در مورد ریتیشن مارکتینگ یا بازاریابی بازگشتی چه می‌دانید؟

در مورد ریتیشن مارکتینگ یا بازاریابی بازگشتی چه می‌دانید؟

ریتیشن مارکتینگ یا بازاریابی بازگشتی یکی از زیرمجموعه‌های بازاریابی دیجیتال است. در سال‌های اخیر موضوع بسیار مهمی که در مورد کسب‌وکارها وجود دارد، حفظ و نگهداری مشتریان و تبدیل نمودن آن‌ها به یک خریدار یا یک مصرف‌کننده وفادار به برند می‌باشد. این مسئله از آنجایی که بسیار حائز اهمیت است که بسیاری از وبسایت‌های بزرگ جهان بیشترین سودآوری خود را از مشتریان وفادار خود کسب می‌کنند از همین رو نیازی به جذب مجدد آن‌ها ندارد. در این گفتار قصد داریم تا بیشتر در مورد رتیشن مارکتینگ بپردازیم.

عصر حاضر دنیای خرید آنلاین و دیجیتال است. اغلب کسب‌وکارهای سنتی و قدیمی فروش اصلی خود را در فضای اینترنتی انجام می‌دهند و سرمایه‌گذاری‌های جدیدی را جایگزین خرید یا راه‌اندازی یک فروشگاه فیزیکی می‌کنند از همین رو بیشتر تمایل به راه‌اندازی یک فروشگاه خدماتی در اینترنت هستند. تمامی این نکات حاکی از این موضوع است که تا چه میزانی اندازه معاملات بازار نسبت به سال‌های قبل تغییر کرده است و بایستی طبق علم روز این معاملات را به سود خود تغییر داد.

بازاریابی بازگشتی چیست؟

برای حفظ و ماندگار کردن مشتریان باید 5 مرحله را پشت سر بگذارید از جمله:

  • آگاهی از برند
  • حفظ مشتری
  • جذب مشتری
  • جلب توجه
  • وفاداری

بازاریابی بازگشتی در واقع تلاش می‌کند تا مشتریان را حفظ کند و آن را وفادار به برند و کسب‌وکار خود کند. منظور از ریتنشن مارکتینگ کلیه اقداماتی است که برای حفظ مشتری جذب‌شده صورت می‌گیرد تا او را به یک مشتری وفادار هدایت کند.

تفاوتی ندارد که شما صاحب یک کسب‌وکار سنتی یا یک کسب‌وکار دیجیتالی می‌باشید. مشتریانی که بعد از خرید اول خود، بار دوم یا سوم نیز از این مجموعه خرید می‌کنند تحت عنوان مشتریانی به شمار می‌روند که وفادار هستند.

تنها تفاوتی که بین کسب‌وکارهای سنتی و دیجیتالی وجود دارد روش اندازه‌گیری تاثیر ریتنشن مارکتینگ است. در کسب‌وکارهای سنتی که از طریق وسایلی مانند باشگاه مشتریان و تاسیس برخی از سیستم‌های پرهزینه که برای هر نوع تجارتی مقرون‌به‌صرفه نیست، امکان اندازه‌گیری این پارامتر را ایجاد می‌کند؛ بنابراین در کسب‌وکارهای اینترنتی شما به راحتی می‌توانید با یک آمارگیری ساده مشتریان بازگشتی خود را ببینید و برنامه‌های بعدی خود را برای آن‌ها اجرا کنید.

اهمیت ریتنشن مارکتینگ

تفاوتی ندارد که شما یک کسب‌وکار جدید هستید یا یک کسب‌وکار معروف، زمانی که یک محصول جدیدی را به بازار ارائه می‌کنید، جذب مشتری اولیه هزینه‌های بسیاری برای شما در پی خواهد داشت. به خصوص کسب‌وکارهای جدید یا اصطلاحاً استارتاپ‌ها، از همین رو برای اینکه بتوانید مراحل قیف بازاریابی را پشت سر بگذارید و کاربر را به مشتری تبدیل کنید بایستی هزینه گزافی را بپردازید.

