تاثیر سئو در بهینهسازی قیف فروش
پیش از هر چیز لازم است که با مفهومی به نام قیف فروش آشنا شوید. منظور از قیف فروش فرایندی است که به واسطه آن، سازمانها مشتریان و مخاطبانی که آنها را میشناسند به سمت خرید محصولات خود و یا ارائه خدمات سوق میدهند.
به عنوان مثال یک وبسایت تجارت الکترونیک را در نظر بگیرید، تمام مخاطبان و کاربرانی که به هر طریق با شما، محصولاتی و خدماتی که ارائه میدهید، آشنا میشوند ورودیهای این قیف بازاریابی به شمار میآیند. حال در مسیر طی کردن قیف فروش به کمک استراتژیها و تاکتیکهای جذب مشتری کسانی که به خرید راغب میشوند، خروجیهای قیف هستند که به آنها مشتریان بالقوه گفته میشود.
طبیعی است که نباید انتظار داشته باشید تمام مخاطبان شما به مشتری تبدیل شوند، این عدد بسیار کوچک خواهد بود. هر چند که اگر ورودی بیشتر باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که از میان آنها عدهای مایل به خرید باشند.
یکی از انتظارات اشتباه که صاحبان کسب و کار و کسانی که وارد تجارت الکترونیک میشوند دارند، این است که گمان میکنند اگر یک کاربر وارد سایت و یا اپلیکیشنهای آنها شود، حتما باید برای خرید اقدام کند. نکتهای که لازم است به خاطر داشته باشید این است که این کاربران هنوز برای خرید آماده نشدهاند و تا تصمیم نهایی فاصله زیادی دارند. افزایش فروش تجارت الکترونیک فراتر از مرزها میباشد.
شناخت ورودیهای قیف فروش
پیش از آنکه درباره اصل سئو و تاثیر آن بر روی قیف فروش بدانید، بهتر است با انواع ورودیها و مشتریانی که وارد آن میشوند، آشنا شوید.
- مشتریان راغب و یا سرنخ
- مشتریان بالقوه
- مشتریان واقعی و خریداران
- مرحله اطلاع رسانی
- علاقه و تمایل
- عمل
هر کدام از این دستهها، نیازها و رفتارهای متفاوتی را ارائه میدهند.
1. مشتریان راغب (Lead) چه کسانی هستند؟
کاری که لازم است در ابتدا برای وارد شدن به دنیای تجارت الکترونیک انجام دهید، این است که یک مطالعه دقیق بر روی بازار هدف داشته باشید و با نقشه راه تجارت الکترونیک آشنا باشید. پس از شناخت و بررسی آنها، لازم است به دنبال کسانی باشند که شبیه به سرنخ عمل میکنند. شاید بگویید منظور از سرنخ چیست؟
این افراد کسانی هستند که بنا به روشها و شرایط مختلف با سازمان و محصولات شما آشنا میشوند و یا بخشی از بازار هدف هستند که مایل هستید با آنها ارتباط برقرار کنید. هر چقدر که این افراد واکنشهای بهتری نسبت به سازمان شما نشان دهند، به عنوان مثال بر روی لینک شما کلیک کرده و مدتی را در وبسایت بگذرانند، سرنخهای بهتری هستند. این افراد لزوما خرید نمیکنند، اما محصولاتی که شما ارائه میدهید مورد توجه و یا علاقه آنهاست.
2. مشتریان بالقوه
این افراد تفاوت قابل توجهی با سرنخها دارند، هر چند که گاهی با یکدیگر اشتباه گرفته میشوند. بالقوهها کسانی هستند که به طریقی با سازمان شما تماس برقرار کرده و علاقه خود را برای بررسی محصولات شما و دریافت اطلاعاتی درباره آنها نشان دادهاند. میتوان گفت که تمامی مخاطبان بالقوه به نحوی Lead محسوب میشوند، هر چند برعکس این موضوع لزوما صحت ندارد.
هر چقدر که تعامل مشتری بالقوه با شما بیشتر باشد و ارتباط بهتری با او برقرار کنید، احتمال بیشتری وجود دارد که به مشتری دائمی و واقعی شما تبدیل شود.
3. مشتریان واقعی
همانطور که از نام آن بر میآید، در دنیای تجارت الکترونیک مشتری واقعی کسی است که خرید انجام میدهد. هر چند که خود این افراد به گروههای مختلفی تقسیم میشوند. به عنوان مثال کسانی هستند که تنها یک بار از شما خرید میکنند و برخی که به آنها مشتریان وفادار و یا تکرار شونده گفته میشود.
