کاربرد بازاریابی موبایلی در کسب‌وکار

بازاریابی موبایلی یکی از زیرمجموعه‌های بازاریابی دیجیتال است که می‌تواند مخاطبانی که با انواع موبایل نظیر تلفن هوشمند، تبلت و غیره در ارتباط هستند را مورد هدف قرار داد. طراحی کردن وبسایت‌های هماهنگ با گوشی همراه، ارسال نمودن ایمیل، اس ام اس و ام ام اس همچنین به استفاده از شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌های تلفن همراه از انواع روش‌های مورد استفاده برای بازاریابی موبایلی است.

کاربرد بازاریابی موبایلی در کسب‌وکار

با گسترش و توسعه کاربرد موبایل در اقسا نقاط مختلف دنیا باعث شده است که بیشتر کارهایی که افراد در گذشته با سیستم عامل شخصی خود انجام می دادند تماما را از طریق نرم افزار موبایل به راحتی انجام دهند از چک کردن ایمیل بگیر تا وبگردی و غیره. طبق آخرین آمارها و بررسی‌های صورت گرفته شده کاربران اینترنت، مالکان تلفن همراه هوشمند می باشند و در طول روز فرصت زیادی را صرف شبکه‌های اجتماعی می‌کنند.

با توجه به توسعه و همگیری این وسیله و جایگاه آن در زندگی روزمره مردم موجب شد تا فرصتی ایجاد شود تا از آن در زمینه پیشرفت و رشد فعالیت های بازاریابی استفاده شود.

ایجاد یک استراتژی بازاریابی موبایلی

هر شرکت یا برندی در طی فرایند بازاریابی تلاش می‌کند تا استراتژی بازاریابی خاصی را با توجه به ویژگی‌های صنعت و مخاطب هدف خود ایجاد کند و آن‌ها را دنبال نماید. دو ویژگی اصلی استراتژی بازاریابی شامل سفارشی بودن و شخصی بودن است در فناوری موبایل، استراتژی بازاریابی موبایلی را تحت تأثیر قرار می دهد. از مراحل به وجود آمدن بازاریابی موبایلی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

راه اندازی یک پایگاه اطلاعات مشتریان

نخستین مرحله در طراحی هر استراتژی بازاریابی، شناسایی مخاطب است. به عنوان یک مشتری در پایگاه اطلاعات می‌توانید تمامی اطلاعات عمومی شامل شغل، مکان، سلیقه، محتوای ترجیحی و دیگر اطلاعات شخصی مشتریان را نگهداری کرد. مزیت این اقدامات این است که بتوانید تصویر روشنی از مخاطب هدف در اختیار داشته باشید تا بتواند در طراحی پیام‌های بازاریابی به کمک شما آید.

بهتر است اطلاعات تخصصی در خصوص عادت های مشتریان هنگام استفاده از موبایل داشته باشید به عنوان مثال آیا برای مراجعه به سایت از اینترنت موبایل استفاده می‌کند؟ آیا با موبایلشان به سهولت سفارش خرید انجام می‌دهند؟ آیا ایمیل‌های خود را با موبایل چک می‌کند؟ با شناسایی هر چه بهتر بازار هدف می‌توان از اطلاعات گوگل در خصوص ترافیک وبسایت همچنین تعداد بازدیدهایی که از طریق موبایل انجام شده استفاده کرد.

تعیین نمودن اهداف خود

برای داشتن یک استراتژی موفق تصمیم گیری در مورد اهداف است؛ لذا لازم است که پیش از تعیین نمودن اهداف مفید و تاثیرگذار است. از دیگر مواردی که باید به آن توجه نمود این است که چطور می‌توان راه های ارتباطی بازاریابی را بررسی کرد و آن‌ها را در بازاریابی موبایلی به کار برد.

مشخص کردن شاخص کلیدی عملکرد (KPI)

دیگر برنامه های بازاریابی، بازاریابی موبایلی است که نیاز به بهینه‌سازی دارد. از همین رو از شاخص کلیدی عملکرد استفاده می‌کند که نشان دهنده میزان عملکرد و کارایی موفق بازاریابی خواهد بود.

