بازاریابی پارتیزانی چیست و چگونه عمل می‌کند؟

بازاریابی پارتیزانی

بازاریابی پارتیزانی به نام‌های چریکی یا گوریلا مارکتینگ شناخته شده است. یکی از انواع روش‌های مختلف بازاریابی است که هر کدام از آن‌ها در موقعیت خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از افراد زمانی که نام این نوع بازاریابی را می‌شنوید در ابتدا تصور می‌کنند که برای رسیدن به نتیجه دلخواه باید دست به کارهای خطرناک زد. به همین علت قصد داریم تا در این گفتار شما را بیشتر با این روش بازاریابی آشنا کنیم.

تعریف بازاریابی پارتیزانی یا گوریلا مارکتینگ

بازاریابی پارتیزانی با استفاده از روش‌های عجیب و غریب و نامتعارف که معمولا تاکنون شبیه آن وجود نداشته است را بتوانید برای تبلیغ محصولات و خدمات خود استفاده کنید گفته می‌شود. در واقع این نوع روش بازاریابی الهام گرفته از جنگ‌های پارتیزانی است. پارتیزان‌ها و سربازان جنگ‌های چریکی با استفاده از روش‌های غافلگیرانه و غیرمنتظره پیروز می‌شدند و دشمن را شکست می‌دادند.
از دیگر مزیت‌های این بازاریابی گوریلا مارکتینگ قیمت پایین آن است که در برخی از مواقع بدون هزینه است. با استفاده از این نوع بازاریابی می‌توان تأثیرگذاری بیشتری بر روی مخاطب داشته باشید و می‌توانید آن‌ها را به سرعت متقاعد کنید تا محصول شما را خریداری کنند.

تعریف بازاریابی پارتیزانی یا گوریلا مارکتینگ

انواع بازاریابی پارتیزانی

یکی از شاخه‌های بازاریابی تحت عنوان پارتیزانی یا چریکی است که این نوع بازاریابی خود انواع مختلفی دارد که می‌توانید در شیوه کار خود استفاده کنید.

گوریلا مارکتینگ تجربی

این نوع بازاریابی پارتیزانی به این نحو است که از یک جهت بین برند و مخاطب تعامل ایجاد می‌کند و کاربران با انجام درخواست شرکت‌ها، جزئی از برنامه تبلیغاتی می‌شوند و باعث می‌شود که آن‌ها را مجری اصلی بدانید. در این شیوه می‌بایستی تجربه‌ای متفاوت را برای مخاطبان به ارمغان بیاورید.

گوریلا مارکتینگ درونی

در این نوع روش بازاریابی پارتیزانی کاملا برخلاف مدل خارجی است. این بار در فضاهای داخلی و با توجه فروشگاه‌های زنجیره‌ای، دانشگاه، مترو، استخر، مراکز بازی و غیره از پارامترهای متفاوت برای تبلیغات استفاده می‌کنید که به این نوع شیوه بازاریابی گوریلا مارکتینگ داخلی گفته می‌شود.

انواع بازاریابی پارتیزانی

گوریلا مارکتینگ خارجی

با توجه به اینکه بخش گسترده‌ای که فضای تبلیغات را به خود اختصاص می‌دهد تبلیغات محیطی و تبلیغاتی است که در فضای بیرون انجام می‌شود. شما می‌توانید به جای اینکه از بیلبوردهای متداول استفاده کنید از الگوریتم‌های تبلیغاتی متفاوتی استفاده نمایید که تا به حال در سطح شهر وجود نداشته است. به این نوع شیوه بازاریابی گوریلا مارکتینگ خارجی گفته می‌شود.

گوریلا مارکتینگ در مقر رویداد

بیشتر شرکت‌ها برای تبلیغ محصولات و خدمات خود در رویدادهای مختلف از قبیل نمایشگاه‌ها، رویدادهای ورزشی، همایش‌ها و کمپین‌های مختلف شرکت می‌کنند. در صورتی که این برندها برای تبلیغات خود به جای روش‌های رایج مانند پخش تراکت و بروشور به دنبال روش‌های خلاقانه و متفاوت بروند به این روش گوریلا مارکتینگ در مقر رویداد گفته می‌شود. از دیگر مدل‌های تبلیغاتی که در سال‌های اخیر برای اولین بار جذابیت بسیاری داشته است استفاده از اسکوترهای برقی است که از طریق یکی از اپراتورهای تلفن همراه ایران در نمایشگاه الکامپ و تلکام بود.

