بازاریابی شبکه‌ای و مزایای آن 

بازاریابی شبکه‌ای

برخی از افراد زمانی که صحبت در مورد بازاریابی شبکه‌ای می‌‌شود، فکر می‌‌کنند که این نوع بازاریابی نیز مانند شرکت‌‌های هرمی می‌‌ماند، اما باید گفت که این دو مدل از بازاریابی کاملاً با هم متفاوت هستند.

پیدایش و ظهور بازاریابی شبکه‌ای

بازاریابی شبکه‌ای از سال 1390 توسط شرکت‌‌های بازاریابی شبکه‌ای با گواهینامه‌ی رسمی از وزارت صنعت و معدن کار خود را شروع کرد، در ظاهر امر هیچ خطری سرمایه‌گذاران را تهدید نمی‌‌کند. با توجه به بررسی‌ها و ارزیابی‌هایی تا به امروز انجام شده است شک و شبهاتی وجود دارد که آیا این نوع از کسب و کارها از امنیت شغلی و تضمین شده‌ای برخوردار است یا خیر؟ بیشتر افرادی که به این نوع بازاریابی شبکه‌ای روی آورده‌اند، به دنبال درآمد‌های بسیار و سرسام آوری هستند، اما باید به این مسئله توجه کرد که با دست روی دست گذاشتن نیز نمی‌‌توان به پول و درآمد عالی و موقعیت شغلی بالا رسید.

یکی از زیرمجموعه‌‌های رشته بازاریابی، بازاریابی شبکه‌ای است که بر پایه شبکه‌‌های انسانی و اجتماعی استوار است. در این نوع از کسب و کار، با خریداری کردن تعدادی از محصولات در هر مکانی که مد نظر دارید می‌‌توانید به فروش برسانید و در ازای آن سود خود را دریافت کنید. در این روش، مصرف‌کننده نیز قادر است که کالا‌های شرکت را بازاریابی کند و در مقابل آن سود دریافت نماید. بنابراین این نوع روش ساختار و ویژگی خود را دارد.

6 روش برای تبدیل شدن به بهترین بازاریاب آنلاین وجود دارد، در این نوع تکنیک بازاریاب بایستی افرادی را که به عنوان زیرشاخه خود معرفی می‌‌نمایند و هر چقدر زیرمجموعه آن بیشتر باشند و بیشتر فعالیت نمایند، سود بیشتری نیز عاید آن‌ها می‌‌شود. این روش با ساختار هرمی که دارد شبکه‌ای از نیرو‌های انسانی را به وجود می‌‌آورد که به صورت تصاعدی درآمدها افزایش پیدا می‌‌کند. با استفاده از روش‌ها و تکنیک‌‌های تبلیغاتی که به صورت چهره به چهره و کلامی انجام می‌‌شود.
MLM مخفف شده‌ی بازاریابی چند سطحی است که برخی از مواقع بازاریابی شبکه‌ای نیز نامیده می‌‌شود. با توجه به این که بازاریابی شبکه‌ای چند لایه مختلف دارد بازاریابی کردن یک محصول برای رساندن آن به مصرف‌کننده بر عهده دارند. نماینده فروش علاوه بر جذب کردن مشتریان به نیرو‌های تازه وارد نیز در جهت جذب مشتریان بر عهده می‌‌گیرد.

بازاریابی شبکه‌ای

بازاریابی شبکه‌ای

به بازاریابی شبکه‌ای، چند سطحی نیز گفته می‌‌شود که به عنوان بازاریابی دهان به دهان می‌باشد. این شیوه نیز یکی از روش‌‌های فروش است که افراد، خودشان علاقه‌مند هستند که یک محصولی را با به سایرین پیشنهاد کنند.

بازاریابی چند سطحی و شبکه‌ای

این نمونه نیز یکی از روش‌‌های بازاریابی فروش به صورت مستقیم است که در آن بازاریاب به غیر از پاداشی که از فروش مستقیم محصولات خود کسب می‌‌کند، از طریق و واسطه او هم معنی هستند و در یک جمله پشت سر هم به کار رفته‌اند. درآمد کسب می‌‌کند. افرادی که توسط بازاریاب استخدام شده‌اند عضو این گروه محسوب می‌‌شوند این امکان برای آن‌ها نیز وجود دارد که تا چند سطح هم ادامه پیدا کند. افراد بازاریاب با داشتن زیر مجموعه‌‌های بیشتر، قادر هستند تا سود بیشتری کسب نمایند.

نحوه‌ی کار کردن بازاریابی شبکه‌ای

در این شیوه از بازاریابی شخص بازاریاب علاوه بر این که محصولات و خدمات خود را مستقیماً با استفاده از نمونه کالاها و خدمات به مشتریان نهایی خود می‌‌فروشد، بهتر است که سایر مشتریان را نیز در فروش خود دخیل کند. همچنین دیگران را به تبلیغ کالا‌های مورد نظر خود تشویق نماید. مبنای کار بازاریابی شبکه‌ای، فروش و ارائه محصولات توسط مشتریان است که قبلاً از کالاها استفاده کرده‌اند و از کالاها رضایت دارند.