عوامل زیر می‌توانند عملکرد بازاریابی موبایلی را تحت تأثیر قرار دهند:

  • تعداد درگیر شدن مخاطبان
  • تصاحب
  • خدمات مشتریان
  • محاسبه تعداد بازدیدکنندگان موبایل

عوامل زیر می‌توانند عملکرد بازاریابی موبایلی را تحت تأثیر قرار دهند:

تعداد درگیر شدن مخاطبان

برای اینکه مشتریان بتوانند به راحتی به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند باید بتوانند محتوای سازگار با موبایل ایجاد کنند. به بیان ساده تر اینکه سئو وبسایت، مناسب برای تلفن های هوشمند است.

تصاحب

مطمئن شوید که ایمیل‌هایی که ارسال می‌کنید بدون اشکال است. دکمه‌هایی که در متن ایمیل‌ها بایستی در بخش‌های فوق قرار بدهید به قدری بزرگ هستند که شما می‌توانید به راحتی بر روی آن‌ها کلیک کنید. هر شخصی که با دستگاه موبایل کار می‌کند بایستی این توانایی را داشته باشد که بتواند به راحتی فرم‌های ارائه شده را تکمیل کند.

خدمات مشتریان

بهترین فرصت استفاده از خدمات مشتریان است که شما می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی، این فرصت را به خودتان بدهید تا بتوانید به آسانی با مشتریان به هر نحوی که بخواهید ارتباط برقرار کنید به عنوان مثال با کلیک کردن بر روی دکمه‌های تلفن همراه. برای مشخص کردن معیار عملکرد در بازاریابی موبایلی به این پرسش‌ها پاسخ دهید که آیا به دنبال بالا رفتن پیام‌رسانی و ارتباط با مخاطب توسط ایمیل هستید؟ آیا قصد دارید ترافیک صفحات فروش وبسایت را بالا ببرید؟ آیا برای بهبود فروش برند نیاز است که ترافیک صفحه خاصی در وبسایت افزایش پیدا کند؟

محاسبه تعداد بازدیدکنندگان موبایل

تعداد بازدیدکنندگان کاربران موبایل از وبسایت را می‌توانید به راحتی با کمک تحلیلگرهای گوگل اندازه‌گیری کنید. مشخصاتی که تحلیلگر گوگل مشخص می‌کند که محتوای سایت تا چه میزان قادر است برای مخاطبان موبایل جذاب باشد. مشخصات مربوط به تلفن همراه تعیین می‌کند که آیا کلیدهای صفحه سایت نیاز به بهینه‌سازی برای موتورهای جستجوی موبایل دارد یا نه.

با افزودن ابزار Category در بخش داشبورد وبسایت، می‌توان کمیت و کیفیت ترافیک بازدید کاربران موبایل را بر روی هر صفحه سایت مشخص نمود. جدولی که در این بخش وجود دارد مربوط به اندازه‌گیری تعداد بازدیدکنندگان صفحات و همچنین نرخ دفع کاربر است که با یک کلیک بر روی بخش secondary dimension در قسمت فوقانی ستون و انتخاب secondary dimension در زیر منوی users می‌توان از ابزار Category استفاده نمود.

وبسایت سازگار با موبایل

در بازاریابی موبایل از طراحی وبسایت سازگار با ویژگی‌های موبایل اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد. طبق معیارها و آمارها 64 درصد از کاربرانی که از موبایل برای بازدید سایت‌ها استفاده می‌کنند. چنانچه که صفحات ظرف 10 ثانیه بارگذاری نشوند، سایت را ترک می‌کنند. تقریباً 35 درصد از کاربرانی که موفق نشوند که به خوبی اطلاعات موجود را در سایت استفاده کنند. بازدیدشان باعث خرید نمی‌گردد.

