4 اشتباه بزرگ در بازاریابی بینالمللی
4 اشتباه بزرگ در بازاریابی بینالمللی با توجه به شناخت برای رسیدن به موفقیت و پیشرفت در طول فرایند دیجیتال مارکتینگ بینالمللی بسیار حائز اهمیت است. بازاریابی بینالمللی استراتژی است که شرکتهای تولیدکننده محصولات، خدمات، هدفهای خود را در بازار کشورهای برون مرزی اختصاص میدهند. سایر کشورها نیز برای بقا و ماندن در این حوزه تجارت بینالمللی باید درصدد جهانی شدن تجارت خود باشند.
در حال حاضر با کمک وسایل ارتباط جمعی و اینترنت به علت تسریع در حمل و نقل، آسانتر شدن ورد و خروج سرمایهها باعث شده است تا محصولات تولید شده در یک کشور به علت مزیتهای ویژگیهای منحصر به فرد نسبت به سایر کشورهای دیگر مورد استقبال قرار گیرد و باعث شود در مارکتینگ مطلوب و سودآوری ایجاد شود.
اشتباهات رایج در بازاریابی بینالمللی
بازاریابی بینالمللی علاوه بر مزیتهایی که دارد؛ اما اهداف بزرگ مهمی دارد که با دقت و توجه و یک برنامه ریزی دقیق میتوان مانع تمامی اشتباهات بزرگ در این حوزه را گرفت؛ زیرا شکست در بازاریابی بینالمللی احتمال اینکه برند شما برای همیشه از بازار خارج شود و آن را بیاعتبار کند بسیار زیاد است.
- عدم توجه به نوع زبان
- تغییرات بزرگ و ناگهانی در ویژگیهای محصول
- عدم وفاداری نسبت به وعدهها در بازاریابی بینالمللی
- بزرگنمایی و اغراق در معرفی محصولات
1. عدم توجه به نوع زبان
یکی از اشتباه بزرگ در بازاریابی بینالمللی، عدم توجه به نوع زبان بر اساس ویژگیهای فرهنگی و جغرافیایی میباشد. برای اینکه این موضوع را بیشتر متوجه شوید مثالی میزنم. کمپین پپسی در کشور چین، تبلیغات این محصول در آمریکای شمالی مورد استقبال و حمایت زیادی از مردم قرار گرفت. این کمپین تلاش کرد تا در سایر کشورهای دیگر تبلیغ کند به همین دلیل چین که یکی از کشورهای پرجمعیت در جهان بود را برای تبلیغ این محصول در نظر گرفت و به سرعت اقدامات لازم برای تبلیغات این محصول را شروع کرد.
برخلاف انتظار همه این نوع بازاریابی در کشور چین با شکست مواجه شد و طرف دیگر توسط شبکههای اجتماعی مورد تمسخر واقع شد. علت شکست این کمپین تبلیغاتی در چین ترجمه اشتباه شعار تبلیغاتی بود.
این اشتباه باعث شد تا این مارکتینگ در کشورهای دیگر هم شکست بخورد؛ لذا باید توجه داشت که صرفا بازاریابی در کشوری تضمین کننده موفقیت آن در سایر کشورهای دیگر نخواهد بود به همین دلیل نکته بسیار مهمی که تمامی بازاریابان در این عرصه باید دقت کنند این است که با توجه به شرایط موقعیتی، زبانی، فرهنگی هر کشوری باید مارکتینگ همان کشور انجام شود تا بتوان به نتیجه مورد نظر دست یافت.
2. تغییرات بزرگ و ناگهانی در ویژگیهای محصول
چنانچه که یک کالایی در قالب خاصی با طعم متفاوت مورد استقبال و توجه مردم قرار گرفت به این معنا است که این ویژگیها برای تمامی افراد خوشایند و مطلوب خواهد بود و تمامی افراد خواهان به دست آوردن آن هستند.
در سال ۱۹۸۵ شرکت کوکاکولا تصمیم گرفت که طعم و مزه محصولات خود را با تغییر ترکیب سری آن تغییراتی دهد تا خوش طعمتر شود، اما این اقدام باعث عصبانی شدن مصرف کنندگان این محصول شد و مردم خواستار برگشت طعم اولیه کوکاکولا شدند؛ زیرا طعم و مزه همیشگی برای آنها لذت بخش بود. به همین دلیل شرکت کوکاکولا مجبور شد که تمامی خط تولیدات خود را با همان طعم همیشگی راه اندازی کند با توجه به اینکه این اقدام او ضررهایی هم در پی داشت؛ به همین دلیل در صورتی که سطح بینالمللی محصولی با ویژگیهای مورد قبول در اختیار داشته باشد نبایستی تغییراتی در محصولات معروف خود بزند و ویژگیهای آن را تغییر دهد. عدم وفاداری نسبت به وعدههای مارکتینگ بینالمللی
3. عدم وفاداری نسبت به وعدهها در بازاریابی بینالمللی
وفادار و متعهد بودن به تمامی وعدههایی که در کمپین تبلیغاتی داده میشود نگاه مخاطبان را نسبت به محصولات و خدمات شما شکل میدهد که این امر حیاتی است. به همین دلیل نبایستی در بازاریابی از شعارها و وعدههای تبلیغاتی استفاده کنید که تحقق بخشیدن به آنها از توانا شما خارج است.
