در مورد کسب و کار اینترنتی چه میدانید؟
کسب و کار اینترنتی واژهای است که امروزه گوش ما با آن آشنایی دارد و در موارد زیادی این واژه را با گوش خود شنیدهایم. اما به راستی که این واژه به چه معنا میباشد؟
کسب و کار اینترنتی مفهومی است که بعد از ظهور و بروز اینترنت وارد زبان انسانها شده است و به این معنی میباشد که با استفاده از اینترنت و لوازمی مانند وب و اینترانت و مواردی از این دست بتوانیم، تمام تراکنشهای خود را پیش ببریم و کسب و کار خود را ادامه دهیم.
معمولا در کنار مفهوم کسب و کار اینترنتی، مفهوم تجارت الکترونیک نیز به کار میرود و بسیاری از افراد برای این دو مفهوم، تفاوتی قائل نیستند و در این مورد میتوان به این موضوع اشاره کرد که تفاوتهایی بین این دو واژه وجود دارد و میتوان گفت که کسب و کار اینترنتی، واژهای گستردهتر از تجارت الکترونیک است و واقعیت این است که تجارت الکترونیک به معنای خرید و فروش محصول یا خدمات به صورت آنلاین میباشد و کسب و کار اینترنتی میتواند مفهومی پرورش یافتهتر داشته باشد و فراتر از خرید و فروش محصول و خدماتی میباشد که به صورت آنلاین عرضه میشود، در واقع تجارت الکترونیک، زیر مجموعه و یکی از مواردی است که برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی نیاز است، افزایش فروش تجارت الکترونیک فراتر از مرزها میباشد، به زبانی دیگر کسب و کار اینترنتی بدون تجارت الکترونیک امری بیپایه و اساس میباشد.
مفاهیم حوزه کسب و کار اینترنتی
همانطور که گفته شد، کسب و کار اینترنتی ورای تجارت الکترونیک میباشد و مفاهیم گستردهتری را در بر میگیرد به عنوان مثال در مورد کسب و کارهای اینترنتی میتوان گفت که، این مفهوم، فرآیندهای متفاوتی را در بر میگیرد که شامل مواردی مانند مدیریت روابط مشتری، مدیریت زنجیره تأمین، فرآیند سفارش و دریافت الکترونیکی و مواردی از این دست میباشد که در این مورد میتوان به این نکته اشاره کرد که کسب و کار اینترنتی و تجارت الکترونیک مفاهیمی هستند که به صورت زنجیرهوار به یکدیگر اتصال پیدا کردهاند و محل اتصال آنها نیز اینترنت میباشد.
کسب و کار اینترنتی نیز دارای انواع متفاوتی میباشد که در دو دسته بزرگ تقسیمبندی میشود، این دستهها شامل Pure Play و Brick and Click میباشد که در ادامه در مورد این موارد صحبت میشود.
Pure Play
این دسته از کسب و کار الکترونیک، میتواند برای افرادی که تنها روی یک محصول کار میکنند، کاربرد داشته باشد و در این مورد میتوان به این نکته اشاره کرد که این نوع از کسب و کارها، مدیریتی سادهتر دارند.
Brick and Click
این مفهوم در مورد شرکتهایی به کار میرود که کسب و کار خود را به صورت آفلاین و آنلاین اداره میکنند و در بیشتر این موارد، افرادی دارای این نوع از کسب و کار و تجارت هستند که در ابتدا به صورت فیزیکی به فروش محصولات خود میپردازند و بعد از مدتی به فروش اینترنتی نیز مشغول میگردند که این کار میتواند هر دو نوع مشتری را تحت پوشش قرار دهد، مشتریانی که به صورت فیزیکی خرید میکنند و مشتریانی که به صورت اینترنتی خرید میکنند.
