با 5 مدل بازاریابی بین‌المللی آشنا شوید

با 5 مدل بازاریابی بین‌المللی آشنا شوید

با 5 مدل بازاریابی بین‌المللی می‌تواند فروش و سود خود را در خارج از مرزهای کشور افزایش داد و به رشد و ترقی رسید. بازاریابی بین‌المللی، یک نوع کسب‌وکاری است که فعالیت‌های بازاریابی را بیشتر از یک کشور انجام می‌دهد این نوع بازاریابی بیشتر به عنوان بازاریابی جهانی نامیده می‌شود.

انواع بازاریابی بین‌المللی

  1. صدور مجوز
  2. سرمایه‌گذاری مشترک
  3. صادرات و واردات
  4. ایجاد نمایندگی
  5. سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی

1. 5 مدل بازاریابی بین‌المللی، صدور مجوز

یکی از 5 مدل بازاریابی بین‌المللی، صدور مجوز است که یکی از راه‌های گسترش و توسعه تجارت در سطح بین‌المللی است. صدور مجوز به منظور توافق بین یک بنگاه با یک بنگاه دیگر است که در طول این فرایند شرکت اصلی به یک فرد دیگر این امکان را می‌دهد تا از مالکیت معنوی خود از قبیل نام تجاری، فناوری، حق ثبت اختراع، علائم تجاری و حق کپی و غیره برای مدت زمان خاصی استفاده کند. با گرفتن مجوز در ازای دریافت مزایا یا بخشی از سود شرکتی که از مجوز استفاده کرده است.

2. سرمایه‌گذاری مشترک

یک نوع استراتژیک، سرمایه‌گذاری مشترک است. همکاری بین شرکت‌ها این امکان را ایجاد می‌کند تا هزینه تولید، توسعه و شبکه‌های فروش را به اشتراک بگذارند. در واقع این نوع منابع از طریق مزیت‌های متقابل شرکت‌ها در موقعیت‌های برد-برد قرار می‌دهد. به عنوان نمونه موتورولا و توشیبا برای پیشرفت و گسترش فرآیندهای تولید برای ریزپردازنده‌ها یک همکاری استراتژیک و مهمی را با یک شرکت الکترونیکی شروع کردند.

3. 5 مدل بازاریابی بین‌المللی، صادرات و واردات

در واقع واردات به محصولات یا خدماتی گفته می‌شود که از کشور دیگری به کشور ارسال می‌شود. منظور از صادرات کالا و خدماتی هستند که یک کشور تولید می‌کند و کشور دیگر آن را وارد بازار می‌کند.

بازاریابی بین‌امللی

صادرات و واردات مهم‌ترین و کلیدی‌ترین بخش از بازاریابی بین‌المللی هستند. برای نخستین بار زمانی که کسب‌وکاری تصمیم می‌گیرد که در خارج از کشور تجارت خود را گسترش دهد؛ به این دلیل که ساده‌ترین و راحت‌ترین روش برای ورود به بازار با سرمایه اندک، سرمایه‌گذاری بین‌المللی است.

4. ایجاد نمایندگی

بسیاری از برندهای معتبر و معروف دنیا بعد از شناسایی بازار هدف بین‌المللی خود، با توجه به ایجاد نمایندگی در این کشورها اقدام می‌کنند. مانند مک‌دونالد بعد از بررسی و تحقیق بر روی این موضوع که کدام کشورها علاقه‌مند به غذاهای این رستوران زنجیره‌ای هستند، تلاش کرد تا در بیشتر کشورها نمایندگی بگیرد. نمایندگی‌هایی که برخی از آن‌ها سودی فراتر از فروش همان محصول در کشور مادر بود. با راه‌اندازی شعب و نمایندگی‌های مختلف در کشورهای گوناگون موفق شد که در این بازار پیشرفت کند که این نکته مهم‌ترین و اساسی‌ترین بخش‌های بازاریابی بین‌المللی می‌باشد.

5. سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی

یکی از ۵ مدل بازاریابی بین‌المللی، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی است. در واقع سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی یک سرمایه‌گذاری فیزیکی از سوی یک شرکت خارجی در کشور دیگری است مثل ورود به فرایندهای ساختمانی و راه‌سازی یک کشور.

