بهبود تجربه مشتریان در کسب و کار تجارت الکترونیک
بر خلاف آنچه بسیاری از افراد معتقد هستند اداره یک فروشگاه تجارت الکترونیکی کار سادهای نیست. یکی از دشوارترین بخشهای مربوط به یک فروشگاه تجارت الکترونیک ارتباط با مشتریان مشتاقی است که مایل به خرید هستند اما از وضعیت سفارش مطمئن نیستند و یا اینکه به دلیل انتظار بیش از حد در پاسخگویی از طرف شما ناامید شده و به سراغ وبسایتهای دیگر میرودند، بررسی دلایل رها کردن سبد خرید توسط مشتریان به بهبود فروش فروشگاه تجارت الکترونیک شما کمک میکند.
ترفندهای بهبود تجربه مشتریان در کسب و کار تجارت الکترونیک
بنابراین بهتر است با ترفندها و روشهایی که میتواند از به وجود آمدن شرایط ناخوشایند برای مشتری جلوگیری کند به بهبود تجربه آنها کمک کنید.
برخی از این ترفندها عبارتند از:
- بر تجربه مشتری متمرکز شوید
- خودتان را جای مشتری قرار دهید
- بررسی روند اجرا شدن سایت
- ارتباط آسان با مخاطب
- سیاست بازگشت کالا
- سازگاری وبسایت با موبایل
- رتبهبندی و بررسی محصولات
- به روز نگه داشتن موجودی
- ارائه اطلاعات و تصاویر دقیق محصول
در ادامه هر یک از ترفندهای بهبود تجربه مشتریان در کسب و کار تجارت الکترونیک را بررسی خواهیم کرد.
1. بر تجربه مشتری متمرکز شوید
فروشندگان الکترونیکی باید اطمینان حاصل کنند که تجربه مثبت و مناسبی را برای تشویق کاربران به بازگشت به وبسایت خود ارائه میدهند. اگر مخاطبان توانند اطلاعات اولیه مورد نیاز درباره محصولات، اطلاعات حمل و نقل، سیاستهای مربوط به بازگشت کالا و تضمین کالا یا مواردی از این دست را درک نکنند، حتی اگر سایت شما کاربرپسند باشد به فروش مورد نظر خود دست پیدا نمیکنید.
2. خودتان را جای مشتری قرار دهید
تبلیغ فروشگاه تجارت الکترونیک و افزایش فروش آنلاین تضمین شده است. یکی دیگر از کارهایی که میتواند به شما در زمینه تجارت الکترونیک کمک کند تا موفق ظاهر شوید، این است که خودتان را جای مشتری قرار دهید تا نیازهای پشتیبانی را بهتر درک کنید. این کار باعث میشود تا با برطرف کردن مشکلات احتمالی مشتریان روند پاسخگویی به سوالات و نیاز آنها را سریعتر انجام دهید.
به همین دلیل بهتر است اطمینان یابید کلیه اطلاعاتی که مشتری میتواند در وبسایت شما به آن دسترسی داشته باشد به راحتی قابل دستیابی میباشند. این باعث میشود تجربه مشتری بهتر شده و فشار ناشی از پاسخگویی به سوالات متعدد برای شما کاهش یابد.
3. بررسی روند اجرا شدن سایت
در دنیای پرسرعت فناوری مردم بی تاب سرعت هستند و اغلب انتظار کشیدن برای آنها سخت میباشد. امروزه شعار “هر چه سریعتر، بهتر” در بسیاری از کسب و کارهای تجارت الکترونیک پیاده میشود تا اصلیترین نیاز مشتریان برطرف شود. این مسئله در مورد وبسایت تجارت الکترونیک شما نیز صدق میکند.
اگر طراحی سایت شما از سرعت بالایی در بارگیری برخوردار باشد احتمال بیشتری وجود دارد که مشتریان در صفحات باقی بمانند و از آن خارج نشوند. به همین دلیل بسیار مهم است که به سرعت آن توجه داشته باشید، زیرا کند بودن وبسایت باعث کاهش تجربه کاربری و همچنین کیفیت کلی سایت شما میشود.
