9 نکته برای نوشتن گزارش بازاریابی

9 نکته برای نوشتن گزارش بازاریابی

9 نکته برای نوشتن گزارش بازاریابی در کسب و کارتان می‌تواند درآمد شما را افزایش دهد. برای موفقیت در تجارت بسیار مهم و ضروری است که چطور عملکرد طرح‌های بازاریابی‌تان را مورد ارزیابی قرار دهید. احتمالا تلاش‌های بسیاری در زمینه بازاریابی‌تان می‌بایستی توجه مشتریان احتمالی آتی را جلب نماید.

در واقع درصدی از مشتریان احتمالی و بالقوه باید به مشتریان بالفعل تبدیل شوند. شما به راحتی می‌توانید برای سوال کردن از مشتریان خود درمورد تاثیر پیام بازاریابی خود یک تحقیق بازاری انجام دهید.

معمولا سازمان‌ها نتایج تحقیق‌شان را در قالب یک گزارش بازاریابی به صورت خلاصه ارائه می‌کنند تا از نتایج گزارش برای پیشرفت کردن در تجارت خود استفاده کنند.

نکات مهم برای نوشتن گزارش بازاریابی

  1. دلیل اینکه باید تحقیق بازاریابی انجام دهید را در نظر بگیرید و یک گزارش تهیه کنید.
  2. مشتریان خود را مشخص کنید.
  3. ارزیابی مشکلات مشتریان
  4. با استفاده از جزییات دقیق ارتباط بین راهکار را با مشکل مشتریان نشان دهید.
  5. تعیین کنید که محصولات‌تان در راستای حل مشکلات مشتری چگونه عمل می‌کند.
  6. شناسایی نقاط مثبت رقبای خود
  7. بررسی نحوه بازاریابی محصولات‌تان
  8. ارزیابی اثربخش بازاریابی‌تان
  9. خلاصه کردن یافته‌های‌تان در گزارش بازاریابی

1. دلیل اینکه باید تحقیق بازاریابی انجام دهید را در نظر بگیرید و یک گزارش تهیه کنید.

چه نوع اطلاعات و داده‌هایی برای شما اهمیت دارد؟ بعد از تنظیم کردن گزارش بازاریابی با آنچه که کار خواهید کرد. این فرایند نیاز به سرمایه‌گذاری زمان و هزینه دارد. اطمینان حاصل کنید که برای استفاده از داده‌هایی که جمع آوری می‌کنید یک طرح روشن و واضح وجود دارد.

تحقیقات بازار فرایند ارزشیابی شیوه عملکرد تلاش‌های بازاریابی‌تان هستند.

2. مشتریان خود را مشخص کنید، 9 نکته برای نوشتن گزارش بازاریابی

قبل از اینکه بتوانید نیاز یا مشکل مشتری را متوجه شوید. بایستی هدف یا مشتریان خود را شناسایی کنید. مخاطب هدف را می‌توان براساس گروه سنی، جنس، شغل، مجموعه علایق خاص یا سایر ویژگی‌های دیگر مورد بررسی قرار دهید که تصور می‌کنید که موجب خواهد شد تا یک مشتری از شما خرید کند.

نوشتن گزارش بازاریابی

این افراد به احتمال زیاد از محصولات شما خرید خواهند کرد و کسانی هستند که شما آن‌ها را پرزنت خواهید کرد.

3. ارزیابی مشکلات مشتریان

9 نکته برای نوشتن گزارش بازاریابی، ارزیابی مشکلات مشتریان است. مشتریان برای رفع این مشکلات محصولاتی را خریداری می‌کنند. مشتریان تنها زمانی خرید می‌کنند که احساس می‌کنند رفع مشکل ضروری و الزامی است.

4. با استفاده از جزییات دقیق ارتباط بین راهکار را با مشکل مشتریان نشان دهید.

درباره اینکه چگونه به مشکل مشتریان واکنش نشان می‌دهید فکر کنید. چرا این مشکل را با این روش حل کردید؟ چگونه در مورد این مشکل فکر می‌کنید؟ محصول یا راهکار شما دقیقا چیست؟

برای از بین بردن چنین مشکلاتی می‌توانید شارژ باتری موبایل تولید کنید که مشتریان در هر زمانی بتوانند از آن استفاده کنند بدون اینکه تلفنش به دلیل کمبود شارژ خاموش شود.

5. تعیین کنید که محصولات‌تان در راستای حل مشکلات مشتری چگونه عمل می‌کند.

با شناسایی اینکه مشکلات محصولات شما آیا تاثیرات کم یا زیادی برجا خواهد گذاشت یا خیر. زمان مناسبی برای رفع این مشکل است که در اولویت است یا نه. در صورتی که فروش همچنان پایین بود این عامل می‌تواند نشان از این نکته باشد که راهکارتان ضروری یا مورد نیاز است.