اهمیت ریتنشن مارکتینگ

در اغلب موارد هزینه انجام شده برای جذب یک مشتری، احتمال دارد که از سود فروش یا ارائه خدمات بیشتر شود. در صورتی که قرار باشد یک مشتری تنها و تنها یک بار برای خرید یا دریافت خدمات نزد شما بیاید نه تنها سودی برای کسب‌وکار شما ندارد بلکه در کل هزینه‌های انجام شده از تبلیغات صورت گرفته تا هزینه‌های بازاریابی ضرر مالی هم برای شما ایجاد می‌کند.

بازاریابی بازگشتی در پیرامون محور همین افراد و این موضوع یعنی حفظ مشتریان برای کسب سود تعریف می‌شود. ریتنشن در اصطلاح شامل ماندگاری تا ابقای مشتری یا حفظ و مراجعه مجدد مشتری، کسب‌وکارهای مختلف ارائه دهنده محصولات و خدمات، روش‌های خود را حول محور این موضوع بر بازگشت مشتریان متمرکز کرده‌اند.

عدم ریتنشن مارکتینگ در کسب‌وکار از ابتدای امر تا ادامه حیات کسب‌وکار آن را با مشکلات بسیاری روبرو کرده است. کسب‌وکاری که نتواند فردی را که برای نخستین بار خرید کرده را برای خرید دوم متقاعد کند، ممکن است به سرعت شکست بخورد این مسئله اهمیت ریتنشن مارکتینگ در تجارت است.

در واقع بازاریابی بازگشتی با ارائه خدمات مختلف، جذاب و گسترده می‌تواند مشتریان قبلی خود را ثابت نگه دارد و فروش حداکثری را برای خود به ارمغان بیاورد. برای موفق شده به این امر نیاز به ابزارهای متنوعی و روش‌های مختلفی دارد.

چگونه از طریق بازاریابی بازگشتی مشتریان خود را وفادار کنیم؟

با انتخاب کردن روش‌هایی می‌توان مشتریان را نگه داشت. با کسب آگاهی و شناخت کامل از روش‌ها و ابزارهایی که استفاده کنید که برای مشتریان جذاب باشد.

ابزارهای بازاریابی بازگشتی شامل:

  1. ایمیل مارکتینگ
  2. برگزاری کمپین‌های تبلیغاتی
  3. بازاریابی پیامکی
  4. برگزاری مسابقات مختلف
  5. بازاریابی محتوایی
  6. پوش نوتیفیکیشن
  7. اینفلوئنسر مارکتینگ
  8. بازاریابی شبکه‌های اجتماعی
  9. ارائه تخفیف برای خریدهای بعدی

ابزارهای بازاریابی بازگشتی

با استفاده از این ابزارها و روش‌های فوق می‌تواند اقداماتی برای حفظ و ماندگاری مشتریان خود انجام دهید. در صورتی که تمایل دارید که کاملا دقیق به دنبال ابزاری بروید که بیشترین فرصت را به شما بدهد باید کاربران خود و همچنین به نوع کسب‌وکار توجه کنید. با توجه به روش‌هایی مانند برگزاری کمپین‌ها و مسابقات یا ارائه تخفیف‌ها با روش‌های مختلف به منزله یک روش موثر و مطلوب در بین کسب‌وکارها معرفی شده است.

نتیجه‌گیری

همانطور که قبلا اشاره شده ریتنشن مارکتینگ یا بازاریابی بازگشتی یکی از زیرشاخه‌های دیجیتال مارکتینگ است. با پیاده‌سازی نکات مطرح شده با در نظر گرفتن خلاقیت و استعداد مجموعه می‌توان به نتایج منحصربه‌فردی برای بالا بردن میزان بهره‌وری کسب‌وکار به دست آورد.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.