این صورت که یک مشتری به مبشر منجر شود و با جلب نظر دیگران، آن‌ها را به مبشران دیگری تبدیل نمایید این روند ادامه می‌یابد. با در نظر گرفتن به این نکته که لزوم ادامه دادن این زنجیره و قطع نشدن آن، باعث حفظ و افزایش کیفیت محصولات و خدماتی است که ارائه می‌گردد. برخلاف آن مبشر‌های اولیه از پیشنهادات خود پشیمان خواهند شد و با در نظر گرفتن این مسئله که تبلیغ محصولات با آبروی شما رابطه‌ی مستقیمی دارد به مخالفان سختگیر برند شما تبدیل می‌شوند.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.