7 نکته بازاریابی برای استارتاپها
معمولا برای راهاندازی یک استارتاپ در ابتدای امر بودجه کمی برای بازاریابی وجود دارد و چون نیاز دارید که سایر کسب و کارها و کاربران بیشتری با شما در ارتباط باشند میتوانید با در نظر داشتن نکاتی در این باره استارتاپ خود را با بودجه کم راهاندازی کنید.
بیشتر استارتاپها بودجه کافی برای استخدام یک مشاور مجرب و متخصص بازاریابی ندارند؛ بر همین اساس این مسئله به شما بستگی دارد که بتوانید مناسبترین مسیر را تعیین کنید تا کاربران و مخاطبان استارتاپ شما را بشناسند. در صورتی که شما با یک بودجه محدودی کار میکنید مسیر رسیدن به موفقیت سختتر و دشوارتر خواهد بود. لازم نیست که نگران کمبود بودجه باشید شما میتوانید با رعایت نکات زیر هنگامی که با کمبود بودجه مواجه هستید گام موثر و اثربخش برای پیشبرد استراتژیهای بازاریابی تجارت خود به ویژه برای کسبوکارهای نوپا و جدید انجام دهید.
نکات مهم بازاریابی برای استارتاپها
- برندسازی و برندینگ
- گوش دادن به مشتریان
- مشخص کردن اهداف و معیارهای اصلی
- وجود خلاقیت
- نوآوری در استراتژی
- شناسایی مشتریان هدف
- مورد توجه قرار دادن بازاریابی شبکههای اجتماعی
برندسازی و برندینگ
برندینگ یا برندسازی اولین نکته در شروع فرایند بازاریابی استارتاپ است که باید مورد توجه قرار بگیرد. در طول فرایند برندینگ باید استارتاپها تمام تلاش خود را انجام دهند تا تصویر درست و مشخصی از خود به مشتریان و مخاطبان خود ارائه دهند. با تعیین کردن ویژگیهای منحصربهفرد و متمایز ندانستن برند شما نسبت به رقبا از مهمترین و حیاتیترین نکاتی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. با خاطر داشته باشید که برندینگ کلید طلایی فروش شما است؛ چون بهترین زمان برای ایجاد ذهنیت مثبت در مشتری و جلب کردن اعتماد آنها است.
گوش دادن به مشتریان
در هر حوزهای که مشغول فعالیت هستید در نهایت این مشتری است که مشخصکننده موفقیت یا شکست تجارت یا استارتاپ شما است. نکته بسیار مهمی که در بازاریابی استارتاپها باید در نظر گرفته شود. گوش دادن به مشتری است و توجه به بازخورد او در مورد محصولات است از این رو کسب و کاری موفق است که به کمک بازخورد مردم محصولات خود را بهبود و ارتقا ببخشد و تا جایی که امکان دارد آنها را به نیازهای مشتریان نزدیکتر کند.
مشخص کردن اهداف و معیارهای اصلی
در واقع هدف هر نوع کسب و کار یا استارتاپی رسیدن به سود بیشتر و تولید ثروت است؛ لذا هدف اصلی از بازاریابی استارتاپها تنها تولید ثروت نیست؛ زیرا سودآوری هر کسب و کاری در رسیدن به موفقیت آن مسیر محقق میشود؛ بر همین اساس اهداف کلیدی و مهم میتواند گام منحصربهفردی برای رسیدن به موفقیت و در نتیجه آن تولید ثروت باشد. از طرفی نیز نداشتن هدف استارتاپ منجر به بیثمر ماندن تلاش و سرگرمی سایر اعضای تیم میشود؛ بر همین اساس است که برای رسیدن به موفقیت بیشتر خوب است که هر کسب و کاری هدفمند و با برنامه جلو برود.
وجود خلاقیت
بازاریابی و تبلیغات هر دو مقولهای جداگانه هستند که ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر برقرار میکنند، بر همین اساس در کنار استراتژیهای مناسب برای بازاریابی استارتاپها باید از روشهای خلاقانه استفاده کنید. به طور کلی میتوان گفت تبلیغات خلاق یکی از مهمترین کلیدهای موفقیت استارتاپ است. به عنوان نمونه طراحی کارت ویزیتها و تبلیغاتی جدید یکی از روشهای بازاریابی خلاق است.
خوب است بدانید که بیشتر شرکتها برای تبلیغات خود از شکلاتهای سفارشی با لوگوی کسب و کارشان به عنوان کارت ویزیت استفاده میکنند.
نوآوری در استراتژی
معمولا اشتباهی که در اغلب بازاریابی استارتاپ ها صورت می گیرد تبعیت از استراتژیهای دیگر کسب و کارها است؛ لذا نکته بسیار مهمی که در این حوزه وجود دارد این است که هر چند که امکان دارد زمینه فعالیت کسب و کارها شبیه به هم باشد؛ اما این شباهت به این معنا نیست که باید از استراتژیهای بازاریابی یکسان نیز استفاده نمود.
رمز موفقیت استراتژی بازاریابی استارتاپها نوآوری در تدوین آن است؛ بر همین اساس خوب است که با بررسی موقعیت، استراتژی نوآورانهای برای استارتاپ خود در نظر بگیرید.
شناسایی مشتریان هدف
واقعیت این است که هر چقدر هم که استارتاپی ایده منحصربهفرد و خاصی داشته باشد یا موفق عمل کند. در صورتی که درک درستی از مشتریان هدف خود نداشته باشد و یا نتواند آن را به خوبی شناسایی کند؛ شکست میخورد؛ بر همین اساس موفقیت بازاریابی استارتاپها در شناسایی صحیح مخاطبان و مشتریان هدف و درک نیاز آنها است.
از سوی دیگر نیز چنانچه که استارتاپی در حوزه خاصی فعالیت میکند که مشتریان آن قشر خاصی از مردم هستند. بایستی در روند استراتژی بازاریابی خود این قشر را مد نظر قرار دهد. بر اساس آنچه که تاکنون مطرح شد میتوان گفت که مشخص کردن مشتریان هدف باید پیش از تدوین استراتژی بازاریابی مورد توجه قرار گیرد.
مورد توجه قرار دادن بازاریابی شبکههای اجتماعی
در حال حاضر شبکههای اجتماعی بخش جدایی ناپذیری از زندگی مردم تبدیل شدهاند. با توجه به اینکه یکی از مهمترین و اصلیترین مباحث بازاریابی استارتاپها، بازاریابی در شبکههای اجتماعی است که میبایستی مورد توجه قرار گیرند. از جهتی دیگر نیز با تحلیل دادههای شبکههای اجتماعی و تعامل با مشتری با استفاده از رسانهای اجتماعی میتوان جلب اعتماد مشتری را به دست آورد و فروش بیشتری انجام داد. استارتاپها میتوانند با هزینههای هر چند محدود بازاریابی دیجیتالی خود را بهبود ببخشند. برای نمونه میتوان به اکانتهایی که طرفداران اینستاگرامی و استراتژی بازاریابی جذاب آنها اشاره کرد.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.