10 گام مؤثر در بازاریابی اصولی

گام مؤثر در بازاریابی اصولی

برای انجام یک فرایند نیاز به گام های موثر در بازاریابی اصولی است که بایستی تمامی مراحل زیر را به صورت مستمر انجام داد تا در فرایند بازاریابی و فروش محصولات و برند مشکلی ایجاد نشود. در این گفتار قصد داریم تا در مورد تک تک این مراحل صحبت کنیم.

مهم‌ترین مراحل بازاریابی اصولی

  1. مطالعات بازار
  2. قیمت‌گذاری درست
  3. خدمات پس از فروش
  4.  تبلیغات، محصول و برند
  5. شناخت یک نیاز در جامعه
  6. ایجاد بانک‌های اطلاعاتی
  7. جستجو کردن محصولات یا خدماتی برای رفع نیاز
  8. مدیریت ارتباط با مشتریان و تأمین‌کنندگان
  9. روابط عمومی و نظرسنجی
  10. بازنگری توسعه و افزایش محصول یا خدمات

در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

1. مطالعات بازار

از اصطلاحاتی که منجر به جمع‌آوری اطلاعات درباره مخاطبان هدف و بازار هدف می‌پردازد تحقیقات بازار است. در واقع نقش کلیدی تحقیقات بازار که یک سازمان برای کسب‌وکار با نشان دادن عمیق از مشتریان یا مصرف‌کنندگان برای برقراری نیازهای خود به بهترین شکل ممکن عمل می‌کند. در واقع این مرحله از تحقیقات بازار باعث رقابت با بازیکنان در همان صنعت است که به تجزیه و تحلیل ابعاد بازار، میزان رقابت و نیازهای بازار کمک می‌کند.

تحقیقات بازار، به جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل سیستماتیک و هدف‌دار بودن داده‌هایی در خصوص بازار هدف، رقابت و محیط می‌پردازد. تحقیقات روش‌های تحلیلی و آماری برای جمع‌آوری و بررسی اطلاعات به صورت منظم است. در واقع این نوع فرایند نظیر پژوهش‌های اجتماعی است که در محیط کسب‌وکار است.

نمودار مهم‌ترین مراحل بازاریابی اصولی

2. قیمت‌گذاری درست

همه فروشندگان با تجربه می‌دانند که فروش محصولات به قیمت و زمان مناسب نیاز دارد که موجب خواهد شد که یک کسب‌وکار پرسود باشد. چندین استراتژی قیمت‌گذاری وجود دارد که از یک نوع کسب‌وکار به مدل دیگر فرق می‌کند. با انتخاب یک روش مناسب و مطلوب برای قیمت‌گذاری اصلی است که بایستی مورد توجه و استقبال تمامی مدیران کسب‌وکار قرار بگیرد. با قیمت‌گذاری درست می‌توان علاوه بر اینکه فروش خود را افزایش دهید رضایت مشتریان را می‌توانید به دست آورید همچنین بهتر است که با قوانین و دستورالعمل‌ها نیز مطابقت داشته باشد.

3. خدمات پس از فروش

در حال حاضر در حوزه مارکتینگ شیوه سرویس‌دهی و پشتیبانی از فروش بهترین و مناسب‌ترین رقابت بین شرکت‌ها است. با توجه به فروش تجهیزات و بازاریابی به طور نسبی می‌توان گفت که باعث رضایتمندی مشتریان شده است اما شیوه ارائه نمودن خدمات پس از فروش بیشترین سهم را در وفاداری مشتریان به سمت خود اختصاص نموده است.

4. تبلیغات، محصول و برند

در سال‌های گذشته تبلیغات به صورت یک طرفه ارتباطات بازاریابی در برمی‌گرفت که حاصل پیام در موقعیتی نیست که سریع به تواند نسبت به پیام‌ها واکنش ارائه نماید. این نکته با ظهور و پیشرفته شدن فناوری اطلاعات دستخوش تغییر و تحول می‌باشد. در حال حاضر با پیشرفته شدن تکنولوژی باعث شد که مخاطبان با کلیک کردن بر روی یک دکمه تمامی اطلاعات را در مورد محصول یا برنامه مورد علاقه خود به دست آورند. در واقع انتظار می‌رود که در آینده‌ای نه چندان دور تبلیغات از حالت ارتباط یک طرفه خارج شود و به شکلی تبدیل گردد که تعاملات برند و مخاطب در آن به صورت چشمگیر افزایش یابد. تعاملات برندها و مخاطبان بر روی رسانه‌های اجتماعی کاملا روشن و شفاف است.