مهم‌ترین موضوعی که در بازاریابی شبکه‌ای وجود دارد، راضی نگه داشتن مشتریان است که می‌‌تواند به صورت دهانی یا شفاهی کالاها را توسط مشتریان که راضی هستند، تبلیغ نمایند.

در این نوع از بازاریابی تنها کافی است که محصولاتی که مشتریان ارائه می‌‌کنید از کیفیت خوبی برخوردار باشند به این صورت می‌‌تواند مشتریان خود را برای همیشه حفظ کنند. از نظر تئوری چنانچه که یک شرکت در بازاریابی شبکه‌ای موفق باشد قادر است از طریق کسب نمودن رضایت مشتریان، به فروش ویژه و منحصر به فردی دست یابد.

مقایسه بین شرکت‌های هرمی و بازاریابی شبکه‌ای

مقایسه بازاریابی شبکه‌ای با بازاریابی کلاسیک

یکی از دغدغه‌ها و نگرانی‌هایی که در مورد بازاریابی سنتی وجود دارد عدم توجه و دقت مردم به تبلیغات و کالا‌های جدید است. از هر ده کالای جدیدی که به بازار وارد می‌‌شود تنها یکی از آن‌ها به سودآوری می‌‌رسد. معمولا تمامی افراد به تبلیغات محیطی که در اطرافشان رخ می‌‌دهد بی توجه هستند و تنها یکی به سودآوری می‌‌رسد. بازاریابی شبکه‌ای با بهره‌گیری از حداکثری از بازاریابی دهانی، و بدون هیچ گونه تبلیغات گسترده و وسیعی محصولات شرکت را به فروش می‌رسانند.

قانونی بودن نتورک مارکتینگ

زمانی که اسم شبکه را می‌شنوید نخستین چیزی که به ذهن اکثر مردم ایران تصور می‌شود بازاریابی هرمی است، اما برعکس تصور نتورک کاملاً قانونی بوده است و در حال حاضر نیز در حال فعالیت می‌باشد و افراد بسیاری در این مسیر ثروتمند شده‌اند، لذا با توجه به اینکه شرکت‌های شبکه‌ای با شرکت‌های هرمی تفاوت‌های بسیار زیادی دارند.
همانطور که خودتان هم می‌دانید در شرکت‌های هرمی هیچ گونه خرید و فروشی صورت نمی‌گیرد در این شرکت‌های تنها پول و سرمایه‌گذاری می‌کردند و در این راستا زیر مجموعه‌ای می‌ساختند در حالی که بازاریابی شبکه‌ای بر اساس فروش کالا و گرفتن دستمزد بود و تنها شما با دریافت هزینه پایین می‌توانستید در حرفه بازاریابی مشغول شوید.

مقایسه بین شرکت‌های هرمی و بازاریابی شبکه‌ای

مطابق با گفته‌ی کمیسیون تجارت فدرال آمریکا، شرکت‌های هرمی به شرکت‌هایی گفته می‌شود که به افرادی که عضو آن‌ها هستند در ازای عضو کردن افراد جدید به آن‌ها حق کمیسیون می‌دهد. این شرکت‌ها هیچ محصولی را نمی‌فروشند و روش کار آن‌ها به این نحو است که پول‌های مشتریان را در یک مکان جمع‌آوری می‌کند و با آن‌ها نیز کاری انجام نمی‌دهند در واقع بلوکه می‌کنند و بابت عضو کردن افراد به آن‌ها پول می‌دهند که امکان سقوط و ورشکسته شده آن‌ها خیلی زیاد است. پس از فروپاشی هرم، تنها تعدادی که در قسمت بالای هرم قرار دارند تمامی افراد پولی دریافت نمی‌کنند. کار این نوع شرکت‌ها در بیشتر کشور‌های جهان از قبیل ایران غیرقانونی است و جرم محسوب می‌شود.

با توجه به گفته‌ی FTCC داشتن محصول به منزله قانونی بودن یک شرکت نیست. برخی از شرکت‌های هرمی هستند که زمانی که می‌خواهند رد و نشانه ای از خود بر جای نگذارند یک محصول را در نقشه‌ی خود قرار می‌دهند که قیمت خیلی بالایی نیز دارد. زیرا هدفی که شرکت‌های هرمی دنبال می‌کنند فروش محصولات نیست در حقیقت این محصولات به منزله نشان تجاری است و سرمایه افرادی که به هر علتی نمی‌توانند یا نمی‌خواهند عضو گیری کنند کامل از دست خواهند داد.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.