4. ارتباط آسان با مخاطب
ممکن است پاسخها و مطالبی که در سایت وجود دارد پاسخگوی نیاز مشتری نباشد. به همین دلیل یک فروشگاه تجارت الکترونیک هوشمند موظف است راههای تماس مشتریان را آسان کند. برای این کار میتوانید با ارائه شماره تلفن از مشتریان بخواهید با بخش خدمات پشتیبانی تماس بگیرند و یا اینکه سوالات خود را برای شما از طریق ایمیل ارسال کنند تا پس از آن بتوانید سوالات آنها را پاسخ دهید.
5. سیاست بازگشت کالا
برای بسیاری از مشتریان مهم است که شما سیاستهایی در رابطه با کالاهای مرجوعی نیز در نظر داشته باشید و به آنها اجازه دهید تا کالاهایی که دچار مشکل شده و و یا مطابق اطلاعاتی که مشتری از وبسایت شما دریافت کرده است نمیباشد را برگرداند. بنابراین با کاهش این عوامل چالشی و مواردی که به نوعی برای مشتری دغدغه محسوب میشود میتوانید به تشویق آنها برای خرید بیشتر بپردازید.
6. سازگاری وبسایت با موبایل
از آنجایی که بسیاری از افراد با استفاده از تلفنهای همراه خود وقت خود را در وبسایتهای آنلاین و رسانههای اجتماعی میگذرانند بسیار مهم است که به این حجم از مخاطبان توجه کنید. آمار نشان داده است آنها درصد بالایی از ترافیک ارگانیک را به خود اختصاص دادهاند، بنابراین میتوانید با طراحی سایت ریسپانسیو خود در تلفنهای همراه توجه این بخش از کاربران را نیز به وبسایت خود جلب کرده و رضایت آنها را فراهم کنید.
7. رتبهبندی و بررسی محصولات
نحوه استفاده از وبلاگ برای افزایش ترافیک فروشگاه تجارت الکترونیک را جدی بگیرید. برای هر وبسایت تجارت الکترونیک ضروری است که بخشی را به بررسی و رتبهبندی محصولات موجود در وبسایت خود اختصاص دهد. به این دلیل که این کار به مشتریان هنگام تصمیمگیری کمک میکند تا از نظرات و تجربیات دیگران استفاده کرده و با اعتماد به آنها فرایند خرید را به اتمام برسانند.
8. به روز نگه داشتن موجودی
به روز بودن نه تنها به نفع کسب و کار شماست، بلکه بسیار مهم است که برای بهبود تجربه مشتریان موجودی خود را به روز نگه دارید. به این دلیل که این مسئله ناراحت کنندهای است که مشتری محصول را سفارش دهد اما شما آن را در انبار نداشته باشید، زیرا شما پول محصول را دریافت کرده اما کالای مورد نظر را ندارد. این امر منجر به یک تجربه بد برای مشتری و در نهایت از دست دادن او میشود. به کمک یک سیستم مدیریت موجودی موثر میتوانید از بروز این دردسرها جلوگیری کنید.
9. ارائه اطلاعات و تصاویر دقیق محصول
نحوه تبلیغ محصولات با استفاده از روشهای بازاریابی آنلاین اهمیت بالایی دارد. 10 نکته در بهینهسازی صفحات محصول تجارت الکترونیک وجود دارد، توضیحات عالی برای محصولات تنها مربوط به اطلاعاتی که ارائه میدهید نیست، بلکه در نحوه ارائه آن اطلاعات بسیار مهم است. به شکلی که آنها کامل، جالب و جذاب باشند. این کاری است که بسیاری از فروشگاههای تجارت الکترونیک برای بهبود تجربه مشتری خود انجام میدهند.
در نهایت به کمک این روشها و بسیاری از ترفندهای دیگری که در این زمینه وجود دارد قادر خواهید بود مناسبترین خدمات را به مشتریان خود ارائه دهید تا با جلب رضایت آنها به محبوبیت برند خود کمک کنید.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.