چگونگی استفاده از بازاریابی پارتیزانی در کسب و کارهای بزرگ

شاید برایتان جالب باشد که بدانید این نوع بازاریابی چه کاربردی برای کسب و کارهای بزرگ دارد این برندها به چه صورتی از بازاریابی پارتیزانی استفاده می‌کنند. با کمی دقت و درایت متوجه خواهید شد که یکی از برنامه‌های اصلی شرکت‌های بزرگ استفاده از بازاریابی چریکی است؛ زیرا از هر نظر امکان اجرای آن را به بهترین نحو ممکن دارند.

چگونگی استفاده از بازاریابی پارتیزانی در کسب و کارهای بزرگ

در حقیقت این نوع بازاریابی برای برندهای بزرگ می‌تواند همانند حرکت روی لبه پرتگاه باشد؛ زیرا اکنون برند آن‌ها موقعیت خوبی در بازار دارد و کاملا معروف است؛ بر همین اساس اگر نتوانند ایده جالبی داشته باشند یا به خوبی گوریلا مارکتینگ را اجرا نمایند آسیب می‌بینند.

چطور کسب و کارهای کوچک از بازاریابی چریکی استفاده می‌کنند؟

این نوع بازاریابی ارزان قیمت و خلاقانه یکی از بهترین گزینه‌ها برای رونق کسب و کارهای کوچک و استارتاپ‌ها است. این نوع شیوه بازاریابی به دلیل ارزان قیمت بودن هزینه‌های تبلیغات می‌تواند ماندگاری طولانی مدتی در ذهن مخاطبان داشته باشند همچنین کمک بسزایی می‌کند تا سرنخ‌های بسیاری به دست بیاورید؛ اما بایستی مراقب باشید که ایده‌های ناب در ذهن خود بپرورانید و در طرح‌های خود استفاده کنید تا باعث شگفت‌زده کردن مخاطبانتان گردید.

بازاریابی چریکی در ایران

این نوع بازاریابی در ایران کاملا شناخته شده است؛ اما از این شیوه به ندرت استفاده می‌شود علت آن هم به دلیل ریسک‌پذیری بالا یا خلاق نبودن کسب و کارهای کوچک باشد. از سایر دلایل دیگر استفاده نکردن این نوع بازاریابی اجرای این روش از توسط شرکت‌های بزرگ است.

بازاریابی چریکی در ایران

البته با توجه به تعداد پذیرش مخاطبان ایرانی که سال‌هاست که به روش‌های تکراری عادت کرده‌اند. با توجه به اینکه گوریلا مارکتینگ یا بازاریابی پارتیزانی در ایران شیوه نو و تازه‌ای نیست؛ اما از سال‌های گذشته تاکنون مدل‌های مختلفی از دیوارنویسی در جاده‌ها بین شهری مورد استفاده قرار می‌گرفته است. در سال‌های کنونی کسب و کارهای مختلف با استفاده از بازاریابی پارتیزانی برای معرفی محصولات و خدمات خود بهره می‌بردند.

کمپین‌های موفق بازاریابی پارتیزانی در دنیا

تا عصر حاضر شاهد کمپین‌های موفق بسیاری در دنیا هستیم که علاوه بر بازاریابی اینترنتی از روش بازاریابی چریکی استفاده می‌کنند. برای نمونه 3 نمونه از آن‌ها را شرح می‌دهیم:

  1. کمپین بازاریابی پارتیزانی وودافون در کشور رومانی طبق بررسی‌های انجام شده و آمار موجود سرقت تلفن همراه در این کشور بسیار بالا است، بر همین اساس این شرکت با استخدام چند نیروی حرفه‌ای، تراکت‌هایی را داخل کیف مشتریان قرار می‌داد در قبال آن به مشتریان پیشنهاد می‌داد که حاضر است تلفن همراه آن‌ها را بیمه کند.
  2. کمپین دستگاه‌های کوکاکولا که برای خارج شدن نوشیدنی به مشتریان ساندویچ، گل و غیره می‌داد و با این کار مشتریان را غافلگیر می‌کرد.
  3. کمپین برند سرشناس IKEA است که در سراسر شهر پاریس و منهتن محصولات خود را برای دکوراسیون بخش‌های مختلف شهر مانند ایستگاه اتوبوس استفاده می‌کند تا تجربه‌ای لذت‌بخش را برای مردم به ارمغان بیاورد و برند خود را معرفی کند.
0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.