تفاوت دیجیتال مارکتینگ و آنلاین مارکتینگ

آنلاین مارکتینگ

دو اصطلاح رایج و پرکاربرد که در کسب و کارهای مجازی امروزه بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد به نام دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی اینترنتی است. تفاوت‌هایی که در مورد هر کدام از این اصطلاحات ممکن است بدانید حاکی از آن است این دو عبارت برای فرم دان به روش‌های بازاریابی و تبلیغات کمک می‌کند و با استفاده از آن شما می‌توانید استراتژی‌های فعلی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید و با بسته بندی کردن فعالیت‌های‌تان در حوزه بازاریابی و تبلیغات به نتایج بهتری دست یابید.

تعریف دیجیتال مارکتینگ

اصطلاح دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال که بسیار گسترده است به مجموعه‌ای از فرایندهای بازاریابی گفته می‌شود که ظرفیت‌های دیجیتال موجود را برای افزایش دادن یک محصول یا خدمات و همچنین با ایجاد یک برند دیجیتال در بر می‌گیرد. در این حوزه شما خود را تنها محدود به اینترنت نمی‌کنید به این صورت بازاریابی دیجیتال می‌تواند مانند یک چتر عمل کند که در آن می‌توانید کلیه استراتژی‌های بازاریابی را در زیر مجموعه خود پوشش دهد.

در حقیقت بازاریابی دیجیتال برای موفقیت در بازاریابی سنتی و انتقال از تبلیغات کاغذی و روزنامه‌ای به شبکه‌های فیس بوک و تبلیغات کلیکی به دست آمده است. تا هنگامی که فناوری در حال پیشرفت و توسعه است بازاریابی دیجیتال نیز رشد و گسترش یافته و خواهد یافت و هر چیزی که مبنی بر دیجیتال باشد نیز می‌تواند بازاریابی دیجیتال شمرد.

عواملی که بازاریابی دیجیتال را ایجاد می‌کنند عبارت است از:

  • وب‌سایت‌ها
  • تبلیغات بنری
  • پیام کوتاه
  • شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های اجتماعی
  • بازاریابی موبایلی
  • موتورهای جستجو
  • بازاریابی ایمیلی
  • تلویزیون اینترنتی
  • تلویزیون‌های تبلیغاتی شهری
  • پرداخت هزینه‌های تبلیغات کلیکی

و هر موردی که بر مبنای دیجیتال است.

دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی اینترنتی

بازاریابی اینترنتی چیست؟

بازاریابی آنلاین یا اینترنتی زیر مجموعه‌ای از بازاریابی دیجیتال است. چون بیشتر فعالیت‌های بازاریابی دیجیتال در مرزهای بازاریابی اینترنتی قرار دارد. از ویژگی‌های اصلی بازاریابی‌های آنلاین نیاز آن به متصل شدن به اینترنت زنده است. بر همین اساس استفاده از تبلیغات کلیکی یک نمونه بازاریابی آنلاین یا اینترنتی محسوب می‌شود. برای نمونه اگر در وب‌سایت‌تان خدمات و کالاهای خود را در پاپ آپ اجرا می‌کنید چنانچه که این کار به صورت تصویر یا متن باشد می‌توانید از این طریق یعنی بازاریابی آنلاین بهره بگیرید.

این نوع بازاریابی مثل بازاریابی دیجیتال موجب افزایش فناوری می‌شود که با گذشت زمان به صورت تصاعدی بهتر شده است و رقابت در آن نیز دشوارتر و پیچیده‌تر از گذشته شده است. به نحوی که برای یک شخص تازه وارد، از اصطلاحات و واژگانی استفاده می‌شود که اندکی پیچیده و نامفهوم است و پیش از ورد به این نوع فعالیت بهتر است مهارت و دانش لازم و کافی را کسب نمایید. با استفاده از بازاریابی آنلاین می‌توانید از کلیه روش‌های بازاریابی موجود در بازاریابی دیجیتال استفاده کنید. این نمونه یکی از بهترین روش‌های بازاریابی اینترنتی است که بسیاری از افراد با هم به رقابت می‌پردازنند که به آن بهینه سازی وب‌سایت گفته می‌شود.