وبسایت سازگار با موبایل

مهم‌ترین ویژگی این نوع وبسایت‌ها متناسب بودن محتوای سایت با صفحه نمایش موبایل، افزایش سرعت بارگذاری اطلاعات و روبرو نشدن کاربران با پیغام‌های خطا است. در موتورهای جستجو ابزارهایی برای بهینه‌سازی سایت بر اساس موبایل وجود دارد. در فضاهای رقابتی بازاریابی موبایلی با توجه به اینکه سایت یک برند به راحتی برای کاربران موبایل قابل دسترس و استفاده است بسیار حائز اهمیت است.

بازاریابی موبایلی توسط ایمیل

چنانچه که محتوای ایمیل با صفحات موبایل شما همخوانی نداشته باشد سریعاً آن را حذف می‌کند؛ از همین رو لازم است که هنگام طراحی ایمیل دقت داشته باشید که متناسب با صفحه نمایش موبایل انجام شود تا باعث جذب بیشتر مخاطبان گردد. بیشتر بازاریابان از طراحی پاسخگو استفاده می‌کنند:

در این نوع استراتژی محتوای صفحات وب به صورت خودکار بر اساس صفحات وب به صورت خودکار مطابق با صفحه نمایش موبایل بهینه می‌شود. معمولا مخاطبان از طراحی پاسخگو برای استراتژی محتوای صفحات وب به صورت خودکار استفاده می‌کنند تا با صفحه نمایش موبایل بهینه می‌کند. نکته قابل توجهی که در طراحی ایمیل‌ها وجود دارد استفاده کردن از CTA یا فراخوان مخاطب است. به صورت خلاصه می‌توان گفت که CTA شاید نوعی دکمه، تصویر و غیره باشد که با استفاده از آن مخاطب قصد دارد تا کار خاصی انجام دهد یا به عبارت دیگر بیشتر با برند سروکار دارد.

با استفاده از CTA های مناسب برای تلفن همراه باید به موضوعاتی توجه نمود از جمله خوب است CTA ها در بخش‌های بالایی پیام قرار بگیرند. دکمه‌ها بایستی در اندازه‌های 44 در 44 پیکسل باشند تا کاربر بتواند به سهولت لمسشان کند. ایمیل‌های ارسالی نیز باید به راحتی در صندوق ورودی تلفن همراه به نمایش گذاشته شوند و از لحاظ فیلد حداکثر 23 کاراکتر و از لحاظ موضوع با 38 کاراکتر تنظیم شده باشند.

در پایان نبایستی از صفحات هدف غافل شد. چنانچه که ایمیل‌های ارسالی برای موبایل طراحی شده باشند. در صورتی که صفحات وبسایت برای موبایل بهینه نشده باشد بازدیدکننده خسته می‌شود و در نهایت وبسایت را ترک خواهد کرد.

در بازاریابی موبایلی صفحه هدف ویژه‌ای را از طریق ایمیل می‌سازند و مخاطبان توسط لینک‌های مربوطه در ایمیل به صفحات خاصی هدایت می‌شوند. در این حالت می‌توان به صورت تقریبی تعداد بازدیدکنندگان موفق موبایل را پیدا کرد.

برای طراحی صفحات هدف باید توجه داشته باشید که مخاطبان از انگشتان خود به جای موس استفاده می‌کنند به همین دلیل با استفاده از دکمه‌های موجود در صفحه بایستی بتوانید به راحتی آن‌ها را لمس کنید. هر چه تعداد فیلدها کمتر باشد خوب است. صفحات به شکل عمودی بهتر دیده می‌شوند تا به شکل افقی.

استفاده از SMS و MMS در بازاریابی موبایلی

از پرقدرت‌ترین شبکه‌ها در بازاریابی موبایلی می‌توان به SMS و MMS اشاره کرد. در این شبکه‌ها پیام‌های تبلیغاتی مستقیماً در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد. این نوع بازاریابی نسبت به بازاریابی ایمیلی به این شکل که در طولانی مدت می‌توانید پیام‌های کمتری را دریافت نمایید. مطابق با بررسی‌های انجام شده پیام‌های متنی ارسال شده توسط اس ام اس یا پیام کوتاه  8 برابر بیشتر در جلب توجه و جذب مخاطبین تأثیر می‌گذارند.