چه تفاوتی بین تجارت الکترونیک و کسب و کار الکترونیکی وجود دارد؟
لازم است با معایب و مزایا تجارت الکترونیک بیشتر آشنا شوید. اشاره کردیم که خرید و فروش با استفاده از اینترنت را، تجارت الکترونیک میگویند اما کسب و کار اینترنتی تفاوتهایی با تجارت الکترونیک دارد و در این مورد میتوان به این موضوع اشاره کرد که اساس کار این افراد نیز با استفاده از اینترنت میتواند روی روال بیفتد.
ویژگیهای کسب و کارهای اینترنتی
کسب و کارهای اینترنتی فرآیند و مفهومی با گسترش بیشتر هستند و در این مورد میتوان گفت که تجارت الکترونیک مفهومی جدا از کسب و کارهای اینترنتی نیست و افراد برای ورود به اینگونه بحثها، باید از پلههای تجارت الکترونیک گذر کنند فروشگاههایی که مکانی برای فروش دارند نیز میتوانند به صورت اینترنتی به فروش مشغول باشند که در این حالت افراد و کسب و کارهای میتوانند تمامی مشتریان خود را پوشش دهند.
تجارت الکترونیک، تنها به تراکنشهای مالی وابسته است و همین موارد را در بر میگیرد اما کسب و کار الکترونیک، بخشهای دیگری را نیز شامل میشود که تراکنشهای مالی یکی از این موارد است.
تجارت الکترونیک برای این که بتواند به زندگی خود ادامه دهد نیاز به اینترنت دارد و اینترنت راه تنفسی برای تجارت الکترونیک میباشد که بتواند زنده بماند و زمانی که اینترنت وجود نداشته باشد، راه تنفسی نیز بسته میشود و به نابودی میانجامد و از روشهای مختلف بازاریابی اینترنتی استفاده میکنند، اما کسب و کارهای اینترنتی به این صورت نیستند آنها برای زنده ماندن میتوانند از اینترانت و اکسترانت نیز استفاده نمایند و از این راه میتوانند اتصال را برقرار نمایند و با دنیای بیرون در ارتباط باشند.
مزایای استفاده از کسب و کارهای اینترنتی
در گذشته بازارهای سنتی وجود داشتند و افرادی که هم صنف بودند نیز در آن بازارهای در یک راسته مغازه داشتند به عنوان مثال کسانی که به فروش پارچه میپرداختند باید در راسته پارچه فروشان حجره خود را باز میکردند و یا افرادی که فرش میفروختند در راسته فرش فروشان قرار داشتند اما امروزه کسب و کارها به این صورت نیستند و شما وارد اینترنت میشوید و صنفها و فروشگاههای متفاوتی را میبینید و در این مورد میتوان به این موضوع اشاره کرد که با استفاده از این کار است که افراد و مشتریان میتوانند از سراسر دنیا به فروشگاههای کوچکشان مراجعه کنند و خریدهای خود را انجام دهند.
در واقع یکی از کارهایی که اینترنت با کسب و کارهای امروزی کرده است، برداشتن مرز بین صنفهای گوناگون میباشد، به صورتی که شما دیدهاید که فردی با هزینههای اندک نیز میتواند فروشگاه مورد نظر خود را ایجاد نماید و از طرف دیگر نیز میتواند با استفاده از این کار برای افرادی که نیاز به محصولات مختلف دارند، این امکان را فراهم کند که در خانه بنشینند و از فروشگاهها دیدن کنند.
برخی از فروشگاههای اینترنتی که امروزه ایجاد شدهاند مانند دیجی کالا صنفهای متفاوتی را در خود جای دادهاند و تنها دستهبندیهای کالای مورد نظر است که میتواند چند کسب و کار در یک حوزه را در یک دسته قرار دهد و افرادی که نیاز به محصولات مورد نظر دارند میتوانند دستههای مورد نظر را انتخاب کنند که در این صورت میتواند کار را برای خریداران و فروشندگان راحتتر نماید.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.