انواع روش دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ یکی از آن کلمههایی است که چند سالی است بر روی زبان مردم افتاده است و همزمان تنها صاحبان کسبوکار بلکه بسیاری از بازاریابها هم مفهوم آن را به درستی استفاده نمیکنند. دیجیتال مارکتینگ عبارتی است که استفاده از آن اوایل سال ۲۰۰۰ برای مردم عمومیت پیدا کرد اما مفهوم آن برای مدت زمانی خیلی بیشتر از این حرفا یعنی حدود ۱۰۰ سال وجود داشت.
تاریخچه دیجیتال مارکتینگ
حدود ۱۵ سال بعد از اینکه اولین سیگنالهای رادیویی توسط مارکنی ارسال شد در زمستان ۱۹۱۰ برای اولین بار آوای موسیقی اپرای متروپولیتن از طریق سیگنالهای رادیویی به گوش مردم رسید و همانطور که حدس میزنید این یک اتفاق بسیار هیجانانگیز برای مردم بوده است. مردم با خرید بلیط برای تماشای اجرای بعدی ترغیب میشدند و در همان زمانها بود که دیجیتال مارکتینگ متولد شد. بدون اینکه کوچکترین اثری از تلفنهای همراه هوشمند یا اپلیکیشنها و فیسبوک و شبکههای اجتماعی باشد خیلی زود صاحبان کسبوکار متوجه قدرت بسیار زیاد رادیو شدند و فهمیدند که با استفاده از آن میتوانند فروش و کارایی خودشان را بالا ببرند.
برخلاف چیزی که بیشتر مردم تصور میکنند دیجیتال مارکتینگ مترادف با بازاریابی اینترنتی نیست. دیجیتال مارکتینگ هم میتواند به صورت آنلاین انجام شود و هم به صورت آفلاین.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
به زبان خیلی ساده و بدون اینکه بخواهیم از واژههای پرزرق و برق استفاده کنیم دیجیتال مارکتینگ برقراری ارتباط با مخاطب و مشتریان است با استفاده از ابزارهای الکترونیکی و دیجیتال. از بازاریابی تلویزیونی و تلفنی تا بازاریابی شبکههای اجتماعی در حوزه دیجیتال مارکتینگ قرار میگیرند. در حقیقت از تمامی فعالیتهای بازاریابی که با استفاده از ابزارهای الکترونیکی انجام میشود در واقع زیرمجموعه دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال است. بنابراین دیجیتال مارکتینگ از دههای خیلی قبلتر وجود داشتند و لزوماً کانالهای بازاریابی آنلاین مثل ایمیل مارکتینگ و بازاریابی شبکههای اجتماعی در آنها وجود نداشت.
انواع روش دیجیتال مارکتینگ
انواع روش دیجیتال مارکتینگ عبارت است از:
- بازاریابی آفلاین بهبود یافته
- بازاریابی تلویزیونی
در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.
1. بازاریابی آفلاین بهبود یافته
در شهرهایی که بسیار شلوغ هستند و پر رفتوآمد هستند بیلبوردها هم با یکدیگر از ابزارهای بازاریابی برای جلب توجه مردم رقابت میکنند. بیلبوردهای الکترونیکی و ال ای دیهای تبلیغاتی که بسیار پرنور هستند و پر از رنگ هستند به خوبی میتوانند توجه افراد و عابران را به خود جلب کنند. این روزها با ورود به بازارهای موبایل با دستگاههای روبرو میشوید که تجربه استفاده بیش از خریدار را در اختیار شما قرار میدهند. اگر محصولی که شما میفروشید از دستگاههای الکترونیکی هستند حتماً امکان استفاده پیش از خرید و قرار دادن دموی محصول را در اختیار مشتری قرار بدهید این بخش یک بخش جدا نشدنی از استراتژیهای دیجیتال مارکتینگ خواهد بود.
در گذشته از بازیهای پلیاستیشن نسخههای دمو تهیه میکردند و به صورت محدود در بازار پخش میکردند. این سیدیها که بخش کوچکی از محصول را در فرمت دیجیتال در اختیار خریداران احتمال قرار میدادند به سرعت بین افرادی که بسیار پلیاستیشن بازی میکنند دستبهدست میشد.