به عنوان مثال یک رستورانهای زنجیرهای مک دونالد برای بازیهای المپیک خود اقدام به راه اندازی کمپینهای تبلیغاتی گستردهای زدهاند که در تاریخ مارکتینگ میتوان گفت بیسابقه است. به این نحو که در مارکتینگ شعار میدهد که اگر آمریکا در بازیهای المپیک برنده میدان شود شما هم برنده خواهید شد بستگی به مدلهایی دارد که این کشور در این رقابتها کسب خواهد کرد. هر مدل طلا یک غذای مجانی، مدل نقره سیب زمینی مجانی و مدل برنز نوشابه کوکاکولای مجانی هدیه داده میشود.
در این بازه زمانی بازیهای المپیک ورزشکاران آمریکایی موفق شدند ۱۷۴ مدل طلا، نقره و برنز کسب کنند؛ اما این رستوران نتوانست این همه غذایی که شعار داده بود را برای مردم فراهم کند. این مسئله برای شرکت بزرگی مثل مک دونالد که شرکت جهانی بود بسیار گران تمام شد.
4. بزرگنمایی و اغراق در معرفی محصولات
یک اشتباه بزرگ در بازاریابی بینالمللی، بزرگنمایی و اغراق کردن در معرفی محصولات است. به خاطر داشته باشید که شما نباید به هیچ عنوان در مارکتینگ بینالمللی به ویژگیهایی که محصول مورد نظر شما ندارد بپردازید تنها کاری که باید انجام دهید این است که بدون بزرگ نمایی و کاملا واضح و شفاف ویژگیها و خصوصیات واقعی محصول خود را شرح دهید؛ چرا که صداقت و شفافیت در تبلیغات، معرف محصول شما خواهد بود.
برای مثال شرکت هوندا با تولید باطریهای هوشمند به دلیل داشتن ویژگیهای منحصر به فرد برای آسانتر کردن زندگی مردم این محصول را وارد بازار کرد. به همین دلیل در ابتدای امر منحصر به فرد جلوه کرد. در مرحله بعدی شرکت شروع به احداث تبلیغات در زمینه این رباط کرد؛ لذا این کمپین تبلیغاتی به علت داشتن اغراق زیادی که در مارکتینگ انجام داد وعدم برخورداری رباط در مورد برخی از ویژگیهای تبلیغ شده، در بازاریابی بینالمللی مربوط به خود با شکستهایی مواجه شد.
نقش بازاریابی بینالمللی
اکنون همه کشورها به نحوی با یکدیگر در ارتباط هستند و هیچ کشوری جدا از کشور دیگری نیست. اقتصاد کشورها تاثیر نسبی بر روی سبک زندگی و منافع اقتصادی و تکنولوژی مردم یک کشور میگذارد. این مسئله موجب شده است تا جریان پیچیدهای از سرمایه، فناوری و خدمات کالاها با هم مرتبط شوند.
معمولا کشورها از طریق مبادلات بینالمللی با افزایش سطح تولیدات خود سود زیادی را کسب میکنند. در بازاریابی بینالمللی کشورها با استفاده از واردات میتوانند کالاهایی را که امکان تولیدشان را ندارند به دست آورند سپس از طریق صادرات بینالمللی محصولات مازاد بر مصرف خود را تولید کنند و به سایر کشورهای دیگر به فروش برسانند.
چنانچه امکان دارد که بتوانند انواع محصولات را تولید کنند؛ لذا امکان تولید محصولات با قیمت مساوری را نخواهند داشت به همین دلیل در نخستین گام مبادلات بینالمللی همان اختلاف قیمت محصولات و خدمات در کشورهای مختلف میباشد.
اهداف اصلی و مهم بازاریابی بینالمللی
به صورت کلی میتوان اهداف اصلی و مهم بازاریابی بینالمللی را به این صورت مطرح کرد:
- حفظ تجارت آزاد و منصفانه
- اطمینان یافتن از مدیریت پایدار منابع در سطح بینالمللی
- کمک به افزایش و تبادل فرهنگی و اجتماعی در میان ملل مختلف
- انجام واردات و صادرات در سطح جهانی و توزیع سود در بین کشورهای شرکت کننده
- تلاش برای به دست آوردن تمامی کشورها برای تجارت و تقویت تجارت آزد در سطح جهانی
- ادغام اقتصا کشورهای مختلف برای افزایش جهانیسازی
- کمک به کشورهای توسعه یافته و پیشرفته و دعوت از آنها به بازارهای بینالمللی برای اقتصاد و توسعه روزافزون
- برداشتن شکافهای بین کشورهای توسعه یافته و کشورهای درحال توسعه
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.