در نهایت با درک و شناخت رفتار هر کدام از آنها، میتوانید عملکرد بهتری در قیف فروش داشته باشید.
روشهای بسیاری وجود دارد که به واسطه آن میتوانید مشتریان خود را قانع کنید تا از شما خرید کنند.
در اصل چهار مرحله مختلف قیف فروش در تجارت الکترونیک وجود دارد: اطلاع رسانی، علاقه، تمایل و عمل از جمله مراحل آن به شمار میآید.
با توجه به سئو و جنبههای آن، برخی از کلمات کلیدی وجود دارند که برای بازاریابی و تولید محتوا در فرایند قیف فروش قرار میگیرند.
بر اساس غریزه خرید مشتریان میتوان روشهایی را در اختیار او گذاشت که ترجیح دهد از شما خرید کند. به عنوان مثال ارائه اطلاعات متناسب با محصول باعث میشود تا حتی اگر مشتری بار اول برای خرید کالا اقدام نمیکند، برند شما را به خاطر داشته باشد.
در چنین سناریویی سئو در قیف فروش میتواند تاثیر قابل توجهی در وبسایتهای تجارت الکترونیک داشته باشد.
4. مرحله اطلاع رسانی
آگاهی واضحترین و اولین مرحله از قیف فروش است، در این مرحله بهینهسازی موتورهای جستجو میتواند نقش مهمی را ایفا کند. اصلیترین کار موتور جستجو، ارائه نتایج مناسب با کلمه وارد شده در مرورگر و آگاه نمودن کاربر درباره آن است. به کمک سئو سایت میتوانید تاکتیکهایی که در این زمینه وجود دارد و برای افزایش ارزش تجاری و آگاهی مخاطب از محصول و یا خدمات شما لازم است را ارائه کنید.
برای ایجاد آگاهی درباره محصول، باید از کلمات و واژههایی استفاده کنید که بار آموزشی و اطلاع رسانی داشته باشند تا برای کاربرانی که در جستجوی آنها هستند، نمایش داده شود.
استفاده از کلمات کلیدی در زمینه اطلاع رسانی، باعث میشود که فرایندهای بعدی قیف فروش هموار شود. برای ارائه کلمات کلیدی آموزشی و اطلاع رسانی، محتوای خاصی مورد نیاز است. واژههای مناسب به همراه محتوای با کیفیت میتوانند به راحتی آگاهی بیشتری را ایجاد کنند، تا جایی که مشتری به این نتیجه دست یابد که برای خرید یک کالا تنها به شما مراجعه کند. استفاده از کلمات مناسب در جستجوی دستهبندی شده، منجر به حجم بالای ترافیک شما خواهد شد.
5. علاقه و تمایل
پس از آنکه مرحله آگاهی در وبسایتهای تجارت الکترونیک اجرا شد، لازم است تا از تاکتیکهای سئو برای مراحل علاقه و تمایل قیف فروش استفاده شود. در این مراحل بهتر است سعی کنید تا از کلماتی استفاده کنید که کمی طولانیتر و خاصتر هستند. برای بهبود نتایج جستجو، میتوانید برخی از کلمات خاص را به همراه کلمه کلیدی اصلی به کار ببرید.
6. عمل
مرحله نهایی قیف فروش، عمل است. این مهمتر است، به این دلیل که مشتری را در زمان تصمیمگیری و خرید محصول مجذوب میکند. برای تقویت این فرایند تصمیمگیری سعی کنید که کلماتی انتخاب کنید که شامل نام تجاری شما، شمارههای تماس و سایر ویژگیهای منحصر به فرد محصولاتتان باشد.
لازم است کلمات کلیدی عملگرا به خوبی مورد توجه قرار گیرند، زیرا آنها مواردی هستند که به صورت مستقیم بر روی مشتری تاثیر میگذارند و منجر به فروش بیشتر میشوند.
برای کسانی که به تازگی وارد عرصه تجارت الکترونیک شدهاند، لازم است این اصل وجود داشته باشد که از تاکتیکهای سئو در کلیه مراحل قیف فروش استفاده کنند، به این دلیل که این مسئله موجب ایجاد ترافیک بیشتر برای وبسایت شما و افزایش فروش خواهد شد. ۸ نکته برای افزایش ترافیک وبسایت تجارت الکترونیک وجود دارد که سبب ایجاد ترافیک میشود.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.