5. شناخت یک نیاز در جامعه

شرکت‌ها و سازمان‌ها برای باقی ماندن در میان رقبای خود و حفظ نمودن منافع خود همواره به دنبال تداوم و استمرار مراجعات مشتریان و بالا رفتن تعداد آن‌ها است. با تکرار مراجعات افراد به یک شرکت تحت عنوان مشتری نشان‌دهنده سودآوری بیشتر برای سازمان است که این امر با اصل مشتری مداری به راحتی امکان‌پذیر خواهد بود.

6. ایجاد بانک‌های اطلاعاتی

مهم‌ترین وظیفه اصلی شما در بازاریابی اینترنتی مشخص کردن نوع اطلاعات مورد نیاز است که با ابداع نمودن روش‌هایی برای به دست آوردن این اطلاعات است. بیشتر مدیران کسب‌وکار اینترنتی زمانی فروش بهتری برای کسب‌وکار خود دارند که به جمع‌آوری اطلاعات می‌پردازند.

بازاریابی اصولی

7. جستجو کردن محصولات یا خدماتی برای رفع نیاز

محصولات شما نسبت به سایر محصولات و کالاهای دیگر با توجه به علاقه و تمایلات مشتریان تناسب و همخوانی داشته باشد. پیش از اختراع گوشی همراه، ارسال پیام‌های اینترنتی یا گوگل، ایمیل، تعداد حداقل مشتریان متقاضی امکاناتی است یا اینکه تصاویری از این موارد است که هر کدام از این محصولات جدید بازارهای گسترده‌ای را تحت تسلط خود قرار می‌دهد. با دسترسی آسان و راحت به مشتریان و ایجاد ارتباطات مؤثر با آن‌ها برقرار می‌کند.

با توجه به اینکه رسانه‌ها، دستگاه‌های موبایل آنلاین سهم وسیعی از بازدیدکنندگان را نسبت به بازارهای تلویزیونی گذشته به خود اختصاص داده‌اند.

8. مدیریت ارتباط با مشتریان و تأمین‌کنندگان

در طول 10 سال گذشته با توجه به رویکردهای جدید و مهمی که در مدیریت زنجیره تأمین بیان شده است. تقویت و گسترش ارتباطات با تأمین‌کنندگان سازمان به صورت سیستم مدیریت روابط تأمین‌کنندگان است که موجب شده است کل زنجیره تأمین از تهیه مواد اولیه گرفته تا مصرف‌کننده نهایی مطرح شده است. به نحوی که می‌توان گفت میزان رضایت مشتریان افزایش یافته و هزینه‌ها به شدت کاهش یافته است.

9. روابط عمومی و نظرسنجی

در واقع نمی‌توان معنای واقعی و تأثیرگذاری از نظرسنجی همچنین بازخورد گرفتن از مشتریان را در کارتان را نمایش دهد. به صورت کوتاه نمی‌توان مطرح نمود که نظرسنجی از مشتریان می‌تواند یک کسب‌وکار را از اوج به فرش برساند.

10. بازنگری توسعه و افزایش محصول یا خدمات

با افزایش توسعه و پیشرفته شدن محصولات جدید، اقدامی است که زیر نظر سازمان برای معرفی محصولات جدید به بازار صورت می‌گیرد. در تمامی کسب‌وکارها برای پاسخگوی به نیازها محصولات جدیدی وجود دارد که احتمال اینکه امروزه شما از فناوری‌های قدیمی استفاده کنید. در صورتی که شما به دنبال بخش‌های جدید در بازار هستید یا اینکه قصد دارید بخش‌هایی از یک محصول را در محصول دیگری استفاده کنید یک راهکار کارآمد و مؤثر برای سازمان است.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.