به عنوان مثال در یک بازده زمانی مشتریان زیادی از محصولات شما خرید می‌کنند همچنین با قرار دادن یک هدیه همراه با محصول این باور در ذهن مشتریان ایجاد می‌شود که محصولات شما نسبت به محصول رقیب متفاوت و بهتر است. شما با این کار برای مشتریان خود ارزش برند ساخته اید.

6. شناسایی نقاط مثبت رقبای خود، 9 نکته برای نوشتن گزارش بازاریابی

مورد بررسی قرار دادن محصولات رقبا و مورد ارزیابی قرار دادن آن‌ها همچنین راهکارهایی که ارائه می‌کنند. به عبارتی مشاهده می‌کنید که محصولات شما چه چیزی را می‌تواند برای مشتریان شما فراهم کند که محصولات رقبای شما نمی‌توانند. چه چیزی موجب خاص و متمایز بودن محصولات شما شده است. هدف شناسایی نقاط مثبت و تمرکز بر مزیت‌های بازاریابی است. در صورتی که این مزیت‌ها و نقاط قوت پایدار باشند به فروش بیشتر و ماندگاری بیشتر مشتریان تبدیل خواهد شد.

7. بررسی نحوه بازاریابی محصولات‌تان

ایده تحقیقات بازاریابی به منظور وضعیت کنونی بازاریابی‌تان و نحوه واکنش مشتریان به آن را درک کنید. مراحلی که اکنون برای بازاریابی محصولات خود استفاده می‌کنید را مورد ارزیابی و تحلیل قرار دهید.

به صورت مداوم پست ها، مقالات و محتوای دیگران را در وبسایت قرار دهید. با اضافه کردن محتوا می‌توانید تعداد بازدید سایت خود را افزایش دهید. محتوای شما درصد رجوع مجدد مشتری برای محتوای جدید را افزایش دهید.

نکات مهم برای نوشتن گزارش بازاریابی

بر روی سایت خود یک دکمه انتخاب برای کاربران در نظر گرفته شده است که زمانی که نیاز به محتوای بیشتری داشته باشند تا برایشان ایمیل شود.

این گروه به صورت هفتگی یک ایمیل از طرف شما با لینک‌های محتوای جدید دریافت می‌کنند.

یک انتخاب تجارت الکترونیک برای مشتریان آماده می‌کنند. مشتریان می‌توانند محصولات خود را به صورت آنلاین خریداری کنند و پس از 2 الی 3 روز کاری دریافت کنند.

اطلاعات مربوط به شبکه‌های فروش شامل آنلاین، تجارت، انواع خرده فروشی‌ها و غیره. با تحقیق کردن در مورد محصولات خود مشخص کنید که هر کدام از این کانال‌ها چگونه عمل می‌کنند.

8. ارزیابی اثربخش بازاریابی‌تان

یکی از 9 نکته برای نوشتن گزارش بازاریابی، ارزیابی اثربخش بازاریابی‌تان است. سوالی که مطرح است این است که آیا بازاریابی در رساندن اطلاعات محصول به مشتریان بالقوه خوب عمل می‌کند؟ در صورتی که از پست‌ها یا مقالات وبلاگ هم استفاده می‌کنید اینکه آیا آن‌ها واقعا خوانده می‌شوند؟ تعیین کنید که آیا تلاش‌های بازاریابی‌تان به ترافیک بیشتر وبسایت شما و تبدیل شدن این ترافیک به فروش منجر خواهد شد یا نه.

خوب است در گزارش بازاریابی خود ایده‌هایی برای روش‌های بازاریابی بازنگری شده در نظر بگیرید.

سهم بازار خود را نسبت به رقبا و روند سهم بازار بیان کنید. آیا سهمی از بازار به دست می‌آورید که آن را از دست بدهید یا سهم خودتان را حفظ می‌کنید؟

9. خلاصه کردن یافته های‌تان در گزارش بازاریابی

نتایج تحقیقات بازاریابی شما لازم است در گزارش بازاریابی نوشته و توضیح داده شود. یک گزارش بازاریابی یک الی دو صفحه‌ای تنظیم کنید.

گزارشی که نوشته می‌شود باید شامل مواردی از قبیل تعریف اندازه بازار، اندازه بازاریابی، رقبا و همچنین برآوردهای سهام بازار باشد.

شما می‌توانید از گزارش بازار برای ایجاد تغییرات در روند بازاریابی خود استفاده کنید. این تغییرات می‌تواند به شما کمک کند تا با پول و زمانی که برای بازاریابی در نظر می‌گیرید کسب و کار خود را رونق ببخشید.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.