در آمریکا تقریباً 50 درصد مشتریان خریدهای خود را مطابق با بازاریابی SMS انجام می‌دهند. فرستادن پیام کوتاه نوعی بازاریابی مستقیم است که در آن یک ارتباط بی‌واسطه توسط موبایل با مخاطب ایجاد می‌شود؛ به همین علت بایستی توجهاتی در اجرای آن در نظر بگیرید.

خوب است پیام‌های متنی را کمتر از 160 کاراکتر تنظیم کنید، جملات استفاده شده کاملا روشن و شفاف باشند و متن پیام محترمانه باشد. همچنین فرستنده پیام برای مخاطب مشخص شده باشد. CTA یا فراخوان مخاطب باید با مهارت ویژه‌ای در متن پیام گنجانده شود.

استفاده از اپلیکیشن‌های تلفن همراه

اپلیکیشن‌های موبایل از ابزارهای پرکاربردی هستند که می‌تواند اهداف شما را گسترش دهند از گسترش تولید و جذب مشتری گرفته تا تجارت الکترونیک. از آنجایی که اپلیکیشن‌های تلفن همراه عملکرد خوبی در بازاریابی داشته باشند باید مراحل مختلفی را طی کنند. از طراحی و اجرا آن گرفته تا توسعه و پیشرفت آن می‌توانند عملکرد مؤثری در بازاریابی ایفا کنند. تمامی مراحل باید با نظارت دقیق انجام شود از طراحی، اجرا تا توسعه آنکه بزرگ‌ترین دغدغه در مورد اپلیکیشن‌های تلفن همراه است.

پوش نوتیفیکیشن

پوش نوتیفیکیشن به یک سری از پیام‌هایی گفته می‌شود که توسط اپلیکیشن برای کاربران ارسال می‌شود. پیام‌ها در صفحات موبایل نمایش داده می‌شوند که کاملا برای کاربران قابل مشاهده هستند و نیازی به حضور در محیط اپلیکیشن یا حتی باز بودن آن نخواهد داشت.

برای دریافت این دست از نوتیفیکیشن‌ها بایستی تنها یک اپلیکیشن دانلود کنید، سپس با رضایت خود را برای دریافت آن اعلام نماید.

در اغلب موارد کاربران کاملا موافق دریافت پوش هستند. یادآوری‌ها و پیام‌های به روز رسانی و فراخوان‌ها برای رخ دادن هدفی خاص از انواع پوش نوتیفیکیشن‌ها است. برای ارسال پیام‌های شخصی نیز از این شبکه‌ها استفاده می‌شود مانند تبریک روز تولید و غیره که بر اساس اطلاعات شخصی کاربر تنظیم می‌شود.

نتیجه‌گیری

در واقع می‌توان گفت که استراتژی بازاریابی موبایلی یک تلاش یک سویه نیست بلکه مجموعه‌ای از کلیه کمپین‌های طولانی مدت و کوتاه مدت بازاریابی است که باعث بهتر شدن آن‌ها می‌شود.

برای دسترسی به مخاطبین هدف از هر طبقه با هر سلیقه بایستی به تمامی کانال‌ها نوعی فرصت دید از سئوی سایت تا محتوای با کیفیت گرفته تا ایمیل و بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی همچنین بهینه‌سازی وبسایت و سایر اپلیکیشن‌های دیگر کمک بگیریم از این طریق می‌توان توجه مخاطبین را به سمت خود جلب کرد. استراتژی بازاریابی برای موبایل از ضروری‌ترین نیازهای هر برند و مجموعه‌ای است که می‌تواند در حوزه رقابت کسب‌وکار پیشرو باشد.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.