2. بازاریابی تلویزیونی
ویدیو یکی از قدرتمندترین و بهترین ابزارهای ارتباط با مخاطبان هدف است. در محتوای ویدیویی علاوه بر صحبت شما میتوانید از لحن و جلوههای بصری و حتی موسیقی استفاده کنید که بتوانید پیام خاصی را به مخاطبان خودتان انتقال دهید.
فراموش نکنید که در انتها بازاریابی چیزی به غیر از ارتباط صحیح با مخاطب نیست. به همین دلیل است که امروزه ویدیو مارکتینگ یا بازاریابی ویدیویی یکی از ابزارهای محبوب دیجیتال مارکتینگ به حساب میآید. به دلیل این که برای عموم افراد برقراری ارتباط با محتوای ویدیویی بسیار سادهتر و جذابتر است.
در بازاریابی برونگرا باید سعی کنیم تا جایی که ممکن است علاوه بر اینکه توجه مخاطبان را جلب کنیم باید برای مخاطبان جذاب نیز باشیم این موضوعی است که غالباً در کپیرایتینگ معنا پیدا میکند. این در حالی است که در بازاریابی درونگرا در کنار استفاده از تواناییهای یک کپیرایت بر تولید محتوای ارزشمند نیز تمرکز میکنیم.
اهمیت دیجیتال مارکتینگ
طبق تحقیقاتی که توسط یک انجمن در آمریکا انجام شد درباره سوانح رانندگی نشان داد که بیشتر از ۹ درصد از رانندگان هنگام تصادف مدام به تلفن همراه خودشان نگاه میکند پس در چنین وضعیتی قطعاً دقت مسافران به آنچه در خیابان وجود دارد خیلی کمتر از این موضوعات است. کافی است شما به کسانی که در تاکسیها، اتوبوس یا مترو با شما همسفر هستند دقت کنیم در این شرایط به صورت متوسط هر فردی ۱۱ ساعت از روز را به کار کردن با وسایل الکترونیکی اختصاص میدهد و در این زمان دیده شدن بیلبوردها شانس بسیار کمی دارند. در چنین شرایطی با پررنگ شدن نقش اینترنت در روزمره استفاده از ابزارها و بازارهای دیجیتالی روز به روز اهمیت بیشتری پیدا میکند.
فعالیتهای بازاریابی در حوزه دیجیتال را میتوان به دو دسته کلی یعنی آنلاین و آفلاین تقسیم کرد. بازاریابی آنلاین هفت لایه عمومی دارد که در نوشتههای قبلی در آنها صحبت کردیم. در این مقاله قصد داریم بیشتر به جنبههای آفلاین دیجیتال مارکتینگ تمرکز کنیم.
بازاریابی دیجیتال آفلاین را میتوان به چهار دسته اصلی تقسیم کرد.
دسته اول:
نوعی از بازاریابی آفلاین هستند که با استفاده از ابزارهای دیجیتال کیفیت بهتری پیدا کردند. در این حالت از ابزارهای الکترونیکی برای بهبود تجربه کاربران استفاده میشود.
دسته دوم:
بازاریابی با استفاده از رادیو و تقریباً قدیمیترین شکل دیجیتال مارکتینگ است.
دسته سوم:
همچنین بازاریابی تلویزیونی هنوز هم یکی از بهترین روشهای بازاریابی به شمار میآید.
دسته چهارم:
بازاریابی تلفنی که عموماً آن را تماس سرد میشناسند. از نگاه دیگر بازاریابی دیجیتال را نیز میتوان به دو بخش درونگرا و برونگرا نیز تقسیم کرد.
بازاریابی درون گرا غالباً در بستر اینترنت اتفاق میافتد و در آن بازاریابها با تولید محتوا سعی میکنند که مخاطبان خودشان را به وبسایتها یا دیگر بسترهای آنلاین خود بکشاند. بهترین مثال از این نوع بازاریابی تولید محتوا در وبلاگ و تمرکز بر کانال سئو است.
در بازاریابی برون گرا یک پیام تبلیغاتی را بدون در نظر گرفتن علاقه یا عدم علاقه مرتبط یا حتی نامرتبط بودن پیام به مخاطب در دید آنها قرار میدهیم. در این حالت سعی میکنیم که تا جایی که ممکن است در دید مخاطب قرار بگیریم و با این کار میتوانیم که توجه بیشتری از افراد را به خود اختصاص دهیم. برای مثال تبلیغات بنری رستورانها در وبسایتها خبری که از سراسر کشور بازدیدکننده دارد نوعی از بازاریابی برونگرا است.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.