تفاوت دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی اینترنتی چیست؟

به بیان ساده‌تر می‌تواند گفت که بازاریابی دیجیتال مارکتینگ نظیر استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود در دستگاه‌های دیجیتالی مانند تلفن همراه، تلویزیون، رادیو و بیلبورد و سایر وسایل دیگر می‌باشد که سیستم‌های عامل، رسانه‌های اجتماعی صرف نظر از اینکه آن‌ها آنلاین هستند یا آفلاین می‌شود. چنانچه که بازاریابی دیجیتال یا آنلاین تحت تاثیر روش‌های بازاریابی و تبلیغات است که به صورت آنلاین به اینترنت وصل می‌شوند.

برای نمونه می‌توان هنگامی که شما یک برنامه یا تبلیغ ویدیویی را توسط اینترنت بر روی تلفن همراه خود دانلود می‌کنید. در قسمت تبلیغات و دانلود که توسط اینترنت انجام می‌گیرد. با توجه به این مسئله زمانی که شما آن ویدیوها را توسط گوشی همراه خود مشاهده می‌کنید یا به دوستان و آشنایان‌تان نشان می‌دهید برنامه به طور کاملاً خودکار از اینترنت کار می‌کند که به این نوع بازاریابی دیجیتال گفته می‌شود.

از دیگر نمونه‌هایی که می‌توان برای بازاریابی دیجیتال بر شمرد این است که با ایجاد یک کمپین پیامکی می‌توانید برای مشتریان و کاربران خود پیام‌های تبلیغاتی ارسال کنید. در حقیقت این یک نوع بازاریابی به حساب می‌آید که می‌توانید با کمک گرفتن از دستگاه‌های ارسال پیامک انبوه و گوشی همراه خود استفاده کنید. بدون در نظر گرفتن اینکه مشتریان به اینترنت متصل هستند یا خیر تبلیغات شما را می‌توانند دریافت کنند.

تکنیک‌های آنلاین مارکتینگ یا دیجیتال مارکتینگ

  • بازاریابی درونگرا
  • بازاریابی ایمیلی
  • بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو
  • بازاریابی محتوا
  • پرداخت نسبت به کلیک
  • بازاریابی به وسیله‌ی شبکه‌های اجتماعی
  • بازاریابی توسط همکاری در فروش

در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

1. بازاریابی درونگرا

در بازاریابی درونگرا به دلیل تولید محتوای مفید و با کیفیت مخاطبان را به سمت خود جلب می‌کند و آن‌ها را درگیر سایت می‌نماید در حقیقت این نخستین برخورد و مراجعه مخاطب با کسب و کار یا برند شما است که از سوی مخاطب شروع می‌شود و در آن هیچ نوع اجباری نیست.

2. بازاریابی ایمیلی

ایمیل مارکتینگ با ارسال ایمیل برای گسترش و توسعه روابط با مشتریان بالقوه یا مشتری فعلی بیان می‌شود. سازمان‌ها از این نوع بازاریابی به عنوان برقرار کردن ارتباط با مخاطبان خود استفاده می‌کنند. در این نوع ایمیل‌ها از تبلیغ محتوا و تخفیف‌ها و رویدادها به منظور کمک گرفتن و ایجاد اعتماد یا آگاهی از برند برای عموم مردم و جذب آن‌ها به سوی وب‌سایت‌شان استفاده می‌کنند.

نمونه‌هایی از ایمیل‌هایی که در یک کمپین بازاریابی ایمیلی برای مخاطبین و مشتری‌ها ارسال می‌شود اعم از:

  • ارسال ایمیل در مناسبت‌ها و اعطای تخفیف به مشتریان وفادار
  • خبرنامه اشتراک وبلاگ
  • ایمیل‌های استقبال از مشتری
  • ایمیل‌های پیگیری از بازدیدکنندگان وب‌سایت که چیزی را بارگیری کرده اند.

3. بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو

به سئو کردن وب‌سایت‌های خود می‌توانید مشتریان هدفمند برای مخاطبان خود داشته باشید. سئو سایت را نمی‌توان با روش‌های دیگری مقایسه کرد. زیرا مشتری و مخاطبی که به سمت کسب و کار و حرفه‌ی شما می‌آید دقیقا به دنبال خدمات و محصولات شخص شما است که ارائه می‌کنید.

4. بازاریابی محتوا

بازاریابی و تولید محتوا که شامل محتوای متنی، تصویری، صوتی، نمودار، اینفوگرافیک و سایر موارد دیگر از روش‌های افزایش ترافیک وبسایت هستند. محتوای خوب و با کیفیت مبتنی بر ترافیک و جذب مشتری به سمت وب‌سایت است.