یکی از بارزترین نمونه‌های سرمایه‌گذاری‌ها، سرمایه‌گذاری آلمانی‌ها در دو دهه اخیر در کشور ترکیه است که باعث رشد و پیشرفت‌های چشمگیری در این کشور شد که در جذب توریست بسیار تأثیرگذار بود. کشورهای میزبان با معرفی محصولات جدید خود خدمات و تکنولوژی‌ها همچنین مهارت‌های مدیریتی از مزیت‌هایی برخوردار می‌شوند. با استفاده از اصلاحات تدریجی سیاست داخلی کشور به تقویت اوضاع اقتصادی کمک‌های شایانی می‌کند.

در ادامه قصد داریم شما را با سطوح مختلف بازاریابی بین‌المللی آشنا کنیم.

سطوح مختلف بازاریابی بین‌المللی

  • بازاریابی صادرات
  • بازاریابی چند منطقه‌ای
  • بازاریابی چند ملیتی
  • بازاریابی جهانی
  • بازاریابی صادرات

بازاریابی صادرات به تمامی فعالیت‌هایی که یک شرکت در حین صدور محصولاتش به یک کشور خارجی دیگر است گفته می‌شود. در این نوع فعالیت محصول از یک کشور به کشور دیگری منتقل می‌شود.

مهم‌ترین چالش بازاریابی صادرات از جمله انتخاب بازارها یا کشورهای مناسب است که توسط تحقیقات بازاریابی، تصمیم‌گیری در خصوص تغییرات مورد نیاز محصولات به شکلی که برای بازارهای خارجی مناسب باشد و مناسب‌ترین انتخاب برای شبکه‌های صادراتی می‌باشد.

  • بازاریابی چند منطقه‌ای

به علت پیشگیری از هزینه‌هایی که در اثر طراحی یک برنامه بازاریابی خاص برای یک کشور خاصی ایجاد می‌شود، شرکت‌ها شروع به تکامل یا ایجاد روش‌هایی کردند تا مناطق وسیع‌تری را در بر بگیرد. این نوع نگرش تحت تأثیر اتلاف‌های مختلف اقتصادی ایجاد شد. از قبیل اتحادیه اروپا.

  • بازاریابی چند ملیتی

برای رشد و ترقی شرکت‌های چند ملیتی، بازارهای چند ملیتی تشکیل شدند. از مهم‌ترین ویژگی‌های این شرکت‌ها داشتن دارایی‌های فراوان در کشورهای خارجی است به گونه‌ای که در این کشورها یا بازارها عمل می‌کنند که گمان کنید که بازار داخلی و وطنی است. در واقع یک شرکت چند ملیتی شامل چندین روش بازاریابی است که هر یک مخصوص بازار خاصی طراحی شده‌اند.

انواع بازاریابی بین‌المللی

مهم‌ترین چالش این شرکت‌ها، استراتژی بازاریابی خاص است که برای یک کشور خاصی طراحی و اجرا می‌شود که موجب محلی شدن شرکت‌های چند ملیتی با یک برنامه متفاوت بازاریابی می‌باشد.

  • بازاریابی جهانی

بازاریابی جهانی آخرین مرحله تکامل بازاریابی بین‌المللی است. در بازاریابی جهانی یک شرکت هماهنگ، ادغام و کنترل مجموعه‌ای از فعالیت‌های بازاریابی را به شکل یک تلاش جهانی بر عهده دارد. هدف نهایی این شرکت بزرگ بین‌المللی از بازاریابی جهانی دستیابی به هم افزایی در فعالیت‌های گسترده بازاریابی است.

مهم‌ترین مشکل مدیریت در این موضوع این است که بتوانید استراتژی‌های بازاریابی را به گونه‌ای طراحی کنید که در بازارهای مختلف عملکرد مطلوب‌تری داشته باشید. در حقیقت فلسفه بازاریابی جهانی از دو عامل اصلی و مهم سرچشمه می‌گیرد. اولین عامل محیط، بازارها و خواسته‌های مشتریان به صورت فزاینده‌ای مشابه یکدیگر هستند. مهم‌ترین عامل با انجام سرمایه‌گذاری‌های عظیم شرکت‌های بزرگ بین‌المللی در حوزه تکنولوژی، توزیع و غیره صورت می‌گیرد. با توجه به شرایط و موقعیت‌های فوق مجبور به افزایش پوشش‌های بازار شود تا سود حاصل از آن بتواند پاسخگوی سرمایه‌گذاری‌ها باشد.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.