تفاوت بازاریابی کششی (pull) و بازاریابی رانشی (push) چیست؟

بازاریابی کششی

یکی از مهم‌ترین استراتژی‌های بازاریابی تحت عنوان بازاریابی کششی و رانشی می‌باشد که تاثیر قابل توجهی بر روی جذب مشتری و بالا رفتن فروش دارد. با استفاده از استراتژی‌های مختلف می‌توانید سازمان و شرکت خود را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به اهداف مشخص و تعیین‌شده‌تان هدایت کنید. امروزه در کسب ‌و کار شما استراتژی‌های زیادی وجود دارد که هر کدام از آن‌ها می‌تواند باعث پیشرفت شرکت شما شوند.

استراتژی بازاریابی کششی یا pull چیست؟

استراتژی بازاریابی کششی به شما کمک خواهد کرد که با استفاده از ابزارهای تبلیغاتی که در اختیار دارید بتوانید مشتریان خود را برای خرید محصولات خود تشویق کنید. به عنوان مثال برای ارائه کوپن‌های تخفیف یا کمپین‌های یکی بخر دو تا ببر از مناسب‌ترین نمونه‌های بازاریابی کششی است. در پاره‌ای از موارد با استفاده از استراتژی کششی شما نیاز به برنامه‌ریزی دقیقی دارید تا شرکت یا برندتان با مشکل روبرو نشود. هدف اصلی از بازاریابی کششی جلب اعتماد مشتری و فروش بیشتر محصولات و خدمات است که در نتیجه موجب وفاداری مشتریان می‌شود.

استراتژی بازاریابی رانشی یا push چیست؟

در استراتژی رانشی شما به عنوان مصرف‌کننده ممکن است شناخت و آگاهی زیادی از آن نداشته باشید. در واقع استراتژی رانشی نقطه مقابل بازاریابی کششی است که به شبکه‌های بازاریابی و توزیع از طریق آن شما را تشویق می‌کنند تا هر چه سریع‌تر اقدام به فروش محصولات عمده کنید. در این حالت عمده‌فروشان و مغازه‌داران برای رسیدن به سود بیشتر تلاش می‌کنند تا بتوانند مقادیر زیادی از این محصولات را خریداری کنند. شرکت‌های عمده‌فروش نیز برای فروختن محصولات به مشتری مجبور خواهند شد تا به صورت خودجوش این محصول را تبلیغ کنند.

مزیت‌های استراتژی بازاریابی کشش یا pull

مزیت‌های استراتژی بازاریابی کشش یا pull

با توجه به مزیت‌های بسیار بازاریابی کششی که بستگی به نوع استفاده از این استراتژی دارد ممکن است که بعضی از مزیت‌های مطرح شده در این مطلب وجود نداشته باشد یا سایر مزیت‌های دیگری باشند.
اما در هر صورت مزیت‌های زیر برای بازاریابی کششی مطرح می‌شود نظیر:

  1. ایجاد ارتباط مستقیم با مصرف‌کننده
  2. کمک به برند سازی محصول
  3. وفادار کردن مشتریان در سریع‌ترین زمان
  4. بررسی و ارزیابی مقبولیت محصول یا خدمات
  5. بالا بردن قدرت معامله با سیستم بازار و توزیع

معایب استراتژی بازاریابی کششی

هر نوع استراتژی در کسب‌وکار در مقابل مزیت‌هایی که دارد معایبی نیز دارد که برخی از برندها باید به قدری مهم باشند که بتوان از استراتژی بازاریابی کششی و رانشی صرف‌نظر کرد؛ اما شاید از سوی دیگر با توجه به مزیت‌هایی این استراتژی برند را قانع کرد که از استراتژی کششی استفاده کند.

  • استراتژی کششی تنها در صورتی که برند معروف و شناخته شده باشد جوابگو خواهد بود.
  •  تنها در صورتی استراتژی بازاریابی کششی جوابگو خواهد بود که برند معروف و شناخته شده باشد.
  • نتایج حاصل از این نوع استراتژی بسیار زمان‌بر است.
  • مجری اجرای برنامه بایستی بر بازار هدف و مبانی بازاریابی مسلط باشد.
  • در بازار پر رقابت استفاده از بازاریابی کششی بسیار سخت است.

مزیت‌های بازاریابی رانش یا push

مزیت‌های بازاریابی رانش یا push

با توجه به اینکه در بخش‌های قبلی به آن اشاره شد استراتژی رانشی نقطه عطف استراتژی کششی قرار دارد.
بازاریابی رانش مزیت‌های فوق‌العاده‌ای دارد اعم از:

  1. افزایش محصولات در سریع‌ترین زمان ممکن
  2. کمک به کانال‌های توزیع
  3. بالا بردن فروش محصولات
  4. صرفه‌جویی زیاد در شرکت

محدودیت‌های استراتژی بازاریابی رانش یا فشار

  • پیاده‌سازی این نوع استراتژی نیاز به یک گروه فعال دارد.
  • استراتژی رانش قابلیت دسترسی به خرده‌فروشان بیشتر از امکان دسترسی به عمده‌فروشان است
  • پیش‌بینی علاقه و نیاز مشتریان که می‌تواند به سرعت تغییر یابد.

تفاوت‌های استراتژی کششی و رانشی

هر کدام از استراتژی‌های مطرح شده برای گروه خاصی تعبیه شده است در استراتژی کششی بیشترین تمرکز بر روی مخاطبان است اما در استراتژی ربایشی بیشترین تمرکز بر روی عمده‌فروشان است. برای رسیدن به نتایج مطلوب و موثر باید تلاش کنید تا از هر استراتژی به طور همزمان استفاده کنید. البته با توجه به موضوعات شرکت شاید تنها از یکی از استراتژی‌ها استفاده کنید.

نحوه فروش استراتژی کشش و رانش چگونه است؟

نحوه فروش استراتژی کشش و رانش چگونه است؟

بازاریابی کششی و رانشی یک ارتباط دوسویه بین مشتری و تامین کنندگان ایجاد می‌کند. از سوی دیگر شما مشتریان را تشویق می‌کنید تا برای خرید محصولات خود اقدام کنند از سوی دیگر نیز طرح‌های تخفیفی بسیاری برای عمده‌فروشان و تامین کنندگان در اختیار دارید تا از این طریق آن‌ها را تشویق و ترغیب به خرید کنید. تمامی موارد مطرح شده می‌تواند موجب شود تا مشتری نهایی و تامین کننده به سوی شما سوق داده شود.

کلام آخر

استراتژی بازاریابی کشش و رانش برای اکثریت شرکت‌ها و مجموعه‌های بسیار مفید است اما این استراتژی مشابه یک شمشیر دو لبه است که در صورت عدم رعایت اصول می‌تواند به برند و میزان فروش شما صدمه بزند. توصیه می‌شود پیش از استفاده نمودن از این استراتژی مزیت‌ها و معایب این نوع استراتژی را به طور کامل مورد بررسی قرار دهید و در صورتی که هماهنگی و تناسب با نیاز شما دارد از این استراتژی بهره بگیرید.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.