بازاریابی به وسیله‌ی شبکه‌های اجتماعی

5. بازاریابی ویدیویی

به این نوع بازاریابی ویدیویی یا ویدیو مارکتینگ گفته می‌شود که توسط فیلم برای تبلیغ و معرفی محصول یا خدمات استفاده می‌شود با کمک گرفتن فیلم می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی میزان تعامل مشتری با خدمات و محصولات ارائه شده را ارتقا دهید.

در حال حاضر با استفاده از ویدیوئوها می‌توانید یکی از محبوب‌ترین و پربیننده‌ترین روش‌های بازاریابی را استفاده کنید که بیش از هر کمپین دیگری تعداد تعامل کاربرد با برند  و کسب و کار شما را بالا ببرد. البته با در نظر گرفتن میزان سرعت انتقال نوشته‌ها و پیام‌ها به وسیله‌ی ویدئو که بیشتر از هر روش دیگر تبلیغات است. در مدت زمان کمی می‌توانید حجم کثیری از تبلیغات و اطلاعات را به ذهن و افکار مخاطب منتقل کنید. با کمک گرفتن از ویدئو مارکتینگ، شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، فیسبوک، لینکدین و آپارات، یوتیوب و غیره می‌توانید بستری را ایجاد کنید و آن را به اشتراک و نمایش فیلم‌های تبلیغاتی برسانید.

6. پرداخت نسبت به کلیک

در این تکنیک از بازاریابی که پرداخت نسبت به تعداد کلیک یا ppc است برای هدایت ترافیک وب‌سایت از سوی پرداخت هزینه به ناشران که با هربار کلیک بر روی تبلیغات است. در این نمونه از تبلیغات اینترنتی، بازدیدکنندگان به سمت وب‌سایت، اپلیکیشن تلفن همراه یا سایر رسانه‌های دیگر هدایت می‌شوند و تبلیغ‌دهنده‌گان بر مبنای میزان کلیک‌ها و مراجعه کردن به رسانه‌های خود به نمایش‌دهنده هزینه تبلیغات را پرداخت می‌کند. یکی از رایج‌ترین روش‌های پرداخت به ازای کلیک، تبلیغات گوگل است که در صفحات نتایج گوگل در رتبه بالای نمایش قرار می‌گیرد.

7. بازاریابی به وسیله‌ی شبکه‌های اجتماعی

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی یکی دیگر از مولفه‌ها و استراتژی‌های بازاریابی آنلاین است که در طول سال‌های گذشته توجه زیادی را به سمت خود جلب کرده است. تعداد میلیون‌ها کاربر که به میزان قابل توجهی از وقت خود را در رسانه‌های اجتماعی صرف کرده‌اند این واقعیت را می‌بایستی بازاریابانی که در حوزه دیجیتال مارکتینگ فعالیت می‌کنند کاملاً جدی است همچنین با انجام تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی که به بخشی از کمپین‌های بازاریابی دیجیتالی تبدیل شده است. از طریق ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی می‌توانید محصولات، برند و خدمات را بیشتر به سایر افراد نشان دهید. با توجه به اینکه بیشتر مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی جوان هستند این بازار بسیار گسترده  مناسب برای فروش کالا و خدمات می‌باشد.

8. بازاریابی توسط همکاری در فروش

بازاریابی با استفاده از همکاری در فروش یا پورسانتی که نمونه‌ای از بازاریابی است که از طریق افراد خارج از کسب و کار انجام می‌شود. در این روش به شما پیشنهاد می‌شود که خرید یا معرفی محصول روی وب‌سایت و یا وبلاگ ناشر قرار بگیرد و اگر این تبلیغات باعث فروش محصولات گردد مبلغی از سوی صاحب محصول به ناشر که بازاریابی محصول را انجام داده است پرداخت می‌شود.
در این نوع بازاریابی افراد و مدیران وب‌سایت‌ها با تبلیغات و جذب مشتری همچنین هدایت آن به سوی وب‌سایت خود به آن‌ها خدمات ارائه می‌کنند سود کسب می‌نمایند. این روش به این صورت است که برای سایرین تبلیغ می‌کنند و پورسانتی از سود فروش نیز دریافت می‌کنند.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.